27-годишен опита да пренесе над 9 кг дрога през границата

Мъжът е задържан за срок от 72 часа
18 сеп 2020 20:24, Анисия Иванова
5
27-годишен опита да пренесе над 9 кг дрога през границата
Снимка: МВР

27-годишен мъж е задържан при опит за контрабанда на голямо количество марихуана през ГКПП-Капитан Андреево, съобщиха от МВР.

Операцията е осъществена от служители на Главна дирекция "Гранична полиция" и митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване", под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково.

Съвместните действия са проведени на 16 септември на ГКПП Капитан Андреево, където пристигнал лек автомобил, управляван от 27-годишния българин.

Мъжът пътувал сам в колата в посока от България към Турция. Автомобилът бил селектиран за щателна митническа проверка. С помощта на рентгенова апаратура и при последвалия физически контрол във фабрична кухина - между тапицерията и тавана на колата, служителите открили 26 полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 9.240 кг и е на стойност 36 960 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа. Днес Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържания. Разследваното по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ееее, момчето и то искало да стане бизнесмен, като се върне.
2
1
 
8
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Тази година има яко търсене в турция и от тук се изнася всичко читаво натам. А тук има голямо търсене на качество по същата причина. Последните месеци е така.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова млад, а вече знае как!