Далаклиев: Пулев беше сам срещу Англия

"Гледам в социалните мрежи и много се дразня от хейта"
14 дек 2020 11:07, Елка Василева
121
Далаклиев: Пулев беше сам срещу Англия
Снимка: БГНЕС

Ако изминат дори само два дена от пътя на Кубрат Пулев, половината критикуващи го за загубата от Антъни Джошуа в битката помежду им за световната титла в тежката категория на бокса веднага ще се откажат. Това заяви по bTV Детелин Далаклиев - последният българин, стъпил на световния връх в този спорт.

Той добави, че очаквал повече от Кобрата, но в Лондон последният е бил сам срещу Англия - една държава, в която се работи много по-професионално.

Далаклиев отдаде поражението и на психическата умора от желанието на Кубрат да постигне нещо голямо, да се възползва от шанса си.

Пулев бе нокаутиран в деветия рунд пред 1000 души в "Уембли Арина". Загубата е едва втора за него в професионалната му кариера. Предишната дойде през 2014 г., когато отстъпи на легендата Владимир Кличко в първата си битка за световната титла.

"Това е нещо много трудно. Чаках този мач с голям интерес. Преди време бях казал, че Кубрат ще играе добре с Джошуа, но ме изуми това, което видях. Имам честта да съм бил в залата на Джошуа, да познавам половината от екипа му, защото играх в Англия. Хората там са големи професионалисти, обаче Кобрата има страшни оръжия. Последната година и половина гледаме как той е супер добре физически, има много хубава предна ръка, но Джошуа беше толкова подготвен тактически, че изолира всяко едно негово движение и беше водещата фигура. На Кобрата предната ръка не му помогна, дори бързината. Затова загуби според мен", коментира Далаклиев.

Още по темата

"Мисля, че Кубрат не беше толкова концентриран по време на самата битка, колкото Джошуа. Просто мислите му, голямото желание да се представи добре и да покаже на всички, че ще излезе като мъж и ще направи нещо голямо, му изиграха лоша шега," смята Далаклиев.

"Смятам, че Кобрата се намираше в несвои води. Джошуа веднага му показа, че няма да стане неговата игра и беше подготвен по всяка една точка. Дори, когато започна мачът, влезнах в кожата на Кубрат - аз съм бил по същия начин на олимпийските игри, преди това и на европейското първенство срещу англичанин. Сам срещу Англия! Изправяш се срещу цяла държава и срещу нещо голямо, защото там нещата са много по-дълбоки, отколкото си мислим ние. Хората работят доста по-професионално, дори и за аматьорския бокс. В България сваляхме по 4 кг на ден, а те там - по 500 гр на седмица. Всичко е изпипано детайлно," обясни Далаклиев.

"Очаквах да видя повече от Кубрат. Не знам на какво се дължи - дали на психическата умора или на голямото желание, защото той мислеше и искаше да направи нещо голямо. Това му беше шансът," сподели боксьорът.

"Гледам в социалните мрежи и много се дразня. Започват някакви хора да плюят всеки един човек. Аз съм имал моменти като световен шампион. Аз съм имал моменти, в които съм бил вкъщи и съм се питал "Защо станах световен шампион, а толкова хора да не ме обичат и да искат да съм долу?" Не мога да го разбера това дали е балкански синдром или български манталитет. Усещал съм същото - и от близки хора и от всякакви. Има хора, които си мислят, че ние сме едни спортисти, които взимаме големите пари и ставаме милионери, но не правят сметка, че това е труд от дете - всеки ден. Половината от тези критици, които говорят много неща и всички са специалисти, ако изминат и два дена от нашия път с Кобрата, много бързо ще се откажат," заяви Далаклиев.

