Бизнесът със заведенията с обороти наполовина

Данъците в хазната обаче не са намалели, отчитат от бранша
13
Бизнесът със заведенията с обороти наполовина
Снимка: БГНЕС

С около 45% са паднали оборотите в заведенията заради мерките срещу коронавируса и страха на хората от масови събирания, отчитат от бранша.

Още по темата
От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват, че не са съгласни с начина, по който се тълкуват в публичното пространство данни за намаление на внесения данък добавена стойност (ДДС) от бранша за юли и август и сравненията със същите месеци на 2019 г.

По техни данни лятото на миналата година е било от най-силните за сектора.

След изтичането на извънредното положение, независимо от отварянето на заведенията, те работят в условия на редица ограничения и на практика с намален на 50% капацитет заради отстоянието на маси, ограниченията в по-големи прояви и други, заявяват от бранша и посочват, че предварителните данни сочат около 1/3 фалирали търговски дружества.

Затова според тях е логично номиналната стойност на платеното ДДС за месеците юли и август на 2020 година да бъде по-ниска от тази за 2019 година. Останалите на пазара наши колеги обаче са внесли повече като процентно съотношение в държавната хазна в сравнение с миналата година, изтъкват от там.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: данъциДДСзаведение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
14
 
! Отговори
мхм преди 3 години
дано фалират, с тези колосални цени..
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
pokajete video kak e organiziran recyclinga razdelno na turisticheskite otpadaci na bg nai-golemite plajni zalivi :-)))naprimer hotelite kuban, burgas, europa, nobel, evrika, globus, glarus, korona, tiara, iskar, pomorie, alba, balaton, kavkaz, kotva, orel, tundja, yantra, dunav, svejest...
9
1
 
11
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Заведение без хора или с 50% намелен капацитет не съм видял !
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези заведения. Те вдигнаха цените, пък коронавируса им бил изгонил клиентите!
7
0
 
20
 
! Отговори
мак преди 3 години
България я крепят кръчмите, май. Стига сте ги оплаквали, ДДС падна, цените напротив, те пак хленчат.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намалиха им ДДС с 11%, а те не свалиха цените, а напротив вдигнаха ги. Така печалбата е двойна. Сега се жалят. Да фалират и това е! Неблагодарно племе!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вдигнат цените, да слагат само палмова мазнина, консерванти, консерви и полуразвалени храни с изтекъл срок на годност, внос от Нова Зеландия, Карибите, Великденските острови. Това е единственият начин да се спасят. Трябва просто да изтребчт всичките си клиенти. Вчрвам, че го могат. Държавата ще им погне за това добро дело.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормалните хора свалят цените да, се преборят с конкуренцията а тези алчни хора ги вдигат знам заведения където само събота и неделя ходят групи за банкет през седмицата празно но цените не падат
3
3
 
6
 
! Отговори
Цял свят страда преди 3 години
Само тарикатите у нас си разболяват клиентите. Да не забравяме, че всички футболисти в заведения се заразиха, чалга певци и тн. Има и жертви. В София има заразени на протестите. Като разбрали, че да позитивни, спрели да ходят. Ама късно. Затова намаля бройката, здравето на първо място.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така липсва мазната физиономия на Алибегов в статията. Дано фалира този гнусник.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можеха и да са без оборoт, да плащат ДДС на своите клиенти за да не фалират.