Транссексуална жена стана вицепремиер на Белгия

Петра Де Сутер е професор по гинекология
Обновена: 4 окт 2020 09:57 | 4 окт 2020 09:40, Красимир Ангелов
331
Транссексуална жена стана вицепремиер на Белгия
Снимка: Bloomberg

След близо две години без сформирано правителство, Белгия има нова управляваща коалиция. Любопитното е, че новият вицепремиер на страната сега е най-възрастният транссексуален политик в Европа, предаде CNN.

Петра Де Сутер от фламандската Зелена партия беше обявена за един от вицепремиерите на страната, се казва в изявление на Европейските зелени в четвъртък.

Де Сутер, която е член на Европейския парламент от юли 2019 г., беше назначена на поста заедно с други шестима политици, предаде агенция Ройтерс. Белгия не е имала пълноценно правителство от декември 2018 г., когато коалицията, сформирана от четири партии, се срина, припомня Bulgaria ON AIR.

Де Сутер е професор по гинекология, специализирала в университета в Гент. Тя е гласен защитник на трансправата и репродуктивните права и говори открито за собствения си опит като трансжена.

"Бях на четиридесет, когато реших да стана напълно жената, каквато винаги съм била и поради това решение загубих колеги, хора, които познавах и дори приятели", каза тя в интервю, публикувано на нейния уебсайт.

Де Сутер приветства назначението си в Twitter, като написа: "Невероятно благодарна съм за доверието, което получих от моята партия. Снощи, заедно с още 1000 членове, дадох зелена светлина за новото правителство."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
В БГ зелените *** на Хр. Иванов кога ще го принудят да си признае, че е жена?
239
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Транссексуална жена.....------------МИ ДОБРЕ; КАКВА Е НОВИНАТА ?КЪВ ПОЛ Е НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА НЕ КРАДЛИВА МУТРА И БАНДИТ
238
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да е чувал за зелена партия в която членуват бели хетеро мъже?
237
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, чакаме с нетърпение и съобщението за педофил президент или премиер. Може и някой зоофил също. А на българите да им кажа - няма нищо лошо да обичаш деца и животни омразници!!!!
236
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Oбявявайте вече хетеросексуалните за обратни и да се свършва . Нашите виждания и разбирания докога ще бъдат дискриминирани ?
235
3
 
14
 
! Отговори
кукуригууууууууууу преди 3 години
Усещам извънземното в мен. Къде присаждат антенки?
234
3
 
14
 
! Отговори
нищо не разбрах преди 3 години
последно това мъж ли е или жена?!?
233
3
 
26
 
! Отговори
... преди 3 години
Тоест мъж дето се облича като жена стана вице премиер на Белгия! Стига с тия полит коректни глупости. "Трасн сексуална жена" ТОВА Е МЪЖ! Стига сте извъртали езика по начини които объркват хората и не значат нищо. Мъжете никога няма да станат жени, жените никога няма да станат мъже, колкото и да повтарят разни НПО-та разни глупости ХХ хромозомите не може да станат ХУ хромозоми ТОЧКА ПО ВЪПРОСА! С какво иска да се праска е съвсем различна история!
232
2
 
14
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Че те всички там мязат на транссексуални....или са си такива- никакви по рождение...
231
2
 
31
 
! Отговори
Да преди 3 години
Скоро такива ще командват всичко в прогнилия Запад, докато се разпадне съвсем !
230
0
 
6
 
! Отговори
Имала преди 3 години
ТЕТКА ДА СЕ ИЗЛОЖИ
229
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
света загива , аиде по бързо и да се свършва че вече не издържам
228
0
 
29
 
! Отговори
НострадамУс преди 3 години
Ами каква да е ? Те много отдавна нормалните и интелигентни хора спряха да се натискат за власт. Много им е притрябвало да се пъхат в това бллато на корупция и толерастия и нарцисизъм .... Той и затова света отива на маайната си..... но, с великолепна реклама кампания и медийно тръбене какви сме късметлии да живеем в тоя Златен Век на просперитет и благоденствие.
227
4
 
11
 
! Отговори
не плюйте по преди 3 години
женицата или мъжланцето. Това са новите Марии Магдалени.
226
1
 
12
 
! Отговори
любопитко преди 3 години
А как пикае?
225
14
 
3
 
! Отговори
!!! преди 3 години
сЛАВИ - ПРЕЗИДЕНТ!
224
0
 
14
 
! Отговори
кво и да е преди 3 години
Не моем го плющим. Не става.
223
6
 
36
 
! Отговори
НЕ!!! преди 3 години
ЛГБТ СА БОЛНИ ХОРА И ТРЯБВА ДА Е ЗАБРАНЕНО ДА ЗАЕМАТ ВЛАСТОВИ ПОЗИЦИИ!!! ИНАЧЕ ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ ВЛИЯНИЕТО СИ, ЗА ДА ОТКЛОНЯВАТ ПАРИ КЪМ ЛОБИТО СИ И ДА НАЛАГАТ НА НАСЕЛЕНИЕТО ХОМОСЕКСУАЛИЗМА И *** ДИСФОРИЯТА ЧРЕЗ МЕДИИТЕ, КИНОТО, ЗАКОНИТЕ, УЧИЛИЩАТА!
222
3
 
32
 
! Отговори
НЕ!!! преди 3 години
ХОМОСЕКСУАЛИЗМЪТ И *** ДИСФОРИЯТА СЪВСЕМ ОФИЦИАЛНО СА СЕ ВОДИЛИ БОЛЕСТИ ОТ СЗО. МЯСТО НА ЛГБТ НЕ Е ВЪВ ВЛАСТТА, А В ЛУДНИЦАТА!!! ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НАГЛОСТ ОТ ТЯХНА СТРАНА Е ДА ИЗКАРВАТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА, ЧЕ СА ЛУДИ!!!
221
1
 
8
 
! Отговори
гацо бацо преди 3 години
На мене прилича, завалийката или завалията.