В Аржентина очакват над 1 милион души на сбогуването с Марадона

Страната планира церемонията за раздялата с футболния идол
26 ное 2020 09:50, Красимир Ангелов
21
В Аржентина очакват над 1 милион души на сбогуването с Марадона
Снимка: БГНЕС

Над 1 милион души ще искат да се сбогуват с легендата на аржентинския футбол Диего Марадона, прогнозира местното правителство.

Вчера героят от Мондиал 1986 почина на 60 години от инфаркт, след като се възстановяваше добре от операция на мозъка.

Още по темата
В столицата Буенос Айрес властите решиха да осветят редица сгради и паметници в града с цветовете на националното знаме в знак на траур за бившия играч и треньор на националния отбор по футбол.

Един от основните символи на града - обелискът, е оцветен в синьо и бяло. Подобно осветление е включено и в близост до планетариума, историческата сграда на администрацията и редица паметници и ще продължи и през трите дни на траур, обявени официално.

В Аржентина вече работят усилено по организацията на погребението на Марадона. Възможно е сбогуването с легендата да продължи няколко дни заради пандемията от коронавирус.

Церемонията ще се състои в президентския дворец Каса Росада. Властите все още не са обявили по кое време правителствената сграда ще отвори вратите за опечалените. За последно сбогуването в Каса Росада се проведе преди десет години, когато почина бившият президент на Аржентина Нестор Кирхнер.

Всичко за реакциите в света на спорта след смъртта на Диего Марадона четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпоставка за развитие и зараза с ковид-19
11
1
 
3
 
! Отговори
РОЗА преди 3 години
У всеки човек живее едно някогашно дете,което обича да си фантазира.Аз например си представям,че там, в отвъдното,той ще се срещне с нашия незабравим левскар Гунди,загинал отдавна в нелепа катастрофа,и двамата футболни титана ще играят заедно в един незабравим мач...Идеята може да ви се стори странна,но това е само полет на въображението....
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най добрият футболист, който като рече побеждаваме отбори сам. Спечели световна титла сам. Почивай в мир Диего. Обичаше жените, а те обича ха парите му. Има осем деца. Родил се в бедност и направи шампион отбор от италианския юг. И стана приятел на мафията. Всички около него го използваха и имаше много залитания. Наркотици, жени, алкохол. Но голям талант ако го беше придружи с работа.... Няма стигане. Бог да те прости Диего Армандо Марадона Пелуша.
9
3
 
2
 
! Отговори
Don`t cry for me... преди 3 години
Добър футболист. Наистина много добър. Повече харизматичен, отколкото талантлив, но пък какъв талант. Надценен ли е? Според мен -да. Дали се преувеличава драмата вече 30 години за прословутия му гол с ръка? Също да. Като човек? Комунист, наркоман, може би педо? Нарцисист? Определено да! Ще има ли драма и сълзи на погребението му, така както и в живота му? Пак да. Поне си се наживя като световно. Нататък има кой да го съди. R.I.P
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма начин. Един наркоман рано или късно си отива. Те какво са очаквали..., че ще векува...
7
2
 
2
 
! Отговори
10 преди 3 години
Не спирам да плача. Велик
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Аржентина си го обичат като светец, нормално е да има толкова хора, а освен това и всички спортисти много го уважават. Той си беше гений. Лека му пръст!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7ПАнимаю!Като те наобиколят по 50-60-70 човека всеки ден и след месец -два вече не знаеш на кой свят си и какво искат от тебе. И тогава започва да те избива на две каки, две ракийки, две къщи (за да се скриеш) и така по нанадолнището... Трябва да си много дисциплиниран и с твърд характер, за да не изпушиш.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да поканят и Ескобар за доставчик, толко народ и тир няма да им стигне :)
3
1
 
13
 
! Отговори
Бог да го прости! преди 3 години
Този човек е бил щастлив само когато е ритал топка в квартала на бедните като дете. Оттам насетне пълна смрад. даже и да умре не го оставят на спокойствие. от момента, в който станеш известен те превръщат в стока. дават ти някой лев, после ти набутват каки, дрога, имоти, адвокати, лекари и до края си в капана им. Разкарваха го на последното световно като ходеща кукла и му плащаха по 10-15 хиляди на ден, защото иначе няма кинти за бело. А на кадрите се вижда, че е с тотално изпържен мозък.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пфу! Всичко вече е стока, която се търгува - даже едно погребение. Сапунка!
1
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кремирайте го и го изсмъркайте, ще бъде незабравимо прощално парти