Цяла Франция почете паметта на зверски убития учител

Експулсират десетки наблюдавани заради радикализация
Обновена: 18 окт 2020 19:24 | 18 окт 2020 19:23, Веселина Йорданова
103
Цяла Франция почете паметта на зверски убития учител
Снимка: БГНЕС

Франция отдаде почит на учителя, убит зверски от радикален ислямист заради показани карикатури на пророка Мохамед.

Още по темата
Въпреки мерките срещу епидемията, море от хора се събра на Площада на Републиката в Париж в памет на трагично загиналия учител по история Самюел Пати и в защита на свободата на словото и мисълта.

Подобна е картината и от центровете на Марсилия, Нант, Тулуза, Лил, Бордо и всички по-големи френски градове. Макар и не в същите мащаби атмосферата напомня много на националния митинг след атентатите срещу сатиричния вестник "Шарли ебдо", предаде БНР.

"Няма да ни уплашите" - е написал в профила си премиерът Жан Кастекс, който присъства на церемонията. Там бяха и министърът на образованието Жан-Мишел Бланке, почти всички политически лидери, правозащитници, много учители и ученици.

"Аз съм учител" - гласи един от най-често срещаните плакати, виждат се и издигнати моливи като символичен знак в защита на свободата на словото. Паметта на учителя беше почетена с минута мълчание.

Междувременно френският вътрешен министър Жерар Дарманен е поискал експулсирането на около 230 души, наблюдавани заради радикализация.

Още петима души са арестувани във връзка с обезглавяването на учителя по история в парижко предградие. С това задържаните стават общо девет, предаде Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Францияучителубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма проблеми, разбирам. Умникът учител заввява: "Я сега излезте ВИЕ, че НИЕ ще имаме час по гражданско обучение и свобода на словото и може да се почувствате обидени". ( Подтекст: Защото сте мюсюлмани, различни, и свободата не е част от ВАШАТА култура, а пък ние тука ще си показваме карикатури и ще се подхилваме зад гърба ви.) Ако е казал нещо такова съвсем искрено, то значи е бил тотален и.от.
56
2
 
13
 
! Отговори
Леле до 63 преди 3 години
Багажа и вън от Европа щом не ви харесват правилата ни, чаЛ :)
55
1
 
9
 
! Отговори
Леле до 56 преди 3 години
Всички ви мразят съвсем открито вече :) и никой не си прави илюзии, че Нотр Дам пламна без да иска, ако бяхте думнали Айфеловата кула в миг просто Сена пак щеше да почервенее от кръв, гарантирам ти :) ще става каквото ще става но се връщате в пустините, това е хахаха пс. Да се кръстя ли СещенаИслямска държава само за да те иронизирам? :D шегувам се, чал мльо :D ще правите като вятъра, защото прекалихте :)))
54
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Благодарение на Наполеон и закона от 1905 да сквернобожиш е ок!------- Е, хубаво, де... Аз не казвам нищо срещу Наполеон. Извадете го сега от Дома на инвалидите, да му залепи главата на този умник! Нали така - ако всеки има право да сквернослови, аз защо да нямам право да се подигравам с паметта на учителя, да пикая на бюста на Бонапарт или да се избърша фотографията на мосю Макрон? И само за протокола - православен християнин съм.
53
1
 
7
 
! Отговори
Леле до 56 преди 3 години
Да изискват увилнението на учителя. Следват смъртни заплахи и разпространението на адреса на училището и името на учителя. Следва неговото обезглавяване. Следва разследване- разбираме, че дъщерята на въпросния първи възмутил се ВЪОБЩЕ не е посещавала часовете на този учител. Днес в туитър франсетата масово изискват и малката гн Ида да понесе последствия! Арестувани са бая имами. Всички говорят за масови депортации. Не зная дали можеш да си представиш обстановката в Париж- навярно не. Но,
52
1
 
6
 
! Отговори
Леле до 56Сатанещоси преди 3 години
Учителя е помолил учениците мюсюлмани да напуснат стаята, за да не се почувстват накърнени, понеже ще има час по laïcité - свобода на словото и свобода ОТ религията. Фундаментална част от френското общество. *** другият ден фанатик записва видео, в което казва дъщеря ми на 13 се прибра потресена, тя е останала в часа. На другия ден Една сбирщайн държавна агенция за исляма, пълна с имами поддържащи Мюсюлмански братя, сътворена от Сарко, започва да бълва туитове и апели за отмъщение , да изискват
51
0
 
5
 
! Отговори
Леле до 56 преди 3 години
Забелязах, че с удоволствие провокираш с неадекватни изказвания. Мустафа, това си ти!? Набий си в празната глава, че в Петата република хората имат право да се шегуват с каквото си искат! Включае с извратения ви prophète ! Благодарение на Наполеон и закона от 1905 да сквернобожиш е ок! Сега в друг пост ще ти обясня какво е станало, защото в турски медии няма да прочетеш ;)
50
15
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Учителят е бил про стак и е изпитвал перверзното удоволствие да дразни децата мюсюлмани. Не виждам каква работа е имал да размахва карикатурите, като много добре знае, че така предизвиква омраза и разделение. Получил е каквото е търсил.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия диваци, които са убили учителя, надявам се вече да не са живи!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи сте из-ро-ди!
47
5
 
2
 
! Отговори
БКП преди 3 години
НИ всичкие! Искаме да идват хора, които да унищижават Държавите!Ние от БКП сме Анархисти! - Ходим без маски (осевен ако не крадем)- Дрифтим- Безработни сме- Искаме да ядем за ваша сметка!
46
1
 
3
 
! Отговори
Втора легия преди 3 години
Прав си беше туморът на алахата трябва да се реже издълбоко и навреме .!.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека Со.рос им направи държава?!Като Израел едно време!
44
1
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Накрая ще излезе,че Бай Тошо е бил напълно прав с Възродителния процес,само че е закъснял прекалено много...
43
0
 
12
 
! Отговори
Франсе преди 3 години
До следващия път.Идва Коледа христянски празник тез талибани ще направят пак поразия.Лошото е че не са бежанци а вече родени вътре в страната отгледани с омраза към другите.До кога бели христянино ще търпиш до кога?
42
1
 
11
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Единственото трайно решение на ислямския проблем е общоевропейска Реконкиста.Но като за начало може да се почне с депортиране на всеки имигрант извършил каквото и да е нарушение на закона.
41
1
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Нали бяха много либерални. Така си го н.чукаха, че скоро ще изчезват и агонизирст в собствените си държави. Лошото е, че набутват и нас в толерастката пропаст.
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази дивашка религия няма място в Европа. Вън, вън, вън!
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западна Европа отвори широко врати за ислямските нашественици,натрапва ги и на източноевропейците.Тези шествия за почит на убитите от ислямисти е чисто лицемерие и подигравка с техните близки.Ислямът няма място е християнска Европа.Политиците от Брюксел да решат проблема който насадиха като направят РЕКОНКИСТА по почина на испанците за освобождаване на Иберийския полуостров от мюсулманите.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самюел Пати е силно съзвучно със соломон паси.