Съпругата на Бареков: Личната ми среща с COVID беше брутална и безмилостна

Не искате да видите отделенията “Ковид”, пише Мария Календерска
24 окт 2020 20:51, Нели Христова
90
Съпругата на Бареков: Личната ми среща с COVID беше брутална и безмилостна
Снимка: Facebook

"Скъпи приятели, искам да ви споделя, че личната ми среща с Ковид беше брутална и безмилостна. През две болници, всички възможни симптоми и усложнения, лекарства, кислородна терапия и т.н. Не ми се влиза в детайли просто. Чели сте ги някога за някого далечен. Или сте ги подминали, за да не се натоварвате. И аз правех така. Смятам се за позитивен и спокоен човек без излишни страхове. Просто това НЕ е застраховка". Това написа във фейсбук профила си Мария Календерска - съпругата на бившият евродепутат и журналист Николай Бареков, който преди дни съобщи, че е заразен с коронавируса.

"Виждах децата си само на вайбър, без сила и дъх да им кажа “здрасти”. Последствията по дробовете ми, които явно ще лекувам месеци още са неясни, защото живот и здраве, ще могат да ми направят скенер чак като родя. А ренген и магнитен резонанс с 6-месечното ми бебе вече минахме", пише още Календерска.

"Повярвайте ми, че не искате да видите отделенията “Ковид” нито вие, нито вашите близки. Нито хората в спешното на приемане. И аз няма да пусна снимки, защото това не пожелавам да се вижда. Искрено ви пожелавам да сте здрави! Дори никога да не се разболявате, а ако се разболеете, да минете възможно най-неусетно по този път", заяви тя.

"А сега искам да ви кажа, че ако видите как работи медик с облеклата си, какви геройства вършат тези хора, трябва да сте пълен дебил, за да ви се ходи на дискотека!!! И въпреки, че имам в листата си малко приятели - всички, които смятам за умни, интелигентни и мислещи, от днес ще блокирам всеки, който е против затварянето на “животоспасяващите” барове и дискотеки!", каза още съпругата на Николай Бареков

"Всеки отговаря първо за себе си, за близките си, оттам за обществото. И това е преди да искате от държавата! Бог да ви пази!

P.S. Също безкрайно не на място бяха всички новини, които вървяха по телевизията за нелепите политически награждавания, посещения, военни банкети и пр. Ако Президентът и Премиерът не могат да измислят по-смислено нещо за правене, ще предложа да облекат по един костюм и да минат само за 3 часа в Ковид отделение доброволно да почистят. Или просто останалата част от болницата, която също е се дезинфекцира. Не да раздават ордени под все още съмнителен здравен статус. Защото преди да имам позитивен тест, имах 3бр негативни за 2дни. Струва ми се, че може да се случи на всеки".

P.S.S.

Може да съм малко емоционална, но за вървяла две седмици през Ада, мисля, че е допустимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
31
 
! Отговори
Определено двамата преди 3 години
Силни на деня президент и премиер дадоха пример какви НЕ ТРЯБВА да бъдат водачите на народа. Без маски без дистанция, джипки сватби банкети награди пътувания. И лекарския съюз и те се събраха на закрито без маски. Антипримери в най-трудното изпитание за Земята след втората се война.
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"При определено стечение на обстоятелствата, натрупването на фактори може да срине и най-добре функциониращата ИС. Това не се компенсира с лозунги, а с професионална терапия!"А т.нар. "професионалната терапия" не е ли поредният кух лозунг, зад който измислените "специалисти" крият своята тотална некомпетентност и безпомощност да влияят ползотворно на болестотворните процеси в човешкото тяло?
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинЧовек, който денонощно цапа всичко и всички с мръсотията, натрупана в душата му, говори за духовна чистота....Да паднеш от смях с този пациент !
45
7
 
12
 
! Отговори
славянин преди 3 години
На адвокатите на днешните лекари ще им спомена една древноримска максима: ''лекарю, излекувай себе си''! Ама как да излекува себе си този ''лекар'', като на първо място е невеж и не вярва във това което е вложено в него, а вярва на науката и второ, самият той няма волята да живее чист и природно грамотен живот!
44
4
 
18
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
На тая и пожевлавам в затвора на свиждане на мъжа си да ходи
43
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 45 от славянинХахавелчо, определено не знаеш смисъла на думичката "Видовден". Пази се - всеки човек, дори горделивият хахавел, дочаква своя ден. Няма къде да се денеш, колкото и шизофренно да си въобразяваш, че си стъпил на пътеката към безсмъртието.
42
10
 
5
 
! Отговори
до 45 от славянин преди 3 години
Ами има такива хора на които имунната система може да се справи със всичко и тези хора са всички хора, има една йога максима, която гласи: ''това което може един го могат всички'', само че при условие, че имат необходимите знания, умения и воля да познават и да живеят според въпросните Природни и Космически закони! Но понеже хората, уж разумни, живеят прекалено плитко, глупаво и безумно и затова са се докарали до такима низини от заблуди и болести!
41
10
 
