СЗО: Ваксините срещу COVID-19 недостатъчни още 3-6 месеца

Превантивните мерки да продължат заради възможна нова вълна
3 дек 2020 08:51, Елка Василева
17
СЗО: Ваксините срещу COVID-19 недостатъчни още 3-6 месеца
Снимка: архив, БГНЕС

Световната здравна организация предупреди, че през следващите три до шест месеца в световен мащаб няма да има достатъчно ваксини срещу COVID-19, за да се предотврати ново нарастване броя на случаите.

"Хората трябва да осъзнаят, че няма да имаме достатъчно ваксини, за да предотвратим ново нарастване на броя на случаите поне три до шест месеца“, каза директорът на програмата за извънредни ситуации на Световната здравна организация (СЗО) Майкъл Райън.

Още по темата
От организацията изразиха очакване първите ваксини в страните да са налични през второто или третото тримесечие на 2021 г. Въпреки това "ограничен брой ваксини могат да бъдат налице за високорискови групи още през първото тримесечие на 2021 г".

Тъй като първите дози ще са ограничени, ще трябва да се даде приоритет на уязвими групи като здравните работници и възрастни хора.

От СЗО апелираха спазването на предприетите превантивните здравни мерки да продължи заради възможна нова вълна от заболяването, предаде БНР.

Същевременно изпълнителният директор на американската фармацевтична компания Pfizer призова световните правителства да не бързат с отваряне на икономиките си, обнадеждени от очакванията от разработваните ваксини. Според Алберт Бурла началните етапи в националните програми за ваксинация вероятно ще окажат значително въздействие, тъй като ще бъдат насочени към уязвими групи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То после нема да ни требват населението ще е измрело
12
0
 
2
 
! Отговори
Фармацевт преди 3 години
До номер 11 Проф иво христов като ви казваше че сте 80 % дураци вие не му вярвахте ама тва е истината а тя винаги е грозна и боли. За тва не се правете на ощипани моми.
11
1
 
3
 
! Отговори
Фармацевта, преди 3 години
Не пиши глупости. Повечето хора винаги са били против мерки, свързани с насилствено затваряне, унищожаване на икономиката и психаката на хората. Само дето на ков.ид.иотите пресата даваше гласност, понеже така й бе поръчано.За ваксините е пак така - хората не ги щат и няма да ги ползват масово отново. Понеже са наясно, че са опасни, неизпитани, с неясни последици и видяха, че самият вирус не е толкова страшен - доста го изкарахме лично и посмъртно подобна ваксина не бихме сложили.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО са евтини търгаши, които се опитват на набутат на хората най-елементария трик - изкуствено създаване на дефицит. Ама няма пак кандидати.Това не е като да продаваш чорапи и ***.Хората се притесняват за живота и здравето си сериозно и няма да участват масово доброволно като овце в кланница да ги "ваксинират" с неясни субстанции с още по-неясен изход.Затова и не само че не са недостатъчни,ами ще им се вгорчи животът от излишъка от ваксини. Е, тиквите ще ги купуват с бюджетни пари, разбира се.
9
4
 
3
 
! Отговори
Фармацевт преди 3 години
еййй тва са бг народа угодия няма. Като нямаше ваксини и лекарства мрънка против мерките - що трябвало да се затваря и 1000 глупости. Сега като има ваксини нямало да се ваксини щото видиш ли можело да бъдат вредни, щели да го чипират. те вече отдавна са си чипирани от простотията дето я носят. Като има ваксини брутални мерки за тия дето не искат. Един аспирин да не можеш да си вземеш без да си си сложил ваксината.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като слушам българските пенсионери, те нямало да се ваксинират, ей така напък на света да са! Старческо заинатяване и проклетия, но иначе подкрепят затварянето на гимназиите и забраните за събиране, които тях не ги засягат. Жестоки ограничения трябват за който отказва ваксина - един хляб да не може да си купи без имунизационен паспорт
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще стигнат за българските зомбита, не са много.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Не е задължително да се ваксинираш, стига се паникьосва ! Ако стане задължително, нямаш идея колко народ ще им падне пердето ...
5
4
 
12
 
! Отговори
Ваксините преди 3 години
освен че са недостатъчни са излишни и никому ненужни.
4
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Дойдат ли ваксините вече нямате оправдание за мерки. Който иска има избор да си бие ваксина.
3
1
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
1956г. ПРОЧЕТЕТ ЗА ЛЕКАРСТВОТО В АНГЛИЯ.ЩЕ ВИ СТАНАТ ЯСНИ МНОГО НЕЩА
2
1
 
11
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Хем ваксини, хем ограничителни мерки. Ко? - Не.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така,тия са на път да попарарят новата Дъвка на един крадлив балкански индивид наречен гальовно-Т'иква!