Производството на ваксината AstraZeneca се бави

Тази година от Нидерландия и Германия ще бъдат доставени едва 4 милиона дози
9 дек 2020 16:30, Петя Славова
10
Производството на ваксината AstraZeneca се бави
Снимка: БГНЕС

Производството на ваксината срещу коронавирус на британската фармацевтична компания AstraZeneca изостава, пише вестник "Файненшъл таймс".

Според публикацията, работната група на британското правителство по ваксините е признала в понеделник, че тази година от Нидерландия и Германия ще бъдат доставени едва 4 милиона дози от ваксината. По-рано работната група обяви, че до края на тази година се планира производството на 30 милиона дози, съобщава БГНЕС.

Още по темата

В такъв случай, ако британският регулатор – Агенцията по контрол на лекарствата и изделията с медицинско предназначение (MHRA), одобри ваксината, към края на годината във Великобритания ще разполагат с около 4 милиона дози от нея. Първата партида ще бъде внесена от континентална Европа.

Според първоначалните планове, всички дози за британския пазар трябваше да се произведат на територията на Великобритания, но заради възникнали проблеми с производството има известно забавяне.

Очаква се редовното производство в страната да започне в началото на следващата година и поне 80 милиона от всички 100 милиона дози, поръчани от британското правителство, да бъдат местно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефикастността на тази ваксина е под 70%, освен това имаха проблем със данните от протоколите за фаза 3, където излезе че ваксинирането с половин доза е по-ефективно от това с цяла доза, което ги вкара в обяснителен режим, при който А З казаха че имало при някои пациенти грешка в дозировката, което хвърли сянка на съмнение върху цялото изследване. Дори англичаните които я разработват закупиха от Пфайфър и започнаха ваксинацията.
8
1
 
7
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Като гледам колко антиваксъри има, ще има васкина за всички желаещи. П.С. от "Тази година" остава още 20 дена...
7
5
 
5
 
! Отговори
do 3 преди 3 години
Да не забравяме все пак че по-умни от нас са все пак евреите. И ако не бяха ББ, ЕС, Кемтрейлс, Бил Гейтс, Костов и Мадона, досега да сме изпреварили всички. Тц-тц-тц, как начи целия свят се е съюзил срещу нас.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига хора със тези ваксина,оставихте хората без работа и никой не го интересува.Ще умрем от глад а не от корона вирус.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според първоначалните планове, всички дози за британския пазар трябваше да се произведат на територията на Наглобритания, но заради възникнали проблеми с производството има известно забавяне.Не казват какви са проблемите, но преди месец и половина се чу, че Руският Фонд за Преки Инвестиции е сключил договори за производство на руската ваксина "Sputnik V" на британска територия от британски фармацефтични изпълнтели.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега засега пълната текуща схема на ефикасността на ваксината на AstraZeneca е 62%.Интересни новини идват от Русия. Руският Фонд за Преки Инвестиции предложи на разработващите "оксфордската ваксина" AZD1222, AstraZeneca да се комбинира със "Sputnik V", чиято ефективност е 95%.Дали няма да излезе абсолютно точен руският виц:Гестапо перекрыло все выходы, но Штирлиц вышел через вход.
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отлага се чипирането значи. *** за сега си остава свръх интелигентен и със свободно мислене.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с антиваксърите е като някоя дето никой не и се натиска а тя повтаря как няма да се даде на никой.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер, антиваксърите ще се радват. Ще се забави фашизма с ваксините който никой не ги кара да си слагат.