Обвиниха личния лекар на Марадона за смъртта му

За футболиста не били полагани нужните грижи след операцията
7 дек 2020 11:05, Петя Славова
18
Обвиниха личния лекар на Марадона за смъртта му
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Сан Исидро (област Буенос Айрес) отправи много сериозни обвинения към личния лекар на Диего Марадона – Леополдо Луке, предава БГНЕС.

Според разследващите за легендарния аржентински футболист не са полагани нужните грижи след операцията за отстраняване на субдурален хематом в мозък и именно това е довело до смъртта му на 25 ноември.

Още по темата
Още в дните след кончината на Марадона към Луке бяха отправени обвинения за небрежност при лечението на неговия пациент, а в края на миналата седмица полицията претърси домовете и лекарските кабинети на Луке и психиатъра на Марадона – Агустина Косачов. Вестник Ла Република публикува откъси от първия доклад на прокуратурата, от който става ясно, че от Луке ще се търси наказателна отговорност за действията му.

"Никой не се е грижил за пациента, има наличие на подсъдни действия и сериозна небрежност от страна лекарите. Пациентът не е бил под наблюдение, не е бил под постоянен медицински контрол, какъв състоянието му е изисквало. Не е взимал никакви лекарства за сърцето. Без никакво съмнение, негов лекар е бил д-р Леополдо Луке. Той е бил отговорен за липсата на адекватна домашна грижа за пациента, която е била тотално неорганизирана. Пациентът му се е доверявал напълно", се казва в доклада на прокуратурата.

В доклада е отбелязва, че Марадона е бил труден пациент, но че въпреки това той е трябвало да получи нужните грижи, дори и против волята си.

Прокуратурата описва д-р Луке като човек, който е обичал Марадона и е искал да остане в историята като лекарят, който е спасил неговия живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Марадоната беше долен тип, явно и родата му такава...
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дон Диего беше светъл пример за подражание на младите хора по Света: дрога, запои, купони, извънбрачни деца, голем приятел на всички световни диктатори...и пак "бело"... И да не забравя - изключителен джентълмен и спортсмен на терена и извън него! Вервайте
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оздравяването на болния е отговорност на самия болен!
11
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Така беше и с Майкъл Джексън, така беше и с Уитни Хюстън! Може ад са били велики, на сами са си избрали начина на живот!
10
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Това е извратено! Марадона може да е бил велик футболист, но сам е избрал как да живее, а именно с алкохол и наркотици! Сега искат да вменят вина на лекарите му и друг да плаща за неговиет грешки!
9
2
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Марадона е най-великият пич! .. минаха се само няколко дена от както се качи на небето и от там заваля бело!
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой е решил да изкара доста парици!Какво е виновен лекаря че тази развалина е умряла?*** му е съвсем логичен завършек..наркоман и пияница..какво друго да се очаква?
7
1
 
29
 
! Отговори
Dr. Know преди 3 години
А дали се сетиха да потърсят отговорност и да заведат дело срещу наркопласьора му?
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в България съдят лекари за липса на грижи, 90 % от лекарското съсловие ще е в затвора. Тук идеята е, че пациента сам трябва да се грижи за здравето си и да търси лекар, който пък от своя страна го разтакава, докато не получи рушвет или просто за удоволствие.
5
0
 
12
 
! Отговори
защо преди 3 години
Така повдигнатото обвинение е много лесно за оборване. Дори на психично освидетелстван пациент може да се направи принудително терапия само ако е опасен за околните или за себе си/ самоубийство или физическо нараняване/ и то в присъствие на полицаи или болнична охрана. Такива са законите.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България на личен лекар такова нещо не може да се случи!
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що ли му е требвало на баир лозе на този доктор. Марадоната бил труден пациент - демек, не е твоя работа ще вземам ли лекарства, или няма да вземам.
2
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарят трябва да бъде награден, че е успял да го поддържа толкова време.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия търсят под вола теле. Като прекалиш с "хубавия" начин на живот, дори и лекарите не могат да са ти виновни. У нас за по-лесно пишат КОВИД и всички са извън отговорност.