Турция на битка заради карикатурата на Ердоган в "Шарли ебдо"

Ще се предприемат съдебни и дипломатически действия
28 окт 2020 12:49, Елка Василева
152
Турция на битка заради карикатурата на Ердоган в "Шарли ебдо"
Снимка: Twitter

Турция ще предприеме нужните съдебни и дипломатически действия в отговор на карикатурата на турския президент Реджеп Ердоган, публикувана от френското сатирично списание "Шарли ебдо", заяви дирекцията по комуникациите на турското президентство, предаде Ройтерс.

Ръководни турски представители осъдиха карикатурата, определяйки я като "отвратителен опит" за "разпространяване на културен расизъм и омраза".

Държавните медии съобщиха по-късно, че турската прокуратура е започнала разследване спрямо ръководителите на "Шарли ебдо".

"Нашият народ не трябва да се съмнява, че всички необходими правни и дипломатически стъпки ще бъдат направени срещу въпросната карикатура. Нашата битка срещу тези груби, злонамерени и обидни действия ще продължи докрай с разум, но и решимост", заяви дирекцията.

Още по темата

Френското списание публикува на корицата на днешния си брой карикатура, на която Ердоган е изобразен по гащи и с тениска да пие бира от кенче и да повдига полата на жена с хиджаб, разкривайки голия й задник. Надписът на карикатурата гласи: "Ердоган: Насаме той е много забавен", припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари