Си Цзинпин към китайските морски пехотинци: Гответе се за война

Военните да бъдат дисциплинирани, иска лидерът на Китай
15 окт 2020 14:09, Елка Василева
151
Си Цзинпин към китайските морски пехотинци: Гответе се за война
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Китай Си Цзинпин призова военнослужещите да се готвят за война и да демонстрират абсолютна преданост и надеждност. Той направи това при посещение във военна база в южната китайска провинция Гуандун, където направи обръщение към корпуса на морската пехота на армията на Китай, предаде ТАСС, като се позова на агенция Синхуа.

„Необходимо е да се съсредоточат всички мисли и сили върху подготовката за война, обезпечаването на състояние на повишена бойна готовност“, е заявил Си Цзинпин.

Той е отбелязал, че „корпусът на морската пехота е елитно подразделение, което носи на плещите си изключително важната задача за защита на държавния суверенитет, сигурността, териториалната цялост, интересите на страната“.

Той също така е призовал да се активизират усилията за ускоряване на трансформацията на корпуса и повишаване на неговата бойна ефективност, за да се създаде мощна армия. Според държавния глава подготовката на морската пехота трябва да съответства на стратегията за развитие и сигурност на страната.

В обръщението си държавният ръководител на КНР също е посочил, че военните „трябва да бъдат дисциплинирани, да гарантират абсолютна преданост, безкористност и надеждност“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
1
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 139,А Китай ще стои и гледа ли? :)Първо има огромен вътрешен пазар, разраства проектите си и в Африка.А технологиите вече ги има, защото ги открадна и може да прави сама всичко което Запада прави.Най-големия телескоп в света се строи в Китай. Изпратиха апарати на обратната страна Луната. Искат да строят изкуствено слънце.Повечето професори в американските университети са китайци.Китай може да създава всичко вече сама без чужда помощ. :)
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 105Извода ти е напълно грешен.Къде мислиш, че запада ще премести производствата си когато му писне китайците да се правят на велики?В Индия!
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Без нови колонии и евтини ресурси западната система не може повече да съществува. А ресурсите са в Русия. => Ами нали за това сега американците купуват руския нефт на смешни цени.Запада се сдобива с руските ресурси на безценица и без война.Какво по-хубаво от това?
100
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сашко да го знайСашко е бита,карта,при война,Кита ще мобилизира 1. 000 000 000Значи ще останат да работят децата и старците да хранят останалия 1 000 000 000.Аха, точно така ще стане.Толкова глупав може да бъде само един небългарин русофил.Дори руски *** да пише няма да се сети за такава глупост.
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кита ще мобилизира 1. 000 000 000.население...."Да му мислят руснаците!Края на *** се вижда.Китай ще ги прегази като багер кофа с водка.
98
4
 
2
 
! Отговори
Китайче преди 3 години
Сибир наш!
97
1
 
2
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
"Кита ще мобилизира 1. 000 000 000.население...."И ще го храни сУяМи......може би не си чул, но масоФката НЕ винаги печели.
96
1
 
2
 
! Отговори
Патладжан Абама преди 3 години
До Геополитика"Явно скоро китайските пехотинци ще влизат в Сибир." - Съгласен съм. Преди турските аскери влизат в ро мски вилайат
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Neschto za afroamerikancite v USA deto vilneqt 6 meseca veche q da chuq
94
1
 
1
 
! Отговори
ami sega преди 3 години
treperi kravariu malee strax malee strax
93
1
 
2
 
! Отговори
6/35 преди 3 години
Китай всех сильней.
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То няма друг начин как да се реши проблема с ковито деветнайсе и с тея маски освен с война и с гилотина може би по ще е френско някак си.
91
2
 
4
 
! Отговори
това нее холи вуд преди 3 години
при война аскера на Сашето ще хвърлят оръжието,на 200 процента
90
3
 
3
 
! Отговори
сашко да го знай преди 3 години
Сашко е бита,карта,при война,Кита ще мобилизира 1. 000 000 000.население доброволци,при положение че са ,милиард и около 400,милиона,така че Сашко е бит,койнт
89
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай няма спечелена война срещу друга държава, не казвам че са глупави или тем подобни, просто не им е в гена :) Едно е да гледаш как хвърчат по филмите, друго си е реалността :)) Разбира се имат си батките, но тук говорим за армия не за мафия :))
88
8
 
4
 
! Отговори
САЩ преди 3 години
Единствения проблем при война с Китай е.. къде ще ги копаме тия?? Трябва да ги горим труповете но и това е скъпо. Трябва цялата пустиня Сахара да ползваме да закопаваме жертвите
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 113Тебе кво те топли това?Ортак ли си с китайците?Ще ти дадат ли нещо ако победят американците?
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 105Индия е 3 милиона квадратни километра. Китай е 8. Иначе средното IQ на жълтата раса е доказано, че е най-високо.
85
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При комунизма, социализма , както е в Китай / с 1 200 000 роби офицялна статистика/. Задължително трябва да се говори за война. Ако се говори за Демокрация ще се мине на гражданска война. Така, че Си Цинпин си знае и за демокрацията си трае.
84
6
 
10
 
! Отговори
Ляв+ преди 3 години
Комунистите освен за войни и оръжие за друго не мислят.Вижте Ким.Вижте Путин.--------------- Вярно е, че мислят за защитни войни, Това е така, защото Империалистите-Атлантици непрекъснато започват и водят войни