Полският президент се разболял от COVID-19 след срещата с Радев?

Анджей Дуда участва в срещата за инициативата „Три морета”
24 окт 2020 17:31, Нели Христова
76
Полският президент се разболял от COVID-19 след срещата с Радев?
Снимка: БГНЕС

Полският президент Анджей Дуда е дал положителен тест за коронавирус и това се случва след среща с Румен Радев в Естония, твърди BBC, цитиран от "24 часа". Докато още не е ясно къде е лепнал заразата, в понеделник Дуда беше в Талин, където се срещна с българския президент Румен Радев, който след това излезе в карантина, посочва британската медия.

Говорителят на полския президент също е заразен с коронавирус и съобщи в туитър, че се изолира в карантина.

Анджей Дуда участва заедно с Радев на срещата за инициативата „Три морета” в естонската столица. Българският президент по-късно прекъсна посещението си в страната и се прибра в България заради контакт със заразения шеф на ВВС ген. Димитър Петров.

„Резултатът от теста е положителен, президентът се чувства добре. В непрекъснат контакт сме със здравните служби”, съобщи говорителят на Дуда Спихалски.

В петък 48-годишният Анджей Дуда посетил полева болница, която се изгражда на националния стадион в столицата Варшава. На снимките той беше с маска при среща с работниците там, уточнява Би Би Си. Президентът се срещнал и с 19-годишната тенис звезда Ига Швьонтек, спечелила турнира „Ролан Гарос” тази година, и й връчил Златен кръст за заслуги за спортни постижения. „Нито аз, нито членове на екипа ми имаме симптоми на коронавирус. Редовно се тестваме. Ще излезем в карантина, както са правилата”, написа тенисистката в туитър.

Дуда е сред шепа световни лидери, които се заразиха с COVID-19, сред които американският президент Доналд Тръмп и британският премиер Борис Джонсън. В петък в Полша имаше рекордни нови 13 600 случая на заразени с вируса за ден. В цялата страна е обявена червена зона, частично са затворени училища и ресторанти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
13
 
12
 
! Отговори
къцайте тролчета преди 3 години
Абе и това с президента няма да спаси герб.Вече герб е в отходната яма.Няма по мразена партия от герб,даже омразата за бсп е по-малка!
45
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта се е покрил от понеделник насам - сигурно кашля някъде на скришно, че ще настане международен скандал, ако се изкашля публично.
44
11
 
16
 
! Отговори
U2 преди 3 години
От дивите изпълнения на зеления чорап досега страдаха сама българите...Сега Естония и Полша също изпитаха сладостта на Радевото малоумие...
43
10
 
19
 
! Отговори
РАДЕВ --ВЪН! преди 3 години
ФИГУРАНТА НОСИ ОПАСНА РУСКА ВИРУСНА ЗАРАЗА ЗА БЪЛГАРИТЕ!БЪЛГАРИ ---ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ЧЕРВЕНИЯ БАЦИЛ "РАДЕВ"
42
2
 
8
 
! Отговори
izh преди 3 години
До редакторите:Слугинаж майни !!!
41
9
 
13
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
БАЦИЛА ГУМЕН РАДЕВ Е МНООООГО ОПАСЕН!ВЕЧЕ И ПОЛША ГО РАЗБРА....!НАРОДА ТРЯБВА , ЧАС ПО-СКОРО ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ЧЕРВЕНИЯ РУСКИ БАЦИЛ "РАДЕВ"!
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо няма симптоми за какво разболяване дрънка те. Толкова време пишете за тоя вирус, така и не разбрахте че едно е да дадеш положителна проба, друго е да си болен. Или се правите че не знаете, а участвате нарочно в зомбирането на хората?!
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
e и?> ще му мине като след грип
38
21
 
15
 
! Отговори
Гражданинът Миро преди 3 години
Поредните манипулации, които да захранят герберските роби. Президентът ни НЯМА Ковид 19 и в този ред на мисли няма как този Дуда да го е прехванал от него. Точка.
37
15
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Сега след Дуда,току виж и...половин Полша ще...прихване.Добре че Боко Тиквата е корава банкянска...тиква,макар че ходи насам-натам нищо му няма и затова народа му е...здрав.
36
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С не по-малък успех бихте могли да кажете, че полският президент се разболял от COVID-19 след пътуването си в Украйна и срещата със Зе.
35
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е болен, това го знаем отдавна.
34
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 Ти си лъжец, дори и в либералния Дойче Веле има нарочна статия за заразяването на консервативния полски лидер Дуда! Статията казва, че не е ясно как е станало заразяването му, но в Естония се е срещнал с бг президента Радев, който ( уточнява изданието!) веднага след прибирането му, а и в момента е под карантина!!!Малко вероятно е да четеш английски, но мога да дам и линк към статията в DW
33
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабо Маро не ти ли харесват американските интереси?Предпочиташ руските - тогава когато им лижехме задните части на руснаците ходехме полугладни без право да пътуваме по света.Можеш и сега да се изселиш в Русия.А Путин може да ти даде и пенсия. Тя е по-малка от бългаската, но там може пък да ти хареса.
32
23
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
това е знак от господ да не се занимаваме с никакви морета да не наливаме милионина сулъо и пулъо в офшорки и да не ставаме мишени заради краварски интереси
31
14
 
31
 
! Отговори
ибриka на Решетников преди 3 години
Експериментът пенсиониран фЪтмak да работи като президент се оказа неуспешен.Време е фЪтмaka да се преквалифицира на пазач на паркинг или охрана на банка. Ще може да си залепи снимки на бай Тошо и на Путин в кабинката и ще се успокои.
30
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що герберски, бе?Навсякъде пише, че това "Три морета" било с антируска насоченост.Значи, за да го спрат да не участва БСП то имат сметка да го върнат от Естония.Вие съвсем се побъркахте и отказвате да мислите.
29
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Радев е здрав заразоносител, ба си глупостите пишете и внушавате, в западната праса няма и дума за подобва връзка, гн-усни герберските подмазвачи
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой лъже?Тия дето казват, че Радев е с отрицателен тест или тия дето казват, че е с положителен, но за да го спасят обявили, че е с отрицателен??Аман от лъжци.
27
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И моята колежка си направи два теста - и двата негативни, но затова пък си имаше симптоми загуба на вкус и обоняние. Сина и мъжа й пък бяха с положителни тестове и характерни симптоми.Това с трите отрицателни теста на Радев хич не го вземайте на сериозно. На тестовете не може да се вярва на 100%.