Проф. Гайдарски: Чипирането с ваксина е абсолютна глупост

Според него българите са разумен народ и ще приемат ваксината
13 дек 2020 19:07, Нели Христова
113
Проф. Гайдарски: Чипирането с ваксина е абсолютна глупост
Снимка: БГНЕС

Много хора не знаят, че преди да се предложи, ваксината се изпитва върху огромен брой хора. Реакции имат хора от най-елементарни хранителни продукти. Някои не понасят ягоди, други ябълки, трети се алергични от мляко. Възможно е някакъв процент хора да има реакция към ваксините, но в това няма нищо страшно. Това заяви  в ефира на NOVA бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски.

Относно ваксинирането той смята, че хората се страхуват, защото не знаят каква ще бъде реакцията. Според него е съвсем нормално да се прояви зачервяване, вдигане на температура, но това не крие опасности.

"Ако 70% от населението се ваксинира, това ще даде шанс за една по-ефективна борба с вируса. Мисля, че българите сме разумен народ и след като ни бъде обяснено, няма да има такива остри реакции", каза още проф. Гайдарски.

Той определи конспирациите за „чипиране” с ваксината като „абсолютна глупост”. Все пак бившият здравен министър няма да се ваксинира сега, а по-скоро през лятото, тъй като сега има антитела, защото е прекарал коронавирус.

„Най-опасното сега е, че хората смятат, че чрез ваксината ще се вкарат други вируси в организма и тези вируси едва ли не ще атакуват нашия геном. Тук има опасност от други реакции. Всъщност чрез ваксината се вкарват тела, които са алергени и вдигат имунната защита на организма. Те създават антителата и това е самоотбраната на организма”, обясни проф. Гайдарски.

Той подчерта, че работата в COVID отделението е много тежка както за лекарите, така и за медицинските сестри и санитарите. Професорът смята, че здравната система ще издържи, но медиците трябва да бъдат стимулирани, а заплатите им – равни на европейските им колеги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
3
 
! Отговори
ABV преди 3 години
Аз казвам , да ваксинират първо всички депотати , полицаите ,лекарите и всички от правителството !! После нас обикновените хора, по желание. Трябвало да нямаш други заболявания , над 65 години има ли такива хора ?
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде го изровихте този псевдопрофесор с партийната книжка? Тай пък откъде да знае за ваксините,като не владее нито един западен език?
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо другаря Гайдарски не се бори за европейски заплати когато мунистерстваше
102
2
 
6
 
! Отговори
Зрител преди 3 години
Пуснете си филма "Гатака", който не го е гледал
101
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък на един познат един негов приятел чул от друг,че един познат му е казал тайно,че ще ни чипират извънземните които са били сред нас от хиляди години чакайки да еволюираме и да станем по-умни,но процесът се бил обърнал последните години и сега сме затъпявали. Та извънземните ще ни чипират,за да ускорят поумняването ни и да се разкрият.
100
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 103Мо моа дъ им не работи парното у дома и да си седът у болниците. Ино време млогу ром тава *** праеша. Наши ора.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До китаристАбе кви ламби бе. Сегъ си светим с LED таковоту!Тиъ и усилвателете ли си светат с ламби?
98
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 87А тия в болниците от какво боледуват щом няма вирус. Или са платени актьори и всичко е една голяма постановка. За да те чипират щото си много ценен кадар който Бил Гейтс ще ползва после без пари.
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До китаристПа един викаше дека а ГУ80! Моа тава да а друг наночип! Оште по-убъф.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До китаристНи мое дъ бъде! Те тава а чипъ!
95
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта е ясна - искат да ни модифицират днк - то , за да станем всички с нисък коефициент на интелигентност . Точно като нашия уважаван съфорумник Чебурашка .
94
4
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
От 15 кладенеца носят вода. Само и само да се ваксинираме. Да очакваме и Лили Иванова да се включи. С безплатен концерт на стадион ,, Васил Левски" . Ще се ваксинирам, само ако си каже на колко години е.
93
1
 
1
 
! Отговори
китарист преди 3 години
ЕСС83 е лампа за усилвател. Какви чипове, какви 5 лв?В момента има компютър на IBM с големината на нокът. По производителност е с мощта на компютър от началото на 90-те. Защо му е на някой да слага чип на хората, при положение, че всеки има компютър в джоба си в пъти по-мощен?При положение, че ваксина може да се намери на черния пазар, защо някой конспиратор не я сложи под мощен миркоскоп и да докаже наличието на наночиповете?Поне да обясни как работи?Как 5Г функционира с този чип без моду
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без продукта на военно-фармацевтичната промишленст човечеството няма да оцелее А дали това е ваксина или само определен дразнител който заставя самите клетки на организма да произвеждат антителата Защо да се вакксинирам със нещо след като имунната ми система работи по същия начин както тоя дразнител. Горкото човечество как ли е оцеляло от пещерната епоха насам сред коронавирусите и без професори като Гайдарски.
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШашиИ те така те!Доктор шъ ти разбира от ваксини и наночипове! Тава да не сме язе и тизе!И ш ни викат дека има вирусе! Я такову не сам видвал. И тизе не си, нали?
90
1
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Това онзи Гайдарски ли е, депутата? Коремен хирург ли беше? Не знаехме, че е станал и специалист по генно инженерство. А и от нано техника разбира. Кога е бил в силициевата долина? Интересно, ако някой отиде на операция за апендикса и го оперира УНГ. Или невро хирург.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 89ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА! И леко вдлъбната, за да не разсипят моретата и океаните!Ти какво си мислиш БЕ! Да не искаш да ми кажеш, че Корона-вирус има? НЯМАААЛъжат ни да те ваксинират! Тебе, не Мене! Мен такъв вирус не ме лови!Като ви ваксинират, ще видите как ще заприличате на "Marshal"!
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83И аз така мисля! Даже скоро получих информация, че свръх-строго-секретния чип е под кодовото название "ECC83".Много е опасен и ви прави роб за цял живот, особено, ако заседне после в Мозъка!
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей такива като тоя ни разправят че Земята е кръгла като тя е плоска и после на кой да вярваш
86
0
 
7
 
! Отговори
СТРОГО СЕКРЕТНО! преди 3 години
Ваксината се казва "ECC-83". Поставят я с нано-игла!ПОСЛЕ СИ РОБ!