Започна срещата на Г-20: Путин заяви, че Русия подготвя още ваксини

Си Цзинпин призова за сътрудничество и за споделяне на ваксините
21 ное 2020 20:42, Нели Христова
35
Започна срещата на Г-20: Путин заяви, че Русия подготвя още ваксини
Снимка: БГНЕС

Срещата на върха на Г-20 започна днес с призиви за единен отговор срещу новия коронавирус, предадоха световните агенции. Годишната проява, която по план трябваше да се състои в Рияд, столицата на Саудитска Арабия, се провежда във виртуален формат заради пандемията.

"Имаме дълг да бъдем на висотата на предизвикателството заедно на тази среща на върха и да отправим силно послание на надежда и успокоение", каза при откриването на двудневната проява формалният домакин, саудитският крал Салман. Той призова лидерите от Г-20 да работят за справедлив достъп на населението на планетата до ваксините срещу новия коронавирус.

Руският президент Владимир Путин изрази готовност страната му да сподели разработената от нея ваксина Спутник-V с нуждаещите се държави. Русия подготвя втора и трета ваксина, съобщи Путин.

Китайският президент Си Цзинпин призова за сътрудничество и за споделяне на ваксините с развиващите се страни.

Тазгодишната безпрецедентна виртуална среща ще бъде посветена на здравния и икономическия отговор на пандемията. По света са регистрирани повече от 55 милиона заразени, над 1,3 милиона от които са починали. Пандемията нанесе тежки щети на глобалната икономика, като повечето държави регистрираха стремителен спад на своя брутен вътрешен продукт тази година.

На Г-20 се пада дял от две трети от населението на Земята, 85 процента от световния брутен вътрешен продукт и 75 на сто от глобалната търговия.

Тази година Саудитска Арабия е ротационен председател на групата за първи път.

Трима от участниците във форума се заразиха с коронавируса - президентите на Бразилия и САЩ, Жаир Болсонаро и Доналд Тръмп, а преди тях - и Борис Джонсън. Британският премиер прекара причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 най-тежко, като три дни бе в интензивно отделение в началото на април.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преминаваш на псувни, одисейчо ...
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рушофилски тролТи, КАМАЗ-ът си е руски с някои изключения, както всеки автомобил за състезания - немска скоростна кутия, амортисьори - холандски и др.. Двигателят е ЯМЗ, вече същият от ТМЗ. Всичко си го пишат честно в Уикито. А на DAF-а двигателят е американски. Няма МАН, няма Мерседес, ИВЕКО, Рено! Карат КАМАЗ-а руски пилоти-асове.А, сетих се, не е руски, а татарски - заводът е в Татарстан. Който пък е в РФ!А ти ще се удавиш в плюнките си!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПреди години парламентарният контрол..Байно, пускаш си телевизора и превключваш на БНТ2 всеки петък в 10:00. Има и parliament.bg/tv/. Гледай си на воля и не пиши дивотии. Спрял си да мислиш явно..
25
9
 
1
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Г-20 е за богатите.......какво правятПриматите на тази среща ?
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като руската ваксина е толкова добра защо Путин не се ваксинира,и да напусне бункера,да започне да се среща с министрите,и да ходи на публични срещи,и форуми като едно време,а стои в бункера от месеци?!?!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на боко ваксината ? Ко стана с нея .
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А защоНидерландия произвежда атомни подводници, хиперзвукови ракети, свръхизтребители,хирургически роботи, направи няколко трансуранови елемента, на второ място в света е по добив на злато, на първо по метали от платиновата група, изнася титан, дървесина, скъпи кожи и какво ли не. DAF само дето 20 години на можа веднъж да стигне КАМАЗ!Вот почему, стер-ва, в рот тебя!
21
16
 
10
 
! Отговори
До а защо преди 3 години
Защото има ядрени оръжия,комплексар за лидер,имперско мислене и много водка. Всичко това е взривоопасна смеха и светът го е страх. От 1945г. Русия разчита само на това,страх,убийства,новичок.
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А защоЗащото и 20-те най изостанали държави сред които е и велика Русия също имат право да участват в Г-20.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай организира нов икономически съюз между 15 страни, в който участват Лаос, Виетнам, Бруней, Филипините...Япония, Австралия, Нова Зеландия. Но не и САЩ, които излязоха от друг съюз заради мъдрия Дон Тръмп! Смях в залата!
18
17
 
4
 
! Отговори
А защо преди 3 години
Защо Путин е там. Та там са 20 те най развити страни? Русия е под нивото на Нидерландия.
17
0
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
"Срещата на върха на Г-20 започна днес с призиви за единен отговор срещу новия коронавирус, предадоха световните агенции." - Ахааааа, значи от скоро нов има, още по-модифициран. До-о-обре!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"А нашата кога ще е готова щом си се емнал да плюеш чуждите ?"Тай не плюе чуждата, той плюе братската руска ваксина. Ти май забрави за вечната дружба въведена от другаря Тодор Живков.
15
12
 
6
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
В дните на срещата на Г-20 само рублата е в зелено.......Моля те напомня ни колко стотинки е рублей today?
14
13
 
8
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Подготвяли още ваксини.............абеАлкаши хайде завършете поне една.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанет с тия ваши убийствени ваксини никой не ви вярва вече и никой не ви иска никакви ваксини и лекарства забрана за всички ваксини долни убийци в затвора бог да ви накаже най скоро време бог е с народа
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години парламентарният контрол се предаваше пряко по телевизията. Кой спря предаванията? Какво има да крие от народа си, че ги спря? Защо не се явява в народното събрание да отговаря на въпросите на депутатите?
11
12
 
6
 
! Отговори
руски бракми преди 3 години
Те подготвят, ама Москвич или Лада все тая - все е бракма.
10
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен Путин никой друг в света не е признал руската ваксина за ефективна. Дявал знае от какво са я сделалли, но кмета на Ялта приложил ваксината Спутник V превантивно умря от Ковид, а Путин продължава да си хвали, но не смее да си я приложи. Има и други десетки случаи като кмета на Ялта. Който иска да си слага тази ветеринарна ваксина. Аз ще чакам американска и немска ваксина. Като чуя хвалби по телевизора за руската чудо ваксина го изключвам, руснаците разчитат единствено на неинформираност.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не пуснат стрийм и всеки да може да гледа и да слуша. Какво имат да крият от народите си? Опс, аз забравих, че всички тези за *** от интернационала.