Наетите в 40% от фирмите работят дистанционно

Чатовете по-изморителни от прекия контакт
9
Наетите в 40% от фирмите работят дистанционно
Снимка: Pixabay

Според годишната анкета на Българската стопанска камара около 40 на сто от работодателите са въвели частична или пълна дистанционна работа в почти всички сектори, съобщи БТА.

Проучванията показват, че общуването през интернет платформи е много по-изморително за служителите в сравнение със срещите лице в лице.

При дистанционна работа в някои случаи се наблюдава свръхнатовареност.

В дългосрочен план тази практика ще има вредно въздействие върху здравето и производителността. Възникват проблеми в екипното взаимодействие и менторството, коментират от Стопанската камара.

Освен това, въпреки по-голямата ангажираност при дистанционната работа, засега системите за стимулиране не са променени, не се покриват от работодателите някои от разходите на служителите за ток, интернет и други.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Старчок преди 3 години
До Анонимен 2На мен също ми е забавно, как вие младите смятате, че колкото повече опростявате нещата толкова по-добре става. Забавно ми е как след 3 мин. наблюдение си мислите, че всичко ви е ясно и се чудите колко прости са тези хора които до сега са работили така, как не са били толкова умни колкото вас, да се сетят да опростят процеса до 0.Вие просто не разбирате, че "Простите неща са гениални" се прилага от умни хора и хора с опит, а не от дри_сльовци с 6 м. трудов стаж.Живи и здрав :)
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес 40 % а утре 90 %
6
0
 
16
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Да свикват. Вече няма сила дето да ме накара да ходя на работа в офис.
5
0
 
7
 
! Отговори
Плюсове преди 3 години
И преди не са им плащали за ток и интернет. Спествяват и много пари за жилище в София.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един при нас искаме да го пращаме да си работи от къщи, щото е рисков, а той: "да не съм лyд, аз тук се спасявам от жената!"....
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, защото всеки гледа, да пише фермани, романи и да звучи като *** Джейн Остин, а половината те карат, да ги чакаш по 10 минути. Като гледаш към чата, очакваш на момента някой да ти каже нещо. Това напряга. А онзи може да е в таолетната в този момент, но мозъка ти е в състояние на повишено внимание и е таксуващо за телата ни.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17427"Забавно ми е в момента и се усмихава на това, което каза", може да се напише просто с :) и всички чатове и операционни системи го превръщат в :smiley-face:Доста по-бързо и ефикасно е.
1
1
 
11
 
! Отговори
17427 преди 3 години
Да, защото е лесно да изговориш нещо неуместно, но когато пишеш, се налагадаобмисляш мнението си. Да не говорим, че огромнаа част от младите изобщо не могат да се изразяват с думи - предпоитат емотикони или междуметия