Къде изчезна Ри Сол Джу - съпругата на Ким Чен Ун?

Тя не се е появявала на публично място от девет месеца
23 окт 2020 13:30, Нели Христова
51
Къде изчезна Ри Сол Джу - съпругата на Ким Чен Ун?
Снимка: БГНЕС

Поредната мистерия се развихри покрай семейството на Ким Чен Ун. Съпругата му Ри Сол Джу не се е появявала на публично място от девет месеца, което предизвиква два основни въпроса - дали не е сериозно болна или още по-зле - екзекутирана?

За последно 31-годишната Ри Сол Джу е била забелязана със съпруга си Ким Чен Ун на 25 януари по време на празненствата по случай Лунарната Нова година в театъра в Пхенян. Семейството стоеше до 74-годишната леля на лидера - Ким Кхьон-хи, която не се бе появявала на публично място в продължение на 6 години, след като помогна на Ким Чен Ун да се справи с новата власт в ръцете си. През 2013 година нейният съпруг Джан Сон Тхек бе екзекутиран заради държавна измяна.

Ри Сол Джу, която носи титлата на "уважавана първа дама" не се появи на военния парад на Северна Корея на 10 октомври. Тя е присъствала на събитието през изминалите години.

Източник на Daily NK, уебсайт, базиран в Сеул, управляван от дезертьори, твърди, че нейното отсъствие е осезаемо и дискусията за това, защо я няма продължава от месеци. Има три основни "слуха", които циркулират.

Първият е, че Ри страда от някакъв здравословен проблем, въпреки че това не е водещата теория. Някои вярват, че тя се грижи за лелята на Ким, Ким Кхьон-хи, видяна на събитието на Лунната Нова година през януари. Твърди се, че по-малката сестра на Ким Чен Ир далеч не е в добро здраве.

"Този ​​слух е най-дискутиран в обществото, като се има предвид, че той се разпространява от хора с "бърз достъп до информация", пишат от Daily NK. Смята се, че Ким изпитва много "обич" към леля си, след като е екзекутирал съпруга й и се грижи тя да е "специално обгрижвана", тъй като за него тя е "старейшината на семейството".

Има и спекулации, че Ри се фокусира върху образованието на дъщерята на двойката, за която се твърди, че е родена през 2013 г. Тя би трябвало да е достатъчно голяма, за да е в начално училище. Но уебсайтът се противопоставя на тази версия, тъй като това би било вярно само ако Джу Ае е започнала училище като обикновено дете, което едва ли се е случило. Името на детето на Ким Чен Ун стана ясно след посещение на пенсионираният американски баскетболист Денис Родман в Северна Корея, който каза пред журналисти, че е държал бебето и неговото име е Джу Ае.

Друга теория, която се разпространява в Южна Корея, е, че изчезването на Ри се дължи на пандемията от коронавирус. Според някои, тя се страхува да присъства на масови събития, за да не излага децата си на риск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато САЩ нападнаха Югославия сърбите ги сваляха F-16 със страи руски зеднитни установки от 50те години.
24
6
 
4
 
! Отговори
Малко факти преди 3 години
Много калпави тез F-16 , затова няма нито един свален във въздушен бой от съветски или руски изтребители, но пък те са свалили минимално 20 руски и съветски изтребители !
23
7
 
10
 
! Отговори
А Деси ? преди 3 години
А какво става с Деси ? Напоследък Деси не се е появявала в медиите и с Фигуранта ?Къде се е изгубила Деси ?
22
3
 
7
 
! Отговори
A Иванка? преди 3 години
А какво става с Иванка? Напоследък Иванка не се е появявала в медиите и с баща си? Къде се е изгубила Иванка?
21
7
 
3
 
! Отговори
Ужас! преди 3 години
Сигурно диктатора Ким Чен Ун я е взривил с атомна бомба на публична екзекуция на стадиона, пардон, исках да кажа на полето, там живеят в землянки и нямат стадииони. Ужас! Добре че живеем в демокрация и сме партньори на САЩ!
20
6
 
7
 
! Отговори
F-16 преди 3 години
Много сме загрижени за Ри Сол Джу - съпругата на другаря Ун? А колко милиарда ще платим за новите 50 годишни американски F-16 които съществуват само на хартия и дори са спряни от производство?
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Може по тяхното законодателство така законно да се развеждат - с разтрел или изядена от гладни кучета.Ходи, че изневерявай или не си приготвила салатата с ракията!
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митю Пищова и е дал политическо убежище.
17
3
 
2
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Май са я зародили и нея вече.
16
1
 
4
 
! Отговори
9 месеца преди 3 години
Напъната е с поредният велик учител.
15
5
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
До 14, април месец догодина съм в Пхенян и Боготворя Маршала ! Няма твоите обувки да лъскам, да !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАВИЖДАЙ !
14
4
 
6
 
! Отговори
Хей преди 3 години
Велмазов, марш бързо при него да му се кланяш и да му лъскаш обувките !
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там е, където беше той няколко пъти, където пратиха и сестра му "достоверните източници" на западните медии
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво общо имаме със Северна Корея, че разни слухове от там въобще трябва да ни интересуват?
11
3
 
8
 
! Отговори
ДОН Пенко преди 3 години
Тази държава пък не ме интересува никак.Ако искат и на Марс да я изстрелят все тая. Докато тоз народ не се вдигне,ктрябва срещу такъв диктатор....,няма да се случва нищо по-интересно. Да си похапват ориза и ...това е...Имали атомно оръжие ....Е и какво?Ще пуцат до 10 минути, а след това?,,Трай си , бабо да не те стига...."
10
1
 
14
 
! Отговори
селянин преди 3 години
тва новинарски сайт ли е или клюкарница
9
5
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
КОРЕКЦИЯ- не ДНЕВНИК, пардон ДНЕС БГ, но и вие сте пияни, проверявайте си ионформацията !
8
9
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Абе ДНЕВНИК, пияни ли сте ???????? Само преди седмица съпругата му бе до него по време на честването на 75 годишнината от основаването на партията на военния парад !!!!!!!!!!!!!!!!! ДА ЖИВЕЕ МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН- най-великият лидер и държавник !!!!!!!!!!!!!
7
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Защо всеки божи ден има поне една статия за С.Корея и Малкия Ким???Сигурно искат да ни убедят,че това е световен проблем...Е,успяха-направиха от незначителния Ким световен лидер!Преди тая кампания никой не го знаеше,а сега има и доста фенове.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес пак не задавате правилните въпроси!ЗАЩО???