Турция на битка заради карикатурата на Ердоган в "Шарли ебдо"

Ще се предприемат съдебни и дипломатически действия
28 окт 2020 12:49, Елка Василева
152
Турция на битка заради карикатурата на Ердоган в "Шарли ебдо"
Снимка: Twitter

Турция ще предприеме нужните съдебни и дипломатически действия в отговор на карикатурата на турския президент Реджеп Ердоган, публикувана от френското сатирично списание "Шарли ебдо", заяви дирекцията по комуникациите на турското президентство, предаде Ройтерс.

Ръководни турски представители осъдиха карикатурата, определяйки я като "отвратителен опит" за "разпространяване на културен расизъм и омраза".

Държавните медии съобщиха по-късно, че турската прокуратура е започнала разследване спрямо ръководителите на "Шарли ебдо".

"Нашият народ не трябва да се съмнява, че всички необходими правни и дипломатически стъпки ще бъдат направени срещу въпросната карикатура. Нашата битка срещу тези груби, злонамерени и обидни действия ще продължи докрай с разум, но и решимост", заяви дирекцията.

Още по темата

Френското списание публикува на корицата на днешния си брой карикатура, на която Ердоган е изобразен по гащи и с тениска да пие бира от кенче и да повдига полата на жена с хиджаб, разкривайки голия й задник. Надписът на карикатурата гласи: "Ердоган: Насаме той е много забавен", припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
27
 
! Отговори
Волтер преди 3 години
Само комплексар и малък мъж може да се засяга от сатирата на някакво списание и да заплашва с ответни мерки на държавно ниво. И какви ще са тези ответни мерки? Ще спрете да заливате Европа с кaдъни?
38
5
 
10
 
! Отговори
EU преди 3 години
Забелявате ли как се промъква тук таме мнение на русофилски ***, който защитава Ердоган, временната любов на Путин...силна Европа ги кара много да ревнуват и се почва с ерогейщините и конспирациите...
37
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
шарлито да направи една карикатура със подутите задни седалища на меркел и приличащият на копраля нос на сорос и цялата либерастия в ес-сащ-и русия навални.карикатурата със ердоган не е интересна.
36
14
 
4
 
! Отговори
Радио Ереван преди 3 години
До 35И сега остава да ни обясниш точно и какво му е цивилизованото на тази карикатура конкретно, и на западна Европа като цяло?
35
3
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ ... Балонът Ковид рефлектира най-силно в Матушкакта ти, където пуснаха поредният балон наречен "руШка ваксина против Ковид", но се оказа че тя действа само на "зелените човечета" на товарищ путин, които по всяка вероятност са докарани от Марс и са с извънземен произход ... !!!
34
3
 
21
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
По реакцията на карикатурите ще познаете диктатора, който винаги е с болезнено раздуто его и не понася критики и шеги по свой адрес. Такива действия вадят от контрол диктатора и проличава истинската му болна психика.
33
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Erdogan si ima turski liri, jena, sinove, dasteri, vnuci...semeistvo...kakvo ima macron, daje si niama frenski frankove...ima si samo frenski legioneri kari katuristi...?
32
6
 
37
 
! Отговори
Волтер преди 3 години
Евала на французите, че си правят шегички с този самозабравил се злобен ислямист. Прекалено насериозно се е взел. Човека който върна Турция в тъмните векове и потъпка заветите на Ататюрк.
31
2
 
9
 
! Отговори
До Радиото преди 3 години
Е, значи сега разбираш защо цивилизацията е в Западна Европа, а тук и в Армения е Ориента и никога няма да излезем от него...
30
2
 
12
 
! Отговори
Ллл преди 3 години
До ВанкатаВанка, "Никой няма право да се гаври с вярата на другия, без значение каква е!", извинявай , но някъде да виждаш или четеш нещо за ВЯРАТА ???P.S. Гавра с вярата и аз не одобрявам...
29
18
 
2
 
! Отговори
Радио Ереван преди 3 години
Аз съм я чувал. Това да беше го казал и на оня даскал, та нямаше да му се въргаля зелката по калдъръма.
28
6
 
14
 
! Отговори
Да преди 3 години
Хуморът е ужасът за всеки диктатор !
27
15
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Понеже балонът Ковид пандемия взе да се пука от много преекспониране и хората започват да си отстояват правата, еврогейците решиха да реанимират призрака на лошият ислямист дето "не разбира от майтап". От близо две седмици преднамерено провокират ислямистите които охотно пуснаха в цяла Европа и след някое и друго истъпление да оправдаят блокадите и драстичните мерки!
26
8
 
5
 
! Отговори
До Радиото преди 3 години
А ти чувал ли си тази: Наведена главица, сабя не я сече...
25
28
 
4
 
! Отговори
Радио Ереван преди 3 години
Някой да ги научи франсетата на българската поговорка "Да бе мирно седяло, ни би се в чудо видяло!"
24
4
 
29
 
! Отговори
111 преди 3 години
Имайки предвид, че ислямът е възникнал около 500г след християнството, те сега са на нивото на религия от тъмните векове на християнството - Средновековието! Не виждам как ще се постигне съгласие и разбирателство с хора, които са изостали с 5 века в своето виждане и изповядване на религия...Нека си припомним как е завладен Новия свят от християните и какво ни чака от тези хрисими, "добродушно" изповядващи ислямисти...
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нямат кво да ядът, валутата им е най разклатената(и изклатена)обаче тоя император-султана на османа, ердоган, той продължава да се вживява
22
5
 
15
 
! Отговори
Радио Ереван преди 3 години
Най-лошото нещо е зъб да те боли и гъзсс да те сърби!
21
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм фен на Макрон, но в случая му казвам Браво. Все някой трябваше да защити европейската цивилизация и християнството от тия ислямски диваци. Браво, Макрон!
20
8
 
35
 
! Отговори
Време разделно преди 3 години
Търде дълго се мълча ! Крайно време е мюсюлманите да разберат че това е Европа! Тук религията не се приема че е над държавата. Всеки който не го разбира да се връща в средновековните си държави. Напълно пордкрепям Маркон. Трябваше още няколко лидери да излязат и да го подкрепят а те мълчат като бити п.е.д.е.р.а.с.и... Не приемам, че не всички мюсюлмани били терористи, след като те мълчаливо одобряват варварските актове на насилие. Всички са спящи клетки.