Дубай представи най-големия фонтан в света

Той беше вписан и в книгата на рекордите
23 окт 2020 12:20, Ния Христова
9
Дубай представи най-големия фонтан в света
Снимка: БГНЕС
Най-новата атракция в Дубай е впечатляващ фонтан, който разполага с многоцветни светлини и водни струи, изстревани към небето. Той беше вписан в книгата на рекордите като най-големия фонтан правен някога, предадоха "Ройтерс" и "Франс прес". Откриването на водното съоръжение в Обединените арабски емирства беше излъчено на живо по целия свят.
 
Фонтанът е кръстен "Палм фаунтин" и е с площ от от 1300 квадратни метра. Разположен е на изкуствения остров "Палм джумейра" край Дубай.
 
Всички присъстващи на откриването бяха с предпазни маски заради пандемията. Те наблюдаваха как цветовете на водните струи се променят в ритъма на музика.
 
Фонтанът съдържа над 3000 лед светлини и ще работи целогодишно. На всеки 30 минути ще има триминутен спектакъл с водни струи, светлини и цветове.
 
Миналата година над 16 милиона туристи са посетили емирството, а за тази година се очакваше те да бъдат поне 20 милиона, но пандемията от COVID-19 тежко засегна туризма по цял свят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
До Атанас преди 3 години
Дубай фалира още преди да построят кулата Бурж Халифа, и ако не беше шейха на Абу Даби да им даде пари, нямаше да могат да я завършат. Обаче, сега само около 4% от икономиката им е от петрол. Основното е туризма, и износа на природен газ! Не ги мисли тях, скоро няма да фалират пак...
8
1
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Дубай ще фалира максимум до 10 години !
7
0
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Водата от морето от поне 10 години я ползват, за пирне не става, но за къпане ,пране и др, е добре.Изобщо технологични чудеса и всякакви новости,може да видиш там.Но няма история,няма дух,няма култура и ето това много ми липсваше там.
6
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Точно заради петрола,шейха се спря на туризма, от много време Дубай и въобще ОАЕ развиват туризма.И са на абсолютно верен път.Иначе фонтаните при BURJ KHALIFA, са същите в по-малък размер, страхотно изживяване е да се видят.Бях там когато почиха Уитни Хюстън и имаше уникално творение в нейна чест със фонтаните.
5
1
 
1
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
Печатна грешка, двигателят е РД-180 има доста написано за него в интернет.
4
3
 
1
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
И какво произвеждат в Дубай, освен камилски тор, ако можеш да напишеш, че ми е интересно???Любимата ми Русия произвежда ракетни двигатели РС-180 с която американската сонда Нови хоризонти стигна до Плутон и изпрати на земята снимки от най-далечното тяло в Слънчевата система.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дубай са построили такива чудесии, каквито тук в Европа и след 10 години няма да има. Изобщо арабската цивилизация се е възродила по впечатляващ начин и отново си възвърна старата слава, даже и в технологиите. Например те сега нас могат да учат как да си добием питейна вода от морето, ако няма дъжд, а не ние тях.
2
7
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Тези от Емирствата са купили много производства по цял свят, ама ти що да се поинтересуваш ;)И произвеждат много неща, за разлика от теб и любимата ти Русия ;)
1
3
 
12
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
Вместо да създадат някакво производство, с което да се включат в световната икономика и да са полезни на себе си и на света, те маймyните направили най-големия фонтан на света в най-горещото място на планетата, където на всяко пускане ще се изпарява половината вода!Потресаващо малоумие!2050 г спира използването на въглища и петрол и тия потъват обратно в пясъците!