Ердоган: Ние сме Турция, САЩ не знаят с кого си имат работа

Той припомни, че Анкара е платила F-35, но не ги е получила
26 окт 2020 10:28, Елка Василева
212
Ердоган: Ние сме Турция, САЩ не знаят с кого си имат работа
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган потвърди, че Анкара няма намерение да се откаже от купените от Русия зенитно-ракетни системи С-400, предаде ТАСС.

"САЩ не знаят с кого си имат работа. Вие казахте да изпратим С-400 обратно в Русия. Но ние не сме племенна държава, ние сме Турция", подчерта Ердоган на митинг в Малатия, излъчен по телевизионния канал ТРТ.

Ердоган също така призова САЩ да въведат санкциите, с които заплашват Турция от момента, в който тя подписа договора за доставка на С-400.

Още по темата

"Какви ли не санкции бяха, не се бавете, въведете ги", призова турският президент.

Той припомни, че Турция е платила пари за американските изтребители пето поколение F-35, но САЩ не са ги доставили.

В петък турският президент потвърди, че на 16 октомври са били проведени изпитания на С-400. Ердоган заяви, че Турция ще продължи изпитанията на зенитно-ракетните системи независимо от позицията на САЩ по този въпрос.

Държавният департамент посочи, че подобни действия противоречат на задълженията на Турция в рамките на НАТО. На свой ред турското министерство на отбраната отхвърли тези твърдения и предложи на Вашингтон да обсъдят възможни технически мерки във връзка с руските ракетни системи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВеликТака е не защото имаш някакви заслуги за стабилността на лева, а по простата причина, че България е във валутен борд. Във валутен борд са страни, правителствата на които са неспособни да управляват, нямат необходимите компетенции и са предоставили тези прерогативи на външни сили, съсредоточени на запад от София.
74
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме приятели с Турция. Ако гърция ни нападне, единствено турците ще ни се притекат на помощ
73
5
 
12
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Турция няма нито един приятел. Само врагове. Явно проблемът е в техния телевизор, а не в останалите, колкото и да се напъва мустакатия анадолски кьооопек да заблуждава в обратното. Вярват му само шепа фанатични талибани и муджахидини. Накрая на някой от големите, ама истински големите, ще му писне и псевдосултанчето ще отнесе такива плескавици, та десет поколения след него ще им държи влага. И ще е заслужено и оправдано.
72
1
 
12
 
! Отговори
!@! преди 3 години
Няма увиране на тиквите по тези балкански ширини!Турция и Гърция са ни съседи.Търгуваме, ходим на почивки там.Как си живеят, управляват страните си не е наша работа.Пътувал съм и в двете страни, винаги са се отнасяли към мен с уважение и респект като българин. Както и аз към тях.Казал бил Ердоган нещо напреки на САЩ. Това е политика, често се говорят неща които са само за пред избиратели.Иначе Ердоган го приемат и в Белия Дом, Помпео му беше на крака в Истанбул преди седмици.
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"САЩ не знаят с кого си имат работа. Ние не сме племенна държава."---------------------------------------------------Българският Барба Суджук няма доблестта да произнесе нещо даже близко по смисъл. Той се среща лично, безропотно и безпрекословно изпълнява заповедите на 16-тите помощници на 17-тите заместници на държ секретар на метрополията.
70
3
 
6
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Sadreddin - не, първо са ви "предали" нещо друго. Най вече на женската част от рода ти. Но пък, съвсем ясно е, че по слабохарактерните са се приели исляма безропотно. Не ми дреме за това да "виждам" турчин. А "история" от твоите "източници"? Не, благодаря! Не ми се чете историческа фантастика! Чети си я ти. И отново да кажа, ние сме оставили "хората" намира отдавна. Но такива като теб се врат тук да ни убеждават, че са турци или македонци. Така че, кой кого да остави, друг въпрос!
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като съм българин с мюсюлманско вероизповедание, езика с исляма комплект ли са ми предали"Румънците като са чисти траки защо не говорят като останалите "славяни", а? Това измисления етнос турци сте мнооого проости, впрочем като всички други отрекли българския си произход.
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Блок 70Турция няма Блок 70, има 200 броя ф16 Блок 50. И както се дръвчи Реджеп може да не получи и Блок 70 не само Ф35. Иначе Турция е изкопирала едно към едно два америконск дрона от нисък клас с които уплаши Русия, но много и трябва Ф35 за да се справи с руската ПВО.
67
11
 
