33-годишен мъж с COVID не дочака линейката, почина

Той е бил на домашно лечение
31 окт 2020 13:53, Нели Христова
159
33-годишен мъж с COVID не дочака линейката, почина
Снимка: БГНЕС

Мъж на 33-години с COVID е починал снощи, след като е чакал линейка на Спешната помощ в столицата с часове, съобщи bTV.

Още по темата

Мъжът е бил е на домашно лечение, но състоянието му се е влошило. Към 18:30 са се обадили близките на линейка, но тя не пристигнала, след което се обадили на частна линейка. Те ги пратили към Координационния център в столицата, за да намерят свободни места в болницата. Към 21:00 е намерено място в болницата, след което пристигнала частната линейка, но мъжът починал.

"Това се случва от седмици и ние алармираме. В 18:41 е постъпил сигнала, в 20:23 линейката е била на адреса, но са заварили човека починал. Не е първият случай и за огромно съжаление няма да е последния", каза говорителят на Спешна помощ в София - Катя Сунгарска.

"Последната работна смяна имаме 418 повиквания, 200 от които са COVID сигнали, уточни тя и допълни, че е невъзможно да се смогне.

Министерството на здравеопазването започва проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но за БКП вождовете има легла... Винаги е имало всичко за тях от 76 години насам!Правителствена болница, дипломатически корпуси като този в Горна Баня и Русалка, кореком, валутни аптеки и партийни комплекси!БКПто винаги си е живяло добре на гърба на българските балсами които преобладават като мнозинството и днес. БКП = Герб, БСП, ДПС, Патриоти, ВОЛЯ!!!Спете още!
98
8
 
30
 
! Отговори
Борис Бойков преди 3 години
За какво са ни линейки ,като имаме самолети Ф16??
97
4
 
41
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Другата *** нали е добре, във ВМА. Ще седи сега две седмици от страх да не и стане нещо. Всички са равни, но някои са по равни.
96
20
 
18
 
! Отговори
Бойко българоубиец преди 3 години
Борисов с бедействието си уби този млад мъж.
95
4
 
19
 
! Отговори
22 преди 3 години
Но за БКП вождовете има легла... Е тая работа не мога да я разбера и не искам да я разбирам. И не корнела и боко не тежат повече от един обикновен гражданин. Няма държава- абдикирала е. Маски, дистанция, миене на ръце.
94
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България страна на абсурдите. Един шарлатанин Мангъров казва че ходи в ковид отделение без маска след това пътува по тролей без маска и посещава майка си на 93 години има хиляди последователи . Същият този трябваше да е с отнета диплома и подсъдим а е оставен да обикаля студиото и залъгва наивни които имат подобен край
93
4
 
19
 
! Отговори
Чакъл преди 3 години
Но не дочакъл!А бре хора,не разбирате ли,че е война!Ще има умрели,ще има нещастни,ще има облагодетелствани(като Корнелчето)например!Мислене и действие е нужно за да оцелееш!Прекалено глезенки станахме!
92
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като исках да премина курс за парамедик, спешна помощ, оказване на първа помощ и т.н. всичко останало, докторите ми се смяха. И в центъра за бърза помощ и по болниците. Сега викат "не смогваме", няма хора. Ами моркoва да ми ядете сега!
91
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София има прекалено народ, я званни у нашия град, линейка веднага идва и те изсипва в болницата . Трябва да има информация за легла и да се ходи със собствен транспорт до мястото, какъв е смисъла да чакаш цял ден, така или иначе транспорт само ползват...
90
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Муфтачийски каза, че яко ще се мре, защото много добре знае какво е състоянието на здравната ни система. Това е имал предвид! Иначе от самия вирус и той не беше много уплашен.
89
6
 
18
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Какво алармирали не разбрах - че спешната помощ е пълен та шак като всичко останало в държавата? Това си го знаем - не съм си мислил, че за половин година спешната помощ ще успее да се подготви за есента
88
14
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЕДИН СЪУЧЕНИК В 4-ТИ КЛАС НА ИМЕ РАДОСТИН ТЕЖЕШЕ 150 КИЛА ТОВА, ЧЕ СИ НА 33 ИЗОБЩО НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЯМАШ БЕЛОДРОБНО СЪРДЕЧНО ИЛИ ОНКОЛОГИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ!!!
87
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е починал докато чака линейка, починал е докато чака свободно легло в някоя болница! Нали щяха да разкриват още легла, какво стана?
86
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам Мангъров и Алибегов като се заразят да не ги лекуват.
85
1
 
49
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Затова се носят маски, затова се затварят дискотеки и барове, защото нямаме ресурсите да се справим. И по-зле ще става. Не сме Швеция, България сме. Нямаме респиратори, нямаме толкова лекари, нямаме толкова легла по болниците. Това си го знаем. И вместо всички да сме съвестни, ние стачкуваме, че трябва да носим маски. Жалко за момчето, в разцвета на силите си, да почине от "грипчето".
84
9
 
19
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Важното е, че протестърите на Божков продължават да горят маски... Бойко е виновен и за ковид, да знаете...
83
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова няма ли да направи включване от ВМА , колко е добре и колко добре я обгрижват????
82
1
 
26
 
! Отговори
а бе преди 3 години
голяма работа - някой си заминал. Важно е нинова да е жива и здрава във ВМА ( че кой ще харчи о.краденото от държавата )
81
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то и преди Ковида си беше същото. С най висока смъртност в света е България, не става дума за Ковид
80
9
 
11
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Радев ни го натресе тоя Грипен!