Пробив на учените: Откриха лек срещу коронавируса?

И най-ниските дози намаляват броя на вирусните частици
15 сеп 2020 13:30, Петя Славова
61
Пробив на учените: Откриха лек срещу коронавируса?
Снимка: БГНЕС

Учените са открили най-малкото протеиново съединение, което неутрализира вируса SARS-CoV-2. Резултатите от съответното изследване са публикувани в списание Cell.

Още по темата

Експерти от университета в Питсбърг, САЩ, са извършили бърз анализ на 100 милиарда потенциални молекули, които могат да се свържат с коронавирусния S-протеин, участващ в инфекцията.

В резултат на това учените са открили протеиново съединение, десет пъти по-малко от антитяло с пълна дължина, което, сливайки се с част от имуноглобулина, образува лекарството Ab8 и придобива функциите на антитяло с пълна дължина, предава БГНЕС.

По-нататъшни експерименти показват, че дори най-ниските дози Ab8 значително намаляват броя на вирусни частици в заразени с коронавирус лабораторни животни.

Учените отбелязват, че малкият размер на молекулата увеличава способността й да се дифузира в тъканите, помага за по-добрата неутрализация на вируса, а също така позволява приложението на лекарството чрез вдишване.

Освен това изследователите заключават, че лекарството не се свързва с човешките клетки, като по този начин минимизира негативните странични ефекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Simo преди 3 години
SARS-CoV-2, а не 19
39
0
 
2
 
! Отговори
Стрина Пена преди 3 години
Брей тоя ***, бре?! Все от всичко разбира, гледам по-долу, някакъв писал за - математически анализ, молекулярна биология, плотове, асинхронно управление, супер компютри... Големи мозъци уж по тези ширини, а отвсякъде, където и да погледнеш виждаш само масова простотия и оскотяване. Що така? Нещо много голям парадокс. То затова сме на това на дередже, че всеки си мисли, че от всичко разбира и точно тези дето най ги няма в дадена сфера, там най-много се бутат. Балкански синдром
38
2
 
0
 
! Отговори
Колбасо от Батановци преди 3 години
Не важно какво, важно е, че е от американците и поредния случай да се осмее и оплюе всичко руско.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общо за един анализ от 500 клетки в един плот са необходими 14.33 мимути. Хайде да го закръглим на 10 минути за плот.Хайде сега да изчислим времето Необходими са над 38 години.Не случайно Бил Гейтс се смееше на новини от тип жирналист - Петя
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори да са изследвали 100 милиарда молекули, няма хардуер, който да се свържи под асинхронно управление от Супер компютър. Дори да има достатъчно машини, да кажем 100 бр машини, които имат по 500 клетки на плот. Един плот му, за да се зареди трябва минимум 5 минути. После още х 1 секунда на клетка = 500 секунди. После математически анализ, който ще изчисли отговора на организма, да кажем 1 минута. Общо за един анализ от 500 клетки в един плот са необходими 14.33 мимути. Хайде да го закръглим на
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 милярди анализа може да направи само Супер Компютър на IBM или квантов компютър.Първо няма квантови компютри. Второ, IBM никога няма да ви предостави пълна информация от анализите на техните компютри, защото те се наемат от частни компании и всички данни са поверителни. Дори да са изследвали 100 милиарда молекули, няма хардуер, който да се свържи под асинхронно управление от Супер компютър. Дори да има достатъчно машини, да кажем 100 бр машини, които имат по 500 клетки на платка. Ако едн
34
2
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Ако е вярно - това е по- голямо откритие от която и да е ваксина!!!! 1
33
2
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Слагаш си Спутник и автоматично ставаш Путник :)))
32
0
 
12
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Имам странното чувство че този пробив ще бъде бързо забравен в полза на ваксините... ако се докаже че постоянен имунитет е невъзможен ще бъде доста по-доходоносно да тъпчат цял свят с ваксини до безкрайност... ако излезе лечение, ще пречи на бизнеса.... здравето на хората както вече всички знаем е златна мина... :)
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Голям успех за кратко време. Да минат тестовете върху хора и да поръчва държавата и да се свършва с тоя цирк. Че доста хора измряха :(
30
1
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
До Вуте 41 Ще пукнеш бе Вуте.
29
3
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
И пак САЩ. А Русия ! Какво става със Спутника ?
28
1
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Язека си попийвам вино и ракия.
27
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой коронавирус?
26
2
 
14
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Поредното гръмко заглавие свързано с коронавируса.
25
1
 
7
 
! Отговори
по -бързо го дайте преди 3 години
Да не ни затворят ,че бързат !!!
24
0
 
11
 
! Отговори
Asd преди 3 години
Да живей науката
23
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, открили лечение за нищо.
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учени- диванета. Още не са разбрали, че СЗО мафията признава само ваксина.
21
8
 
6
 
! Отговори
той преди 3 години
Когато псевдо научни вести се представят за пробив се питаме : къде е уловката. Ами там където е била винаги. Дайте ни пари за по-нататъшни изследвания пък накрая нищоТака се прави бизнес в Америка. Постоянно Гърция инвеститори/балъци/ с платени публикации препечатана услужливо от повечето медии. Честито на института в Бостън а на инвеститорите им да пияти една студена чешмяна.