7
 
! Отговори
Deniz преди 3 години
Ех малките ми, много сте надъхани нещо към съседа ни, някой дори на гонят към Анадола. Ми Волжка България си е там още, нали сте българи, идете там, но дали ще Ви приемат? Говорят на същия наш турски като в България, но и са мюсюлмани, а Вие какви сте? Човека има топките, а вие имате топки само да плюете, човека се бори срещу тези картели, а вие имате ли топки?
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези р. язани кардани, смръдливи май искат бой да ядът..
65
1
 
7
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До Sadreddin до КромА аз знам дедите си до седем поколения назад! И всички са били българи!
64
7
 
4
 
! Отговори
Sadreddin преди 3 години
Ами, като е така, оставете хората на мира. Този кроманьонец сигурно не е виждал жив турчин, а седнал да размишлява. Да прочете малко история, има си източници кога османците заселват тези земи, къде, защо там. Като съм българин с мюсюлманско вероизповедание, езика с исляма комплект ли са ми предали, или са седнали да ме научат? *** народ, слаба държава. Още сте с акъла на бай Тошо.
63
6
 
6
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 3 години
На Балканския полуостров няма гърци, турци, помаци и македонци. Няма никакви други освен БЪЛГАРИ и други българи асимилирани или доброволно забравили произхода си.
62
4
 
10
 
! Отговори
Незвисим преди 3 години
До Sadreddin до КромВ България НИКОЙ не пречи на никого да се чувства какъвто си ще.За разлика от едни други времена,когато изборът е бил *** или дръвник драги ми мой.Явно си зле с историята и не си много грамотен.Досущ като онези избиратели от Централна Турция на които разчита и Ердоган.Относно македонците - нека се усещат каквито си искат,както и ти се усещай какъвто си искаш(за разлика от Турция например,където не може да си кюрд например).Нека оставим исторята такава,каквато е!
61
3
 
3
 
! Отговори
Спиро Маврудов преди 3 години
ВКсанри и Комотинис--има помакис..Те са ГЪРЦИ ПО КРЪВ, И ПРЕДИ ДА ВЛЯЗАТ В КАЗАРМАТА--ДАВАТ ЯСНА КЛЕТВА ПРЕД КМЕТА И ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕ---НАДВЕСЕНИ НА КОНСТУТИЦИЯТА НА ГЪРЦИЯ...ЗА ДА ИМ СЕ ПОЗВОЛИ ДА НОСЯТ ОРЪЖИЕ .И ПРЕД МИТРОПОЛИТИС...А НЕ ПРЕД ХОЗА...И СЕ КЪЛНЯТ В БЕЗПРЕДЕЛНА ЛОЯЛНОСТ И В ЗАЩИТА НА РЕПУБЛИКА ГЪРЦИЯ--ОТ НЕЙНИТЕ ВЪНШНИ ВРАГОВЕ .
60
10
 
6
 
! Отговори
Зелен кон преди 3 години
Вечна слава на султан Ердоган!
59
3
 
7
 
! Отговори
Велик преди 3 години
Преди 15 години лирата и лева бяха 1:1.Сега 4 лири са 1 лев, скоро ще станат 5.Велик е Ердоган!
58
6
 
4
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Sadreddin до Кром - не бе! Ти се натискаш да пишеш на български в български сайт. Аз не пиша на турски в някакъв турски портал. Пет поколения? Коя точно "държава" е написала първото кръщелно, ***? Та, по тези ширини живеят българи с мюсулманско вероизповедание. Не турци. Както и такива като теб, които поради липса на перспектива са припознали "нова родина" в Турция.
57
5
 
19
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Турчин с родословно дърво е нещо като сцена от "Планетата на маймуууните". Изведнъж се оказва че много преди него земята е била населявана от хора, тоест българи, а Уррко си мисли че да си шебек е върха на еволюцията. Жалки питекантропи сте това феесовете.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горди помаци ?? му-аха-ахаха