Според български лекар в Германия е трябвало да има "тотален локдаун"

"Меката карантина" не е довела до бърз спад на новите случаи
24 ное 2020 21:38, Нели Христова
12

Германия ще въведе нови мерки срещу коронавируса, които ще са в сила до Коледа. Какви ще са те, ще стане ясно утре и зависи от всички 16 провинции в страната. А до какво доведе меката карантина там и защо ограниченията закъсняха - разказ на български лекар, който работи там.

Т.нар. "мека карантина" не е довела до бърз спад на новите случаи, смята българският лекар Стоян Монев, който работи в интензивното отделение на болница в окръг Гютерсло, в Северен Рейн-Вестфалия.

"Мерките трябваше да се въведат 2 седмици по-рано, трябваше да има тотален локдаун от медицинска гледна точка, за да може да е по-кратък и да се овладеят новозаразените случаи", сподели Стоян Монев пред Bulgaria ON AIR.

В Германия от 2 ноември са затворени заведенията, магазините за нехранителни стоки, но училищата останаха отворени. Броят на новите случаите започна да спада едва сега.

"Изчислиха, че 75% от контактите на хората могат да бъдат спрени, без училищата да се затварят. Не сме сигурни, че на практика съществува", допълни специалистът.

А самият д-р Монев, разказва, че и в Германия има разминаване между политиците и лекарите, а хората не искат да променят ежедневието си.

"Това означава, че ще има среден път между тоталния локдаун и пълен хаос. Най-големият ужас е хората да умират на болницата пред стълби", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е зле да си стоиш в Германия и да даваш акъл от там
11
6
 
0
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Овча история за овце,корона корона,кво въобще коментирате,навряха и ви е..т с 200,вместо да си напрегнете мозъка се правите на умни,да ви имам интелекта.
10
1
 
0
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Ако си направите труда да погледнете сайта Worldometers.info ще видите данните за всички страни, припокриват се на 95, 99% с официялните данни за отделните страните. Графиките за Германия показват какъв фарс е всичко и че смъртността е трудно да се определи, но не е висока. Първите 200 000 случая са до 15.07, ако приемем 2 седмици за лечение на 30.07 има 9200 смъртни случая. След това до момента има още 700 000 случая и 5200 умрели, къде е уловката смърт 4,6% или под 1% защото разлика има.
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не медици, а икономисти трябва да се изказват за локдауна. "В Германия от 2 ноември са затворени заведенията, магазините за нехранителни стоки, но училищата останаха отворени. Броят на новите случаите започна да спада едва сега." Явно е, че тези мерки всъщност изобщо не работят.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя кога лекува.Той непрекъснато се изказва за страната ни, нищо че е избрал да работи в чужбина.Ами да си работи там и няма нужда от мнението му!
7
2
 
2
 
! Отговори
Боко сбърка жестоко преди 3 години
Трябваше да слуша щаба, а не да се прави на вирусолог епидемиолог инфекционист и генерал едновременно.
6
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За германия само руски ботуш. Противни вавилонци.
5
4
 
6
 
! Отговори
диетолог преди 3 години
докторе,намали яденето
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направих си труда да прочета статията,за този лекар се пише вече няколко пъти. Накрая в стил Бг капацитет плаши простолюдието и разбира се звучи малко като манипулация , за което поздравления от НОЩ
3
6
 
16
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
То затова Германия подари всичките новопоръчани апарати за обдишване (т.н. вентилатори) на съседни страни, а интензивнитеотделения са запълнени на една трета, колкото друга година!Има интернет вече бе - човек може да се информира направо от източника, не от филтрирани новини!
2
9
 
11
 
! Отговори
Д-р Резак преди 3 години
Колегата Монев печели погалване по глаеата от Меркел, а ско желае и ББ ще го направи. Д-рът да си гледа работата и да помни , че няма ненаказано зло!
1
4
 
17
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Кви глупости пишете бе, само заведенията и козметиците не бачкат, всички магазини, молове фризьори си бачкат. На практика само заведенията затвориха и цифрите се застопориха за има няма 20 дни. До 20 ще спаднат на 50 на 100 000 което е странна граница.