Франция засилва сигурността след нападението в Ница

Посолствата в чужбина също са получили указания
44
Франция засилва сигурността след нападението в Ница
Снимка: БГНЕС

Френски министри заявиха днес, че се свикват резерви на жандармерията и се засилва сигурността в страната и чужбина, след като трима души бяха убити при нападение в църква в Ница, предаде ДПА.

Още по темата
Вътрешният министър Жералд Дарманен каза, че 120 допълнителни полицаи се изпращат веднага в Ница и се свикват 3500 резервисти от жандармерията в цяла Франция.

Президентът Еманюел Макрон обяви по-рано, че още 4000 военни ще се присъединят към досегашните 3000, изпълняващи антитерористични патрули и други охранителни мисии в страната.

Външният министър Жан-Ив Льо Дриан каза, че френските посолства са получили указания да повишат мерките за сигурност, а френските училища в чужбина би трябвало да отворят отново едва когато също затегнат сигурността.

Жители на Ница днес запалиха свещи и положиха цветя пред базиликата "Нотр Дам", където вчера трима души бяха жестоко убити при нападение с нож, определено от властите като ислямистка атака. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
12
 
! Отговори
Куку и пипе преди 3 години
Пред френското посолство в Москва някой си Зубеир Цолоев заявил, че мюсюлманинът можел да убива без да му мигне окото "заради жена си, заради дома си, заради земята си и заради правото да се моли". Не е продължил списъка само за да не попадне в следствения арест. Това е положението, дами и господа либерални лицемери и самоубийци. Колкото повече угаждате на тези нагли питекантропи, толкова по-зле ще става.
2
0
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
С каквато мярка мерите вие света с такава той мери и вас!
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Ердоган беше мъж, щеше да обяви войан на Фроанция!!!