Полският президент се разболял от COVID-19 след срещата с Радев?

Анджей Дуда участва в срещата за инициативата „Три морета”
24 окт 2020 17:31, Нели Христова
76
Полският президент се разболял от COVID-19 след срещата с Радев?
Снимка: БГНЕС

Полският президент Анджей Дуда е дал положителен тест за коронавирус и това се случва след среща с Румен Радев в Естония, твърди BBC, цитиран от "24 часа". Докато още не е ясно къде е лепнал заразата, в понеделник Дуда беше в Талин, където се срещна с българския президент Румен Радев, който след това излезе в карантина, посочва британската медия.

Говорителят на полския президент също е заразен с коронавирус и съобщи в туитър, че се изолира в карантина.

Анджей Дуда участва заедно с Радев на срещата за инициативата „Три морета” в естонската столица. Българският президент по-късно прекъсна посещението си в страната и се прибра в България заради контакт със заразения шеф на ВВС ген. Димитър Петров.

„Резултатът от теста е положителен, президентът се чувства добре. В непрекъснат контакт сме със здравните служби”, съобщи говорителят на Дуда Спихалски.

В петък 48-годишният Анджей Дуда посетил полева болница, която се изгражда на националния стадион в столицата Варшава. На снимките той беше с маска при среща с работниците там, уточнява Би Би Си. Президентът се срещнал и с 19-годишната тенис звезда Ига Швьонтек, спечелила турнира „Ролан Гарос” тази година, и й връчил Златен кръст за заслуги за спортни постижения. „Нито аз, нито членове на екипа ми имаме симптоми на коронавирус. Редовно се тестваме. Ще излезем в карантина, както са правилата”, написа тенисистката в туитър.

Дуда е сред шепа световни лидери, които се заразиха с COVID-19, сред които американският президент Доналд Тръмп и британският премиер Борис Джонсън. В петък в Полша имаше рекордни нови 13 600 случая на заразени с вируса за ден. В цялата страна е обявена червена зона, частично са затворени училища и ресторанти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
17
 
! Отговори
зеленски преди 3 години
ЗА СВЕДЕНИЕ---РАДЕВ Е ВЪРНАТ ОЩЕ НА ЛЕТИЩЕТО--КАТО ПРОБАТА Е БИЛА-ПОЛОЖИТЕЛНА --БИЛ Е ЗАРАЗЕН ОЩЕ ТУК--В БЪЛТАРИЯ КЪДЕТО ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ Е НАПРАВЕН ТЕСТ--ОТРИЦАТЕЛЕН КОЙ ЛЪЖЕ
25
2
 
5
 
! Отговори
Макарониополски преди 3 години
А един мормот завива шоколада в станьол!
24
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев с три отрицателни теста за 5 дена пък заразил полския президент?!!!Стига с тия измислици!
23
15
 
32
 
! Отговори
Сраври преди 3 години
Най-накрая да споменат милия ни прецедент в международните новини.
22
18
 
16
 
! Отговори
BGN преди 3 години
*** подмолната новина, т'ва ся намек, че Радев го е заразил ли???Нали е с отрицателни резултати ааааааа!!!Подлизурски медии отвсякъде ......Ей за тва чубани с речник минимум ще ни управляват още 100г
21
9
 
15
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Радев ще ни вкара във война с Русия и България ще е плацдарм и ракетна площадка на американците. Радев е прикрито човече.
20
6
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
18-ти, не ги рабираш тия работи. Бойко използва властта за собствена изгода, а Радеф само за чужда!
19
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдеееее чорапа пак забърка международен дипломатически скандал! Веднъж излезе извън БГ и веднага ги забърка!
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бибиси има ли някога да са казали нещо добро за България?Както на човек, който винаги очерня, не се вярва, така и на медия.
17
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Натовецът Радев отиде контактен на срещата да организира "Три морета" - кордон от пушечно месо срещу Русия. По нареждане на господарите разбира се. А народецът протестира си мисли, че ако господарите сменят сегашни управител Бойко Борисов с друг управител, той няма да служи на господарите а ще служи на народа.
16
13
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Честно казано Радеф е една идея по-малко противен от естонската scissor sister.
15
7
 
18
 
! Отговори
истина преди 3 години
Ковид 19 в България се нарича мутра вирус Фигурант.
14
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото което мразя повече от политиците са мисирките . И трите теста на Радев са отрицателни как не ви е срам да внушавате, че поляка е заразен заради нашия Президент.
13
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХХахаххахахахХАХАХХАХАХАХахахаххахахахХАХАХХАХАХАХаххахахахахаххахахахахахГербераста Гербераста еееее еееееее еееееее Гербераст!
12
9
 
5
 
! Отговори
111 преди 3 години
От нищо не се е разболял. Илюминатите-Сатанисти го държат за топките и са му казли да играе болен за да убеждава поляците в ковида.
11
11
 
18
 
! Отговори
Имаме нужда от нов преди 3 години
Президент, да се огледаме и да си намерим!
10
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното лъжливо внушение, тестовете на нашият Президент са отрицателни, но това за мисирките разбира се няма никакво значение.
9
5
 
16
 
! Отговори
izh преди 3 години
По лошо. Прехванал е и част от комунопросташкия вирус, а там няма лечение. Просто си оставаш злобар и червенослуга до края на мандата
8
18
 
23
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
радеф е ПО3ОР!!!
7
13
 
22
 
! Отговори
Срам за България преди 3 години
Един път да го поканят и този в чужбина и той да вземе да се издъни.