33-годишен мъж с COVID не дочака линейката, почина

Той е бил на домашно лечение
31 окт 2020 13:53, Нели Христова
159
33-годишен мъж с COVID не дочака линейката, почина
Снимка: БГНЕС

Мъж на 33-години с COVID е починал снощи, след като е чакал линейка на Спешната помощ в столицата с часове, съобщи bTV.

Още по темата

Мъжът е бил е на домашно лечение, но състоянието му се е влошило. Към 18:30 са се обадили близките на линейка, но тя не пристигнала, след което се обадили на частна линейка. Те ги пратили към Координационния център в столицата, за да намерят свободни места в болницата. Към 21:00 е намерено място в болницата, след което пристигнала частната линейка, но мъжът починал.

"Това се случва от седмици и ние алармираме. В 18:41 е постъпил сигнала, в 20:23 линейката е била на адреса, но са заварили човека починал. Не е първият случай и за огромно съжаление няма да е последния", каза говорителят на Спешна помощ в София - Катя Сунгарска.

"Последната работна смяна имаме 418 повиквания, 200 от които са COVID сигнали, уточни тя и допълни, че е невъзможно да се смогне.

Министерството на здравеопазването започва проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво сте се захапали едни за други. Виновниците са тези, които създадоха и вируса и го разпространиха. А какво ще правим с ковид 20, ковид 21 и т.н.
118
3
 
29
 
! Отговори
До 127 преди 3 години
От 9 месеца се пише и говори за коронавируса, за 3-те Д и т.н., а вие горите маски на площада, хвърляте яйца и домати!
117
11
 
23
 
! Отговори
данчо преди 3 години
Е само заради това Боко Тиквата трябва да бъде вкаран в затвора.До живот.Не само здравеопазването,цялата държава е срината.Единственото нещо което процъфтява е корупцията.На един стадион и цялата управляваща мафия трябва да бъде разстреляна.
116
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"1ч и 40 мин забавяне - това си е убийство"Какво очаквате при претоварване на системата за спешна помощ? Какво? Много хора сякаш живеят в паралелна реалност.
115
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека BTV да спре да ни занимава със сухите съчки. Младежът сигурно е бил много стар, имал е поне 5 придружаващи заболявания и така и така е щял да умре.
114
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Какво направиха властимащите за здравеопазването от март насам?"Нали немаше епидемия?Нали немаше нищо страшно да стане според Мангъров?Нали вирусът си отиваше през юни, пак според Мангъров?Какво очаквате от властимащите при масово нежелание за справяне с проблема? Властимащите просто са извадка на обществото, което не желае да признае, че проблем има, не желае мерки и всякак иска да мине метър.
113
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво направиха властимащите за здравеопазването от март насам? Защо не купиха линейки за Бърза помощ, а ламарини от САЩ, струващи милиарди.Защо не направят разследване как ВИП пациенти се приемат в болници, финансирани от бг данъкоплатеца, без да са в тежко състояние, а другите се лекуват вкъщи?Да излязат и да кажат - места ще има за богоизбраните, плебсът да се оправя.
112
7
 
22
 
! Отговори
Хапи преди 3 години
Сами сте си виновни, измирайте сега! Каза ви се, пазете се, слагайте маски, мийте си ръцете, спазвайте дистанция, но вие не, барове, дискотеки, купони, ресторанти, свобода искахте...е, на живяхте ли се?!
111
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като крадат вчико от здравния бюджет и няма абсолютно никакво развитие за последните 20 години, така е. Не е виновен Ковид-а, а всички грабителски и безполезни правителства до този момент включително.
110
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да бяха давали пари на мутрите собственици на заведения, да ги бяха дали за линейки и за заплати на медиците.
109
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е подготовката на ГЕРБ за разгарянето на епидемията. Благодарете на мутрите за починалите хора.
108
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквах да стане така, но не очаквах да стане толкова бързо. Генералът хубаво ви каза, но много няма те акъл и ето какви резултати виждаме. А ако имахте повече акъл, можеше и лекарите да не емигрират. За следващата епидемия дано сте го разбрали.
107
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно. Болните ги приемат мигновенно -за справка Нинова
106
4
 
30
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 години
Важното е че шеф овчаря на БСП с гегата на овчето стадо е във ВМА. Останалите червени балъци и ДругарЕ да разчитат на дедовия на Мангъра. И да възхваляват шефа на стадото.
105
4
 
27
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
май-септември - 5 месеца! можеха да се избушат стари отделения и да се се направят нови.но всеки шеф на болница си вика - другите ще са. От горе никой не мръдна пръст. Никой!
104
2
 
36
 
! Отговори
22 преди 3 години
Това си е престъпление.Значи отпращат те за домашно лечение, справяй се както можеш. И когато вече си много зле пак нямат време за теб.В същото време тръбят, че и с ремдесивир лечението трябва да започне в началото, а то е само болнично.Да, за "Иванчовците" това ще е съдбата, за "вълчо" и "лъвчо" веднага прием в болница и веднага мерки за да не му се случи нещо "неприятно".
103
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
102
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Материалът дали ще проумее най-накрая, че не вирусът е толкова опасен, колкото липсата на медицински персонал и блокирането на здравната система?
101
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е моментът всички лекари и сестри да излязат в стачка! Ще им удовлетворят всички искания - гаранция.
100
18
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 103Борисов не кара линейкаМутафчийски предупреди,че опасността е реалнаВие слушяхте *** и пульо мангъровМаски даже гориха пре-стъпни-ци-те