Новата ваксина Pfizer - по-евтина в бедните страни

Цените - съобразени с особеностите на отделните региони по света
11 ное 2020 08:10, Петя Славова
44
Новата ваксина Pfizer - по-евтина в бедните страни
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новата ваксина срещу коронавируса ще се продава по-евтино в по-бедните страни.  Това стана ясно от изявление на германската компания, която разработва ваксината заедно с американския гигант Pfizer, предаде Нова тв.

Още по темата

Германците казаха, че планират да продават ваксината по-евтино, отколкото струва производството й.  По план, цените ще са съобразени с особеностите на отделните региони по света.

"Посрещнахме новината за ваксината с радост. Дано всичко това свърши скоро. Досега съм се тествал три пъти и в момента чакам съпругата ми, която е била контактна със заразено лице. Вече ни дойде до гуша", заяви Валантен Лафонтан, учител от Париж.

"Готов съм да се ваксинирам, няма проблем. Доверявам се на хората, които са направили ваксината и не мисля, че ще представлява някаква опасност", категоричен е студентът Ромaн Ерни.

По-късно днес Европейската комисия ще обсъжда подписването на договор с двете компании. Очаква се,  Европа да поръча до 300 милион дози от препарата, който още не е минал всички тестове и не е в производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: ценаваксинаPfizer
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пръв път масово ще вкарат синтетична RNK. Може би от там ще дойде видението на Ванга - "като си вървят хората ще падат и умират и няма да могат да ги спасяват"
11
2
 
10
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Тигана е на котлона , но рибата не е хваната.
10
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9 коментара и 9-те пълна трагедия балканска...
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците казаха, че планират да продават ваксината по-евтино, отколкото струва производството й. Взех да плача направо горките на загуба ще я продават
8
1
 
12
 
! Отговори
баба преди 3 години
#1 да така е. Аз сам в Англия .. Тест безплатен... Помощи 1200 паунда ... .
7
1
 
10
 
! Отговори
баба преди 3 години
#1 да така е. Аз сам в Англия .. Тест безплатен... Помощи 1200 паунда ... .
6
9
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЕЧЕ ОБЯВИХА , ЧЕ ТОВА Е ХОМЕОПАТИЧНА ВАКСИНА!!!СЪДЪРЖА ЖИВИ ВИРУСИ ДОБРЕ ЗАМРАЗЕНИ ПРЕМРЪЗНАЛИ И СЕ ОЧАКВА КАТО ВИ ГИ ИНЖЕКТИРАТ ,ТЪЙ КАТО СА ПРЕМРЪЗНАЛИ ОТ СТУД ОРГАНИЗМА ДА СЕ СПРАВИ ПО ЛЕСНО С ТЯХ И ДА СЪЗДАДЕ ИМУНИТЕТ!!!ВСИЧКИ КОИТО СИ ПОСТАВЯТ ТАЗИ ПСЕВДО ВАКСИНА ЩЕ БЪДАТ ЗАРАЗЕНИ С КОРОНА ВИРУС -----------ДАННИТЕ НА БИОНТЕХ СА ЗА 400 ДУШИ ТЕСТВАНИ А НЕ КАКТО ЛЪЖАТ 40 ХИЛЯДИ40 ХИЛЯДИ ДУШИ НЯМА ОТ КЪДЕ ДА НАМЕРЯТ ДА СЕ ТЕСТВАТ!!!!-----------------БИОНТЕХ СА ПОЛУШАРЛАТАНИ
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
Значи АКО в Германия струва 20 евро, Англия 30 евро, Белгия-40 евро, то в България ще е 50-60 евро, че и отгоре, кое ще му е евтиното. Ноо има време за всичко, то ще се чуе и разбере, все пак всеки един от нас има близки и роднини в чужбина, и ще кажат кой колко е платил.
4
4
 
8
 
! Отговори
Хахахахя преди 3 години
хахахахахахахахах ХАХАХАХАХАХАХАХАХААлооо я се осъзнайте !!!Ваксина няма .
3
5
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Бедните страни разчитат на Sinovac. А бедните страни в трансатлантическия картел да му мислят.
2
4
 
10
 
! Отговори
Onufrii преди 3 години
Значи като храната в Студентски град - каквато е цената, такова е качеството
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нас няма да ни огрее. Богати сме! 7 милиарда за непроизведено въоръжение дадохме тази година, тестовете единствено у нас да платени от гражданите понеже живеем в охолство и разкош и 120 лв на тест са ни джобни пари. Разполагаме с огромни количества защитни облекла и маски, че даже и подаряваме на други страни.