Ким Чен Ун получи ваксина срещу COVID-19 от Китай

В Северна Корея все още няма нито един потвърден случай
1 дек 2020 07:32, Нели Христова
28
Ким Чен Ун получи ваксина срещу COVID-19 от Китай
Снимка: БГНЕС

Китай е предоставил експериментална ваксина срещу COVID-19 на севернокорейския лидер Ким Чен-ун и семейството му. Това съобщава американски анализатор, като цитира източници от японското разузнаване, уточняват от Ройтерс.

Още по темата


Според Хари Казианис, който е експерт в Центъра за национални интереси във Вашингтон, семейството на лидера и високопоставени севернокорейски представители са били ваксинирани през последните две-три седмици. Не е ясно обаче на коя фирма е препаратът, нито дали той е безопасен. Казианис посочва също, че най-малкото три китайски компании разработват ваксини срещу COVID-19.

Северна Корея не потвърждава за никакви случаи на коронавирус в страната. От южнокорейското разузнаване обаче смятат, че такива не може да бъдат изключени, тъй като Пхенян имаше търговски връзки с Китай преди да затвори границата през януари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Засечена е информация че руските служби следят кой говори в нета против Русия и Путин и за противници на Русия са подготвили специални партиди от ваксината Спутник които променят генната структура и след 8 до 10 месеца пациента се превръща в половин човек и половин женски лалугер.
2
1
 
6
 
! Отговори
NZ преди 3 години
До "анонимен 2":Важното е, че чипа ще излъчва 5G сигнал и цяла Северна Корея ще е в обхват.
1
7
 
9
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Сърбия води переговори с Русия да произвела ваксината Спутник V в Сърбия! А както знаем,че Руската ваксина е почти два пъти е по-евтина от американската...и не трябва никакви хладилници....то видимо сърбите ще им излезне 3 пъти по евтина от нашите купени от американските... .Сърбия и в трета Световна война май е на печеливщата страна...а на нас все някой друг ни е виновен ..