Опитали да депортират Колесникова в Украйна, тя скъсала паспорта си

Опозиционерката бе в неизвестност след като бе отвлечена в Минск
8 сеп 2020 17:15, Нели Христова
33
Опитали да депортират Колесникова в Украйна, тя скъсала паспорта си
Снимка: БГНЕС

Беларуски власти са се опитали насила да накарат опозиционерката Мария Колесникова да напусне страната, но тя скъсала паспорта си и затова не е била пусната от украинските граничари да влезе в Украйна. Това съобщи агенция Интерфакс-Украйна, цитирайки неназован източник, който, говорейки за случилото се с Колесникова, го нарича "опит за де факто депортация", предава БТА.

Още по темата
Украинският заместник-министър на вътрешните работи Антон Герашченко заяви, че опитът за прогонване на Колесникова от Беларус не е успял, "защото тази смела жена е предприела действия, направили невъзможно прехвърлянето й през границата".

По думите му беларуските власти са искали Колесникова, Родненков и Кравцов да бъдат вън от страната, за да изглежда, че са изоставили своите привърженици. Лукашенко носи отговорност за нейния живот и здраве, каза заместник-министърът.

Украинската гранична служба съобщи, че Родненков и Кравцов тази сутрин са прекосили границата и сега се намират в Украйна.

Колесникова, която от седмици е ключова фигура в протестите срещу спорното преизбиране на Лукашенко, бе в неизвестност, след като нейни поддръжници обявиха, че е била отвлечена вчера на улица в центъра на Минск от неизвестни мъже с маски. По същото време бе изгубена връзката и с Родненков и Кравцов.

Беларуската гранична служба съобщи, че Колесникова е в ареста. Според граничните власти тя е пристигнала на границата с Украйна заедно с Родненков и Кравцов и е била задържана при опит да премине границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кремълския Пучдемон кога ще го депортираме за руския Гулаг !?
6
7
 
17
 
! Отговори
94594 преди 3 години
Ако са искали да я депортират, нямаше да е в Украйна, защото украинските васти подкрепят отестиращите в Минск. Установена там, и тя, както кандидатката за президент, би получила широка трибуна за агитация. Ясно ли е, че става все п-трудна да бъдем манипулирани с примитивните клишета?
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
шоупрограма Беларуска опозиция в своя репертуар...
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"цитирайки неназован източник" е много сигурен източник на информация!
3
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сутринта даваха протеста в Беларус и беше безкрайно множество от хора, не като шепата заблудени пудели на Божков тука дето според нашите рублофили са "народа".
2
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Радеф кога ще го депортират в Масква?
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ли ви наредиха да представите случая ха-ха.