Под заплаха от куршуми: Хиляди на протест в Беларус

Колко са арестуваните демонстранти до момента?
Обновена: 18 окт 2020 18:23 | 18 окт 2020 18:21, Веселина Йорданова
56
Под заплаха от куршуми: Хиляди на протест в Беларус

Хиляди демонстранти излязоха по улиците в Беларус, за да протестират срещу президента Александър Лукашенко въпреки заплахата на полицията за стрелба с бойни патрони, предаде Франс прес.

Опозиционната лидерка Светлана Тихановска, която намери убежище в Литва, даде срок на Лукашенко до 25 октомври да се оттегли, в противен случай обеща да призове хората от цялата страна да излязат на улицата и да обявят обща стачка.

За разлика от предишните протести, демонстрантите решиха днес да не организират шествие в центъра на Минск, а по голяма улица в южната част на столицата, където има множество заводи.

Според правозащитната организация "Вясна" милицията е започнала да арестува демонстранти в Минск и в други градове. Местни медии съобщават за задържани журналисти.

Говорителката на беларуското министерство на вътрешните работи Олга Чемоданова каза, че досега в Минск са арестувани над 100 души, допълва Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: протестбеларус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
5
 
! Отговори
Ясно е преди 3 години
че дните на диктатора тракторист са преброени, въпросът е не дали, а кога и най-вече как ще падне. Щото не се вижда свободен мавзолей да се размотава наоколо, ама затвори - бол.
8
5
 
5
 
! Отговори
Открийте разликите преди 3 години
Хиляди демонстранти излязоха по улиците в Беларус, за да протестират срещу президента Александър Лукашенко въпреки заплахата на полицията за стрелба с бойни патрони...Така е... съдба.Като са се родили в НЕдемократична държава,така ще е.-В демократична България същи такива протестиращи са наричани лумппени и платени провокатори ....-Във демократична Франция същи такива протестиращи си протестират от месеци, ко толкова...- В САЩ същи такива протестиращи са наречени анархисти и вандали...
7
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Вижте маскитеВИЖДАТ СЕ 10 ДУШИ СЪС МАСКИ И 4 БЕЗ МАСКИ ТЪЙ, ЧЕ И ТЕ НЕ СПАЗВАТ МНОГО МНОГОНО ТАМ ВЕРОЯТНО ГИ ЛЕКУВАТ С ПРОПОЛИС А НЕ С ТОКСИЧНИ ПРЕПАРАТИ
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко постъпва много тъпо. Да обяви корона криза,протестърите под 14 дена карантина,после пак след положителни тестове,и забрана на сбирки. Време е да стане демократ.
5
5
 
9
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Да ги разстрелват Американските ***!!Тук в България народа от 100 дена крещи:ЕС, НАТО и САЩ вън от България!!Съюз и дружба с Русия и Китай!!
4
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ СЛОВАКИЯ ПРОТЕСТИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН ЗАРАДИ ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА!
3
7
 
5
 
! Отговори
Вижте маските преди 3 години
И пак питайте що не умират в Беларус. Щото не са инфантили като нас;)
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо лукашенко трябва да подаде оставка а нашата мутра не?Защо беларус е по важен от българия?
1
0
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Че то и в берлин излизаха десетки хиляди въпреси заплахата от куршуми.Няколко пъти при това.И във франция излизаха. И в америка и англия също.Важното е, че без вандалщина никъде не са стреляли, а навсякъде ще стрелят, ако се наложи.