6
 
! Отговори
до 45 от славянин преди 3 години
Моята имунна система явно е много ''***'' и ''налудно-самоуверена'' след като вече 27 години се справя съвсем сама без никакви лекари и никаква фармахимия със всичко!?
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 35 от славянинИдеята, че има хора, чиято имунна система може да отговори "адекватно" на ВСИЧКИ атаки от болестотворни агенти, е учебникарски пример за натурална, налудно-самоуверена тъ по та. Имунната система не е статична, тя е динамичен обект. Влияе се от огромен брой фактори. При определено стечение на обстоятелствата, натрупването на фактори може да срине и най-добре функциониращата ИС. Това не се компенсира с лозунги, а с професионална терапия!Непознаваемо за налудни теоретици!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егоизъм! Това прочетох! И малко лицемерие!
38
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е надминала по престараване титаничния евродепутат и съпруг. Брутална среща е тази между интелекта на двамата, брутална тишина(или какафония). Явно в това семейство чИстностъ е всичко;)
37
3
 
11
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Защо смяташ,че този егоист,славянина, има близки?Че и да се загрижи за тях.Тоя ,ако някой негов близък му поиска чаша вода, ще му изнесе днешната си лекция и вода няма донесе.Ще му каже,че ,, така му се пада,,.Явно човекът е имал сложно детство.Може и да е насилван от някой роднина
36
4
 
7
 
! Отговори
до 37 от славянин преди 3 години
''Четири точки натурална тъ по та. Поздравления, пак си себе си!''Това са факти, тиквичке, и фактът че те не ти изнасят, те вбесява, но аз не мога да ти помогна! ''Лекувай'' се при търговците в белите престилки, наречени от теб - ''лекари'' и спи спокойно, само че явно не можеш!
35
5
 
6
 
! Отговори
до 35 от славянин преди 3 години
Хората с адекватно работеща имунна система се справят със всякакви болести, а пример за неадекватно работеща такава система са автоимунните заболявания - техните системи са загубили способността да правят разлика между чужд и свой протеин и атакуват собствените си структури, възприемайки ги като чужди! Силната имунна система, както ти я наричаш, не е непременно адекватна имунна система!
34
5
 
9
 
! Отговори
до 34 от славянин преди 3 години
Един лекар ако е търговец, значи не е лекар по призвание, второ - един лекар е лекар, ако може да лекува и реално лекува, трето - един лекар първо трябва да бъде личен пример за всички за здравотворен живот и четвърто - един лекар трябва на първо място да учи другите на такъв живот! Въпросните ''лекари'', с малки изключения, не правят нито едно от тези неща! Така че имам пълното морално право да ги плюя!
33
2
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Пропускаш нещо важно.Както казват, вирусът е ,, тунингован,,.Хората със ,, силна,, имунна система развиват ,, цитокинова буря,,. Така при тях заболяването протича тежко.Хората с придружаващи заболявания, онкоболниболни и т.н. не са виновни за състоянието си.Рисков фактор за ИБС например е възраст над 40 г. при мъжете.Много обстоятелства са.Не е възможно всички хора да бъдат съзнателни, затова са уредени санкции по чл. 355 на НК за неспазване на предписанията на РЗИ
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 31 от славянинХахавелино озлобени, по цял ден плюеш по лекарите и системата, която се бори с вируса. Стой кротко и си пий лекарствата, така ще си по-полезен и на обществото, и на себе си. На многолицевото си себе си.
31
6
 
8
 
! Отговори
до 31 от славянин преди 3 години
Характерна черна на въображаемите интелигенти е, че не могат да осмислят това което четат! Аз никъде не съм се нарекъл експерт-вирусолог, обаче знам, и то от личен опит, че в човека Природата и Космоса са вложили колосални възможност и от него се иска той просто да не им пречи те да се проявяват а ако може и да ги подпомага да се проявяват! Аз няма нужда да уча сърцето си как да бие то знае как да бие няма и нужда да уча имунната си система как да работи тя знае как, просто трябва да не и преча!
30
11
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Нека някой да ми обясни с какво някой, който от десетилетия се грижи за здравето си с ежедневни хранителни режими, физически упражнения и психически практики е длъжен на този, който никога нищо досега не е направил за своето!? Знаете ли какъв е КОЛОСАЛНИЯТ проблем на запусналите тотално здравето си!? МЪРЗЕЛЪТ! Мързи ги да клекнат и да станат заради здравето си, обаче имат хипернаглостта да изискват от другите да се грижат за тях! Само че не става така, тарикатчета, никой нищо не ви е длъжен!
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 26 от славянинХарактерна особеност за наглите *** от твоя тип е налудната претенция за всезнаене - ти комично се самодефинираш и като експерт-вирусолог-съдник на лекарите, и като експерт по интелигентност. Не си в състояние да разбереш, че безграничната злоба и самочувствие не са белези на интелигентност, това са симптоми на психическо заболяване...