Почина доброволец, тествал ваксина срещу коронавирус

Изпитанията продължават, според властите няма място за тревога
22 окт 2020 07:43, Нели Христова
56
Почина доброволец, тествал ваксина срещу коронавирус
Снимка: БГНЕС

Починал е доброволец в клиничните тестове на ваксината срещу COVID-19, разработвана от AstraZeneca и Оксфорд, съобщиха бразилските здравни власти, цитирани от "Ройтерс" и "Форбс".

Университетът в Сао Паоло, който координира клиничните тестове в Бразилия, заяви, че починалият добровололец е бразилец.

Бразилското правителство планира да закупи британската ваксина и да я произвежда в биомедицински изследователски център в Рио де Жанейро.

Университетът в Осфорд обяви, че внимателно проучване на случая в Бразилия не дава основания за тревога за сигурността на клиничните изпитания на ваксината.

Регулаторът уточни, че изпитанията ще продължат, но не даде повече подробности заради лекарската конфиденциалност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОТ АМБАСАДАТААми като не можеш да разбереш какво искат да ти кажат продължавай да се покланяш пред портрета на Путин и да чакаш руснаците на Дунав както през 1944 при вероломното нападение на СССР над България.
28
4
 
4
 
! Отговори
ОТ АМБАСАДАТА преди 3 години
Дерзайте. МУСТАФАТА е с вас. СИЛАТА е с вас. ТИ МОЖЕШ, ТИ ЩЕ УСПЕЕШ. ГОРД БЪЛГАРИН. .... Из РЕКЛАМИТЕ на Американското посолство по НОВА и БТВ
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не бих си сложил руска ваксина. Това е все едно да предпочетеш Москвич 402 пред съвременен автомобил. Русия е силно изостанала в миналото азиатска страна и само русофилски ентусиасти по наследство от родителите си свавят Русия.
26
3
 
9
 
! Отговори
НАСОКИ ЗА ПИСАНЕ преди 3 години
Като не може да се пише позитивно за постиженията на НАШИТЕ / ЕВРОПЕЙСКИ, АМЕРИКАНСКИ / АТЛАНТИЧЕСКИ е добре да се пише ОТРИЦАТЕЛНО за ВРАГА - РУСИЯ/ КИТАЙ и подобни. Това не го е измислил СОРОС, нито Гьобелс, а още от древността е така. Обаче платените тролчета на ГЕРБ даже надминават себе в стремежа да заслужат потупване по рамото. Или някой пробит долар
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25"Пак нахраниха русофилските *** с фейк нюз и сега ще ни проглушат ушите с мисирекшко кльонкане за съвършената руска ветеринарна ваксина."Ц, внимателно проверяване на информацията показва, че не само, че не са ги нахранили ами са им СИПАЛИ, защото показва колко важни са тестовете и за какво се правят: нещо, за което рускиата противошапна ваксина не е и чувала, а сега вече се знае и че не работи и другата (Скурник 666).
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не му пука за глупостите на 2 трола.Напишете още 5000 коментара, все тая.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...АМЕРИКАНСКИА ти вече ваксинира ли се с руската ваксина, или ще чакаш да премита изпитанията и след това ще се ваксинираш с "американската" (разбирам, че руските *** наричате така западните ваксини, тъй че в това число се включват всички такива).Ако не си побързай, че и шапа наближава.
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак нахраниха русофилските *** с фейк нюз и сега ще ни проглушат ушите с мисирекшко кльонкане за съвършената руска ветеринарна ваксина.
21
2
 
5
 
! Отговори
АМЕРИКАНСКИ преди 3 години
да са. Но са демократични. АТЛАНТИЧЕСКИ. Нещо не видях СОЛОМОН и Крадливото Ленче да са се записали доброволци за изпитванията. А би трябвало. Нали ТОЯ плака с крокодилски сълзи, когато ни приеха в НАТО, а ЛЕНЧЕТО си мислеше, че като иде от ВАШИНГТОН за нея всичко вече е без пари...ТИКВАТА и той се крие с джипката по чукарите по-успешно от ЖИВКОВ като партизанин, даже мисирките не могат едно интервю да вземат. Вместо да подложи ду.*** за тест с новата демократична ваксина...
20
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Христо Христов"Точно така, това за плацебото е някакъв фейк нюз, разпространен от локален вестник на база на неизвеснен източник."Точно това за плацебото (или по-точно изказването, че ВЕРОЯТНО му е дадено плацебо вместо ваксина) е направено от Епидемолога от Университета на Сао Паоло, Карлос Форталеза. Има го в Уол Стрийт Джърнъл, но на руски *** като теб, които по цял ден въртят табла и плюят по демокрацията им е все тая за достоверната информация.
19
3
 
6
 
! Отговори
Fake news преди 3 години
Според официалната информация е починал от пневмония, а ваксината не юу е била бита. Сложили са му обикновен физиологичен разтвор, което правят с нялои доброволци з ада тестват пласебо ефекта.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А ТИ ПЪК 19Ти лично видя ли да и слагат точно от тази ваксина? Или щом Путин казва така то думата му е закон?
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СъвеЦката ваксина срещу шап е безвредна, но не върши и никаква работа. Доброволецът депутат Валерий Гартман запален руски патриот си сложи ваксина Спутник V преди месец, но въпреки това в момента е заболял от коранавирус. СъвеЦките учЕни внимателно проучват случая. Успех е че доброволеца все още е жив.
16
5
 
2
 
! Отговори
А ТИ ПЪК преди 3 години
Ако беше тъй ПУТИН нямаше да сложи на дъщеря си. А лечението на ТРЪМП, като го вдигнаха на крака за 5 дни имах съмнение, че методите за лечение не са същите като при другите хора... Така се оказа, но било много скъпо.... Хайде бе! После недей вярва на конспиративни теории, че вирусите не са създадени в американски военни лаборатории, които са 1500 в 48 страни по света.
15
6
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До РУСКАТА ВАКСИНА 10 Ти не четеш ли че руската ваксина всъщност е лекарство за животни.И това го казва руски специалист.Ахмак.
14
2
 
20
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
"...внимателно проучване на случая в Бразилия не дава основания за тревога" Какво тук значи някаква си личност?
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ех че не беше руснак, така щяха да се развихрят антируските ***, а то бразилец с британска ваксина за която вчера и цена казаха.
12
1
 
11
 
! Отговори
ОПРОВЕРЖЕНИЕТО преди 3 години
на АСТРА ЗЕНЕКА изглежда смешно... Не им били поставили ваксина, обаче ги заразили с КОВИД. Тия направо ни взеха за тотални наивници. Че как ще заразиш човек с болест, за която самите те тръбят, че е смъртоносна и ще му гледаш сеира
11
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До FAKE NEWSТочно така, това за плацебото е някакъв фейк нюз, разпространен от локален вестник на база на неизвеснен източник.ПП. Не спряхте евраятлантическите *** да разпространявате лъжи.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До FAKE NEWS 12Добре поне, че ни уведомяваш, че пишеш фалшива новина във формата на коментар.