Airbus може да съкрати най-малко 15 000 служители

Плановете са "минимумът на това, което трябва да направим", заяви шеф
5
Airbus може да съкрати най-малко 15 000 служители
Снимка: БГНЕС

Airbus е под натиск да изпълни плана си за съкращаване на работни места, тъй като перспективите за авиационната индустрия се влошават, заяви пред Handelsblatt главният оперативен директор на компанията Майкъл Шоулхорн.

Плановете на самолетния производител да съкрати 15 хиляди позиции са "минимумът на това, което трябва да направим", посочи Шоулхорн, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria. Той добави, че за момента компанията не планира увеличаване на програмата.

Европейският конкурент на Boeing се бори с безпрецедентен спад на въздушните пътувания заради ограниченията за овладяване на коронавирусната пандемия. Компанията се опитва да накара служители да напуснат доброволно, за да ограничи по-строгите мерки.

Airbus води преговори със синдикати относно преструктурирането, като Шоулхорн заяви, че все още е твърде рано да се отхвърлят принудителните съкращения.

"Въпреки натиска върху индустрията поръчките на Airbus до голяма степен са  непокътнати, с ограничени анулирания", коментира Шоулхорн. Той добави, че производителят не планира затваряне на заводи в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
V преди 3 години
Боинг е на практика фалирала фирма ;) По различни данни между половин и един трилиард са акциите на фалирали фирми които се предлагат на борсата ;)
4
3
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Компанията се опитва да накара служители да напуснат доброволно, за да ограничи по-строгите мерки." Капитализъм, сър.
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целият театър с Ковид 19 е за да се намали въглеродния отпечатък чрез сриване на икономическата дейност на Човечеството - идея фикс на бездетните рептили Меркел и Макрон, също така много удобно за китайските комунисти и руските империалисти.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, при капиптализма и демокрацията Аирбус се развива добре, само риския Ил съкращава работници!
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това не е вярно