Над 500 арестувани на протести срещу Лукашенко

Десетина журналисти са задържани при демонстрациите
Обновена: 8 ное 2020 20:21 | 8 ное 2020 20:17, Веселина Йорданова
50
Над 500 арестувани на протести срещу Лукашенко
Снимка: БГНЕС

Над 500 души са били арестувани днес при демонстрации на опозицията в беларуската столица Минск и други беларуски градове, предаде Франс прес, като се позова на правозащитната организация "Вясна".

По време на днешните демонстрации срещу президента Александър Лукашенко, който бе преизбран през август с 80 процента от гласовете на избирателите, са задържани десетина журналисти.

От август насам беларуската опозиция всяка седмица организира демонстрации, които привличат всеки път десетки хиляди участници, припомня АФП. Лукашенко продължи репресиите над опозицията въпреки санкциите, наложени от Европейския съюз на него и десетки представители на беларуската власт.

След три месеца на протести Беларус изглежда е в задънена улица, предвид отказа на Лукашенко да се оттегли от властта, отбелязва агенцията.

Както всяка неделя през последните три месеца, хиляди демонстранти шестваха и днес в столицата на Беларус с настояване Лукашенко да отстъпи и да предаде властта на опозиционния водач Светлана Тихановска.

От Вилнюс Тихановска се зарече протестите срещу подправянето на резултатите от президентските избори на девети август да продължат.

За разлика от Лукашенко, който определи изборите в Съединените щати като "гавра с демокрацията", Тихановска ги нарече "истинска надпревара на идеи" и изрази надежда да се срещне с новоизбрания американски президент Джо Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Беларуспротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
антисоросоид преди 3 години
Браво ! най после една приятна новина с сутрешното ми кафе ! но само арест е малко ! Трябва бой и прекършване насороскитегендари
27
0
 
2
 
! Отговори
UA преди 3 години
Живе Беларусь!
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а колко арестувани срещу макрон ?
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"гавра с демокрацията" - Бацко казва открито това, което мисли.Бацко е изразил разочарованието от хегемона на милиарди хора по целия свят.
24
1
 
4
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 3 години
цирка в сащ е много по интересен...а тук промени няма да има-ЛУКАШЕНКО Е ЗАКОНЕН ПРЕЗИДЕНТ
23
0
 
2
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Да ги пратят насам, че имаме дефицит !
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледал съм протестите в Беларус. Всички бяха с маски.100 000 души но едно огромно сръстовище, но спАзваха правилата за движене и колите си минаваха спокойно.Какво направиха жълтите жилетки в Париж та се стигна до такиВа твърди мерки?Стотици магазини по парижките булеварди бяха разбити и ограбени. Разбиваха всичко, което се изпречи на пътя им.Най-величествената европейска катедрала беше разбита и запалена. Едва спряха огъня и сега казват, че ще трябва поне 10 години да се реставрира. УМНИЦИ.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Еммм .. 20?
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е да спечелиш Пенсилвания с 20000 гласа, друго е да си с 80% преднина, при положение, че пред урните повече от половината население носеше бели лентички...
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ВГермания ,колко от протестиращи в Лайпциг ,срещу измамата КОВИД ,бяха арестувани демократично ?Във Франция колко от жълтите жилетки бяха убити демократично ? 10- 15- 20-повече ? Познайте от първият път !
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дискриминацията и неспазването на човешките права в западна европа е може би повече дори само за критика към властта местна или центрланата власт без да излизате на протести може да влезите в затвора хората стоят на запад заради по високото заплащане ?
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не влачат по асфалта сашаЛисия?
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми изнасяйте се при Лукашенко, бе!Се ще ви намери и на вас работа.Ама не щете, искате в прогнилия Запад.И дечицата ви там искате да живеят.ЛИЦЕМЕРИ.За кого и за какво пропагандирате един обречен строй. Никой не иска да живее така.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Владо, за какво ни хвалиш този сатрап?НЕ искат хората да живеят така и това е.Искат да са свободни. И ти може да храниш кучето си добре.Но много хора ги отглеждат кучетата на верига. Иначе си ги хранят добре.Аман от тази робска психика - щом са нахранени - какво искат?Стига вече!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрация в действие.
13
4
 
9
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Беларус не нито онзи бардак Украйна или цирка Грузия с разните им там революции и майдани,за разлика от тях в Беларус няма мастити и продажни олигарси които за някой долар продават всичко ,там 90 % от икономиката е държавна и се управлява с твърда ръка,Чисти и спретнати градове и села ,пътища на европейско ниво ,както и положителен прираст на населението,в допълнение със безплатно образование и здравеопазване.
12
4
 
11
 
! Отговори
СВЕТА СЕ ПОБЪРКА преди 3 години
В Беларус 500 задържани , в САЩ 1500 задържани протестиращи срещу Байдън .
11
4
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Вайсрус ще си дойде на мястото. Въпрос на време е.
10
15
 
8
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Лукашенко и хунтата му си копаят гроба с тези фашистки репресии и ще свършат като колегата му Чаушеску!
9
3
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
След като приклюихме с активното мероприятие и тотален фарс,наречено америкнаски избори ,се връщаме на дежурната пропаганда срещу Беларус и гадния диктатор Лукашенко дето отказа да си продаде народа на западните хиени за едни 900 милина долара и отказа да си затвори населението и държавата,да много е гаден значи не като наште "демократи дето ни правят назатворници в Аушвиц от ден на ден!Ехх....