Зад атаката в Ница стои 21-годишен тунизиец

Той е влязъл нелегално във Франция преди месец
30 окт 2020 07:57, Александър Попов
51
Зад атаката в Ница стои 21-годишен тунизиец
Снимка: БГНЕС

Нападателят с нож, който уби трима души в църквата "Нотр Дам" в Ница е влязъл във Франция нелегално около месец преди терористичния акт.

На 20 септември, мъжът е бил свален от кораб, превозващ мигранти, а срещу него е било заведено дело за депортиране от италианска страна.

Още по темата
В църквата в Ница е открита раницата на извършителя - в нея е имало още два ножа, коран и документи, издадени от Италианския червен кръст.

Според тях, той е тунизийски гражданин, роден през 1999-а година.

Атентаторът не е бил известен на службите за сигурност.

Полицията съобщи, че една жена е обезглавена, още двама души са убити, а други няколко - ранени. Сред загиналите е и свещеник.

След инцидента всички храмове в Ница ще бъдат затворени и поставени под видеонаблюдение.

По-рано този месец чеченец обезглави френския учител Самюел Пати в района на Париж. Нападателят, който бе застрелян от полицията, искал да накаже Пати, защото показал в час по общество и право карикатури на ислямския пророк Мохамед, което за мюсюлманите е богохулство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
6
 
! Отговори
доктор Гильотен преди 3 години
Затворили веднага "храмовете в Ница:?!!!!! Кои храмове? Християнските нали? Защо не затворите всички джамии и медресета? Гиди лицемери. Поставете по няколко гилотини на площадите....и всеки мюсулманин...който се почувства "обиден" да може да обезглавява...така да се каже..модерно и технологично 'неверника". Франция има опит в това.
37
2
 
14
 
! Отговори
Vive la France преди 3 години
Все са някакви такива млади и промити сектантчета. Отхвърлени от обществото и лесна плячка за имамите и терористите. Там където свършва образованието започва радикализма. Исляма има нужда от просвещение. Франция е велика и няма да се даде на някакви камилaри. Франция няма да жертва ценностите си за да угоди на разни фенове на литературни геройчета от седми век. Опитите им да сплашат обществото се връщат като бумеранг срещу тях. Време за депортации и преосмисляне на миграционната политика.
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха , не е мюсюлманин а е радикален мюсюлманин ( ама разлика дали има изобщо ) с Ердоган ходят в една джамия , той за това така лошо се обиди и тръгна яростно да защитава правото си на обезглавяване. Ако не беше Русия, да ги нарита тия варвари преди 142 г, още щяха да режат глави в България и да се обиждат на света , че им се отнема това свещено право , дадено им директно от Аллах. Все пак да напомня , че и канибалите са смятали че им се полага по право да ядът и неможеш да им отнемеш залъка .
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го зачислят на диета със свинско. Така няма да отиде в илюзорния им Рай, а в Ада.
34
0
 
2
 
! Отговори
Кина преди 3 години
До Сата НАТО Как да поясни нещо някой със замъглено мислене ?
33
1
 
21
 
! Отговори
Маде ин Чайна преди 3 години
.... и изведнъж решението на лош комунистически Китай да инсталира проследяващи устройства в телефоните на мюсулмани на територията на страната и да не им разрешава много открито да парадират с религията си придобива смисъл .
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 20 септември, мъжът е бил свален от кораб, превозващ мигранти, а срещу него е било заведено дело за депортиране от италианска страна.Представям си как разни защитни организации са се втурнали да защитават убиеца когато е пристигнал с кораба и са обяснявали,че има право да търси по-добър живот в Европа. Сега веднага да се потърси отговорност на тези организации,защото защитават терористи.
31
0
 
17
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Стига пишете, че първият бил чеченец. Той е пристигнал във Франция когато е бил на 6 г. Чист домаш терорист си е.
30
0
 
15
 
! Отговори
СОРОСПИЯ преди 3 години
До Анонимен 31С политически коректни политици това е положението!Особено когато са богато подплатени с незнайно откъде дошли пари!
29
4
 
28
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Господи, колко е съшито с бели конци и режисирано, да се предизвика омраза на ниво обикновени хора и да се отклони вниманието на обществото от истинските му проблеми! Същите тези сатанински лицемери, като Макрон, които отвориха границите и напълниха Европа с една група хора, които социално, културно и най-вече религиозно са абсолютно несъвместими с живота там и хора, които открито казват, че колят неверниците, сега го играят учудени и възмутени! Страшно скудоумие е да не се види това лицемерие
28
1
 
29
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Защо китайците в европа не режат глави за карикатура с Буда, а те са хиляди наистина? А да, защото Буда не поддитква към агресия, както и християнството, както и много де религии по света. Само най мирната религия, нения Пророк официално е режел глави и е чу ка л деца.... Защо още не е забранена е въпросът на въпросите в скапания ЕС, защо в Япония или огромен Китай няма атентати ибрязане глави от мюсюлмани? А да, защото не ги гонят като чума от там вече 1000 г
27
0
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ама как така "стои зад атаката"?Той извършил ли е деянието или само е стоял зад ножа? Пояснете мисълта си, ако обичате, г-н журналист?
26
0
 
29
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Нещо не разбирам тия фесове и вярата им. Значи пускат карикатура с елемент на лична изневяра, и тунизиец нелегален емигрант на чужда земя решава , че Ердоган от турция му е братовчед и приема нешата за лична обида към родата.... Ето това е тяхната вяра, плоска, безмислена и нелогична, заслужаваща забрана в ЕС веднага
25
0
 
30
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
И от кого или какво бяга, от Тунис, че да е бежанец?
24
0
 
6
 
! Отговори
До атеист преди 3 години
За това юдеите казват, че на края третия печели и е техен човек, а те са рода с него и трябва да ги слушаме като богоизбрани.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да повярвам, че тоя клет бежанец е способен на това. Изповядващ религията на мира и бяга от войните и глада. Милите бежанци
22
0
 
22
 
! Отговори
До вярата преди 3 години
Карикатурите на Клинтън и М Люински обида на вярата ли бяха или лична такава, и защо след тях нямаше отрязани глави? никъде в карикатурите на Ердоган не виждам вяра....
21
4
 
8
 
! Отговори
А те ист преди 3 години
Войната между християни и мюсулмани ..... е кой от тях има по-всемогъщ въображаем приятел .
20
1
 
16
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Нееее, зад атаката стои ЦРУ, Сорос и ЕК, които вече 5 г финансират и стимулират преминаването на държавни граници като пешеходна пътека, вместо да се стреля без предупреждение. Докато не се закрият всички нпо та ще е така и американски посолства ще умрът още хиляди хора.
19
0
 
33
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Зад атаката в Ница стои 21-годишен тунизиец==============Зад атаката в Ница стоят безумните политики на отворени граници на Брюксел, наложени от безгръбначни психопати и педофили политици, послушници в ръцете на ((кукловодите)) си. А инженерчето, което е клало хората като агнета в черквата е само маша в техните ръце.