Започва третият етап на 60/40 до края на декември

Вече кандидатствали фирми имат административни облекчения
7
Започва третият етап на 60/40 до края на декември
Снимка: БГНЕС

Започва третият етап на мярката 60/40. Регламентираната подкрепа за новия етап е отново в размер на 60% от осигурителния доход на работниците и служителите, но вече за месец август.

Тя ще се предоставя за период до 3 месеца, считано от 1-ви октомври до 31-ви декември 2020 г., съобщиха от Агенцията по заетостта.

Още по темата
Информация за работодателите, процедура за кандидатстване, съдържаща условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване, са публикувани на електронния сайт на Агенцията по заетостта, в рубриката "Финансови стимули за запазване на заетостта".

Работодателите, получили средства в предходните месеци, ще могат на този етап на мярката да се възползват от някои административни облекчения, като например съкратен образец на заявление и намален пакет приложения към него.

Заявлението и документите за изплащане на средства следва да се подават към Дирекция "Бюро по труда", обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите. В случай на повече обекти в различни населени места, работодателите могат да подадат едно общо заявление за работниците и служителитe от всички обекти в една Дирекция "Бюро по труда", на чиято територия се намира поне един обект на работа.

Препоръчително е работодатели, които осъществяват дейност на обекти на територията на Столична община и извън нея, да подават документи за кандидатстване в бюро, което обслужва територията на обекта/тите извън София.

Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване ССЕВ или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция "Бюро по труда".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще му се отвори парашутот на оньо с мазната косица!
6
2
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Познаите какви е условието за да бъдеш одобрен по мярка 60/40!Да влезеш в схемата и да заявиш фиктивно,че имаш болни във фирмата!Ей така мои сигурни източници ми го казаха,кандидатствали по-мярката,обаче имали все още останал малко морал!Човекът се разплати с хората до края на годината и освободи няколко души!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колекторските фирми и чси-тата пак ли ша намажат ?
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва се новото усвояване от гербавите фирми.Аз лично не съм получил и лев подпомагане, както и никой от познатите ми.
3
3
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Свършиха баламите. От 01.10.2020г. всички в бюрото по труда да изкарат зимата. Важното е, че кръчмите хванаха летния оборот с намалено ДДС. Сега затваряне му е майката :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пръв на опашката е Алибегов или какъвто там беше.Няма проучване и разчети за най-нуждаещите се.Раздават се пари на калпак,за който поиска,а накрая ще плащаме всички ние.
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фърляй Боко народни пари,мат'ряла ще плаща.