Съпругата на Бареков: Личната ми среща с COVID беше брутална и безмилостна

Не искате да видите отделенията “Ковид”, пише Мария Календерска
24 окт 2020 20:51, Нели Христова
90
Съпругата на Бареков: Личната ми среща с COVID беше брутална и безмилостна
Снимка: Facebook

"Скъпи приятели, искам да ви споделя, че личната ми среща с Ковид беше брутална и безмилостна. През две болници, всички възможни симптоми и усложнения, лекарства, кислородна терапия и т.н. Не ми се влиза в детайли просто. Чели сте ги някога за някого далечен. Или сте ги подминали, за да не се натоварвате. И аз правех така. Смятам се за позитивен и спокоен човек без излишни страхове. Просто това НЕ е застраховка". Това написа във фейсбук профила си Мария Календерска - съпругата на бившият евродепутат и журналист Николай Бареков, който преди дни съобщи, че е заразен с коронавируса.

"Виждах децата си само на вайбър, без сила и дъх да им кажа “здрасти”. Последствията по дробовете ми, които явно ще лекувам месеци още са неясни, защото живот и здраве, ще могат да ми направят скенер чак като родя. А ренген и магнитен резонанс с 6-месечното ми бебе вече минахме", пише още Календерска.

"Повярвайте ми, че не искате да видите отделенията “Ковид” нито вие, нито вашите близки. Нито хората в спешното на приемане. И аз няма да пусна снимки, защото това не пожелавам да се вижда. Искрено ви пожелавам да сте здрави! Дори никога да не се разболявате, а ако се разболеете, да минете възможно най-неусетно по този път", заяви тя.

"А сега искам да ви кажа, че ако видите как работи медик с облеклата си, какви геройства вършат тези хора, трябва да сте пълен дебил, за да ви се ходи на дискотека!!! И въпреки, че имам в листата си малко приятели - всички, които смятам за умни, интелигентни и мислещи, от днес ще блокирам всеки, който е против затварянето на “животоспасяващите” барове и дискотеки!", каза още съпругата на Николай Бареков

"Всеки отговаря първо за себе си, за близките си, оттам за обществото. И това е преди да искате от държавата! Бог да ви пази!

P.S. Също безкрайно не на място бяха всички новини, които вървяха по телевизията за нелепите политически награждавания, посещения, военни банкети и пр. Ако Президентът и Премиерът не могат да измислят по-смислено нещо за правене, ще предложа да облекат по един костюм и да минат само за 3 часа в Ковид отделение доброволно да почистят. Или просто останалата част от болницата, която също е се дезинфекцира. Не да раздават ордени под все още съмнителен здравен статус. Защото преди да имам позитивен тест, имах 3бр негативни за 2дни. Струва ми се, че може да се случи на всеки".

P.S.S.

Може да съм малко емоционална, но за вървяла две седмици през Ада, мисля, че е допустимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
6
 
! Отговори
до 26 от славянин преди 3 години
Напротив, много лесно ми е да определя кой е интелигенн и кой не е - интелигентен е този, който знае как да се грижи за себе си и го прави, а неинтелигентен е този, който не знае и иска другите да го правят за него и вместо него! Това възможно ли ти е за осъзнаване или не!? Аз нямам никаква вина, че ти досега си си пропилял живота в бачкане, ядене и пиене и не си се научил да се грижиш за себе си, аз съм се научил защото явно житейските ми цели и ценностна система са ми различни от твоите!
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянин"Като си го изкарал тежко по-добре си задай въпроса защо си го изкарал тежко"Бинго! Ганчото си е смачкал имунната система с плужешкия начин на живот, ама видиш ли всички са му длъжни и трябвало да го пазят за сметка на собственото си физическо и психическо здраве. Кой после е егоистът в картинката? Много се хабиш с тия нещастини, брато. Не могат да те разберат кочовете!
26
1
 
8
 
! Отговори
Гандалф преди 3 години
До славянинА ако измежду тежкоизкаралите го е твой близък така ли ще разсъждаваш, ама честно?!Прощавай за "разсъждаваш", не е за теб.
25
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искала да вижда ковид отделенията. Да се беше лекувала като нормалните хора вкъщи с лимон и чай. *** ***!
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинЧета те и виждам мнението на един безчовечен егоист.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинПредполагам, че ти е невъзможно трудно да осъзнаеш колко нелепо стои думата "интелигентен" в устата на озлобен, полуграмотен примитив, като теб...Съболезнования, човече!
22
12
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Тез къде го хващат тоз ковид бе,и то се иббриците на Бойко
21
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, които засега не са се заразили, от къде знаят как ще го карат, че са толкова смели, даже имат наглостта да пишат страшни п.ро.с.тотии, а отгоре на всичко си позволяват да не спазват никакви мерки и да застрашават живота и здравето на останалите. Това е вид тероризъм и в най-скоро време трябва да се санкционира подобаващо , не с глоба!
20
15
 
39
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Ковида стана като секса. Ако не се похвалиш, все едно нищо не си направил.А отнисно семейство Барекови - тези като ти кажат "Добро утро", преди да отвърнеш трябва да погледнеш дали слънцето не залязва.
19
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки има своята драма и проблеми и е много модерно да се......в соц. мрежа, със силни думи и помпозни фрази, да сееш негативизъм, да търсиш съжаление и най-вече ако е вярно всичко това, да печелиш внимание с никому ненужни постове. Е и какво, като го е написала? Моя позната с всички симпоми едва дишаща, след теста се успокой и сега леко подкашля. Просто всичко беше внушение. Факт. Вирусът е факт, да, но нека не се нагнетява напрежение и излишен драматизъм. Няма смисъл.
18
18
 
18
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Предполагам че всеки интелигентен човек разбира целта на преекспонирането на 1-ия % тежкоизкарали вируса и мълчанието за останалите 99% леко или напълно безсимптомно изкарали го!?
17
3
 
30
 
! Отговори
Корончо преди 3 години
Срещата ми с Бареков беше брутална, две седмици съм повръщал още не мога да се оправя.
16
10
 
16
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 3 години
''Мисля, че една бърза среща с ковид ще ти се отрази много добре, наглецо простеещи!Успех!'' Ти въобще не си способен да мислиш, тикво, аз може този ковид да съм го изкарал още през пролетта, защото имах някои от неговите симптоми! След като работя с над 80 души и след пролетта нищо не съм изкарвал е напълно възможно да съм го изкарал още тогава, само че почти безпроблемно!
15
11
 
10
 
! Отговори
Маке-ариец преди 3 години
Съдейки по коментарите, единственото което е по-просторно от територията на Македонската земля е простотията на Гане Панелистански! ФАКТ!
14
15
 
15
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
3 теста за 2 дена негативни интересно, те са я тествали наред на всеки 2 часа, докато даде позитивен ли? А това, че някой човек е пострадал от заболяване не значи, че заболяването е тежко. Ако на 1000 го карат тежко 10 и 3,4 умират, то заболяването не се води тежко. Това не значи, че за тези 10 не е било, а че не изисква специално внимание.
13
29
 
17
 
! Отговори
до 10 от славянин преди 3 години
''Пpocтака не вярва на нищо, докато му се случи лично на него...(или на негов близък човек). Доказан факт.''Въобще не става дума за вяра, а за право на личен избор и личен живот, аз не съм длъжен да се затвярям вкъщи и да не контактувам с никого, защото някой се разболял от нещо и го изкарал тежко! Като си го изкарал тежко по-добре си задай въпроса защо си го изкарал тежко, а стотици други са го изкарали леко!
12
10
 
35
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Не се оплакмай, щомпси преживяла да родиш гри деца на бареков, значи и чума ще преживееш.
11
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинМисля, че една бърза среща с ковид ще ти се отрази много добре, наглецо простеещи!Успех!
10
31
 
28
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Що за хора са тези, които искат да ограничават живота на другите понеже те изкарвали тежко някаква болест! Да не са центрове на Вселената, с които всички трябва да са длъжни да се съобразяват!? Животът продължава и ще продължи и след тях и без тях, що за претенции и изисквания!? Аз например съм непушач и по-точно пасивен пушач, понеже почти всичките ми колеги в службата пушат, аз какво да искам от тях, да спрат да пушат, за да не им дишам дима от цигарите им ли!? Как ще стане това!?
9
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е Бареката че му отделяте толкова внимание едно време играеше Радка пиратка на боса Иво Карамански с метла клипа го има в нета пълен резил може и да са го чук... али мутрите