"Гледам обективно на нещата. Аз на 30 години вече се чувствах зле и не можех да играя, а той е на 39 и поддържа някаква форма. От последния му мач за световна титла са 6 години тренировки, напрежение, ставане, трениране," каза още бившият световен шампион.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
11
 
! Отговори
Анреа преди 3 години
Добре че не умря на ринга, че както го биха и накрая как се пльокна, се уплаших да не е свършил.
39
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Традиция 2-3 нокдауна и нокаут! Без коментари!!
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вари го, печи го, sбдала си е aбдал.
37
9
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Кой ми е патронът,бе п.алячо?Когато Пулев и Григор Димитров се откажат от спорта няма да има нито един българин на високо ниво в световният спорт.На футбол падаме от Косово.Даже в борбата и щангите ни няма никакви. Двама спортисти имаме в световният елит и то постоянно ги плюете.
36
2
 
9
 
! Отговори
Да преди 3 години
Пренавит беше, и недостатъчно физически подготвен - само като му се види закърнялата мускулатура, и става ясно, макар че твърдеше обратното.
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Справка: Не се би, а го биха като маче у дирек, защото е лаком за пари. Да ги харчи със здраве и дано не го хване болеста на Мохамед Али.
34
0
 
9
 
! Отговори
Серафим Тодоров преди 3 години
На ринга бяха само двамата и рефера. Стига оправдания!
33
11
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
С кое е за смях-че два пъти се би за световната титла ли?И загуби от безспорните шампиони Кличко и Джошуа. И ви излага само в промитите ви мозъци. Четох няколко боксови сайта с коментари основно на англичани и американци. Не прочетох нито едно мнение, в което да се подиграват на Пулев или българите като цяло.Само българофобите го плюете.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За малко да си отиде за една торба пари.
31
3
 
16
 
! Отговори
Един преди 3 години
Обикновен побойник няма място в спорта!Последен урок за чалгаджията!Само как му издрънча главата в подиума на тоз Бойков офицер от запаса!)Цял свят му се подиграват!Четете коментарите в Ютуб)))Защо наричате черното бяло незнам!?
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30Ами по-добре, няма да ни излагат :) Българите сме бойци, но виждаме разликата, ако си чувал за Дан Колов ще ти се изясни ситуацията :)) Едно е да приказваш, друго е да можеш, Кубрат стана за смях, това е :)
29
17
 
2
 
! Отговори
Ванко преди 3 години
За мащабите на Родината ни Кобрата е Истински Голям,за останалото от Света,средна и под средна хубост..Честен е..Даде всичко от себе си.Падна в боя и прибра договорените и коректно извоювани пари.Злословията срещу него са пълен нонсенс.Ама гения на завистта няма уикенд..
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгата не прощава!
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детелине моите уважения, но да го оправдаваш не ти отива. Много добре знаеш каква е истината ама как да я кажеш, после ще има сръдни и т.н. Сам срещу Англия ала бала, той да не се би с 65 млн. англичани.
26
9
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Спокойно-в близките 100 години никой няма да те излага,щото никой българин няма да се бие в мач за световната титла. Така че успокой се.
25
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СушиБраво Суши, само така! Трябва всички боксьори, претенденти, да са с много интелигентен произход, завършили няколко художествени и философски университета, със световни постижения в литературата и науката. Да се изразяват грижливо и нежно. Да не се репчат и перчат! Да се мазнят на п л е б с а!
24
1
 
19
 
! Отговори
Пак преди 3 години
Повтарям: Това беше мач между щъркел и жаба.Но комент
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак се почна :)) Всички българи подкрепяхме Пулев, ама като не го бива в бокса за какво ни излага :) В един момент се притесних за него, щото не може да се защитава, ще му уредя среща с някой тираджия, може да си вдигне самочувствието :)
22
1
 
33
 
! Отговори
Небоксерче преди 3 години
Детелине, не очаквам от теб да разбереш хората. Все пак сте тренирали и сте се учили да удряте, а не да анализирате хората. Болшинството се дразнят на държането и манталитета на тези които са в светлината на прожекторите (в случая Кобрата). Няма как да се сърдиш на човек, че толкова си може, но можеш да се дразниш на голямата му уста. Време е прожекторите да се обърнат към по-стойностни българи, в бойните спортове също има такива. Опростачваме народа с такива боксьори падащи си по чалгарки.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да се откаже, защо се напъва. Спечелил е достатъчно, пък и защо трябва да те пребиват като мръсно коте. Ясно че режима си е режим, лишенията - лишения, но парите са си пари. Абе щом можеш, издържаш да те пребият там за 30-40 минути и... както казва Уди Алън - take the money and run....