Далаклиев: Пулев беше сам срещу Англия

"Гледам в социалните мрежи и много се дразня от хейта"
14 дек 2020 11:07, Елка Василева
121
Далаклиев: Пулев беше сам срещу Англия
Снимка: БГНЕС

Ако изминат дори само два дена от пътя на Кубрат Пулев, половината критикуващи го за загубата от Антъни Джошуа в битката помежду им за световната титла в тежката категория на бокса веднага ще се откажат. Това заяви по bTV Детелин Далаклиев - последният българин, стъпил на световния връх в този спорт.

Той добави, че очаквал повече от Кобрата, но в Лондон последният е бил сам срещу Англия - една държава, в която се работи много по-професионално.

Далаклиев отдаде поражението и на психическата умора от желанието на Кубрат да постигне нещо голямо, да се възползва от шанса си.

Пулев бе нокаутиран в деветия рунд пред 1000 души в "Уембли Арина". Загубата е едва втора за него в професионалната му кариера. Предишната дойде през 2014 г., когато отстъпи на легендата Владимир Кличко в първата си битка за световната титла.

"Това е нещо много трудно. Чаках този мач с голям интерес. Преди време бях казал, че Кубрат ще играе добре с Джошуа, но ме изуми това, което видях. Имам честта да съм бил в залата на Джошуа, да познавам половината от екипа му, защото играх в Англия. Хората там са големи професионалисти, обаче Кобрата има страшни оръжия. Последната година и половина гледаме как той е супер добре физически, има много хубава предна ръка, но Джошуа беше толкова подготвен тактически, че изолира всяко едно негово движение и беше водещата фигура. На Кобрата предната ръка не му помогна, дори бързината. Затова загуби според мен", коментира Далаклиев.

Още по темата

"Мисля, че Кубрат не беше толкова концентриран по време на самата битка, колкото Джошуа. Просто мислите му, голямото желание да се представи добре и да покаже на всички, че ще излезе като мъж и ще направи нещо голямо, му изиграха лоша шега," смята Далаклиев.

"Смятам, че Кобрата се намираше в несвои води. Джошуа веднага му показа, че няма да стане неговата игра и беше подготвен по всяка една точка. Дори, когато започна мачът, влезнах в кожата на Кубрат - аз съм бил по същия начин на олимпийските игри, преди това и на европейското първенство срещу англичанин. Сам срещу Англия! Изправяш се срещу цяла държава и срещу нещо голямо, защото там нещата са много по-дълбоки, отколкото си мислим ние. Хората работят доста по-професионално, дори и за аматьорския бокс. В България сваляхме по 4 кг на ден, а те там - по 500 гр на седмица. Всичко е изпипано детайлно," обясни Далаклиев.

"Очаквах да видя повече от Кубрат. Не знам на какво се дължи - дали на психическата умора или на голямото желание, защото той мислеше и искаше да направи нещо голямо. Това му беше шансът," сподели боксьорът.

"Гледам в социалните мрежи и много се дразня. Започват някакви хора да плюят всеки един човек. Аз съм имал моменти като световен шампион. Аз съм имал моменти, в които съм бил вкъщи и съм се питал "Защо станах световен шампион, а толкова хора да не ме обичат и да искат да съм долу?" Не мога да го разбера това дали е балкански синдром или български манталитет. Усещал съм същото - и от близки хора и от всякакви. Има хора, които си мислят, че ние сме едни спортисти, които взимаме големите пари и ставаме милионери, но не правят сметка, че това е труд от дете - всеки ден. Половината от тези критици, които говорят много неща и всички са специалисти, ако изминат и два дена от нашия път с Кобрата, много бързо ще се откажат," заяви Далаклиев.

"Гледам обективно на нещата. Аз на 30 години вече се чувствах зле и не можех да играя, а той е на 39 и поддържа някаква форма. От последния му мач за световна титла са 6 години тренировки, напрежение, ставане, трениране," каза още бившият световен шампион.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смеш-ика в проф.бокс.С това щего запомни света.
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има разлика между бокс и цирк.Пулю показа цирк.Плезене,смееше се,с Кличко се правешена щъркел.Излагация.
98
0
 
5
 
! Отговори
сорос преди 3 години
Анди Руис как блъска Джошуа изпомля го.
97
0
 
11
 
! Отговори
Св. Опашка преди 3 години
Сега вече сериозно. 1. Кубрат се беше объркал още на кантара,че може да се държи като М.Тайсън или Т.Фюри спрямо св.шампион. Те са д-р бира.2. Още в числото пролича разликата в подготовката на двамата в полза на шампиона.3. Огромна разлика в бързината на двамата в полза на шампиона.4. Огромна разлика в играта с крака и движението по ринга в полза на шампиона особено след 3 рунд.5. Огромна разлика в техниката на боксиране в комбинациите на крушета прави удари и ъперкъти,както и в защитата
96
2
 
14
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Браво на Кобрата затова , че издържа половин час на тоя як бой.......сериозно , едва ли има 7 човека от 7 млрд. души, които да издържат на този АД!Но, жалко е, че не атакува за което беше там, но....причини бол.... ковид, липса на тренировки, възраст, гостенин, екипът му не е на ниво, домакинство на опонента, перфектно подготвен АДжошуа, много интелигентен и т.н.Но стават грешки, а от тях трябва да се учим, нали!? Това е Великобитания, а ние Велика България, ама през 11 век, а не през 21!?
95
8
 
4
 
! Отговори
МАГДАЛЕНА преди 3 години
БЛАГОДАРЯ НА КУБРАТ ,ЧЕ ЗАЩИТИ АВТОРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ В СПОРТНИТЕ СРЕДИ!СТОЕШЕ ДОБРЕ НО СРЕЩУ ТОЗИ МЛАДЕЖ ,ШОУМЕН който не пропускаше да се обеси на врата му ,срещу съдията ,който се вреше при всяка опасност ,и ........явният проблем с дишането -КУБРАТЕ БРАТКО ЛИЧЕШЕ ,ЧЕ СИ МИНАЛ ПРЕЗ КОВИДА -АЗ ГО ПРЕКАРАХ И ЗНАМ КАКВО Е .......ТИ СИ НАШИЯТ МОРАЛЕН ПОБЕДИТЕЛ -НИЕ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ГЛЕДАХХМЕ С БОЛКА УСИЛИЯТА ТИ И И ТИ ЖЕЛАЕМ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ -ТИ СИ ОБИЧАН В БЪЛГАРИЯ И СИ НУЖЕН НА СПОРТА!
94
9
 
13
 
! Отговори
уважение за Кубрат преди 3 години
Само уважение за Кубрат Пулев !
93
6
 
12
 
! Отговори
Заслужи си преди 3 години
новия прякот - Крушата!
92
0
 
9
 
! Отговори
Очуден преди 3 години
Тез смешници слепи ли са или ни имат за Аб дали като наричат черното бяло!?
91
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да забравя Ивет Лалова след състезание в Стара Загора -уморена,но един час раздава автографи и се снима усмихната с фенове.Никой не върна,културна,обрана и винаги ще е обичана.Това е поведение на голям спортист.
90
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам да влизам в тренировките на Пулев за два дена както съветва Далаклиев.Той сам си е избрал пътя.Далаклиев не е разбрал-Кобрата е голям спортист,но не е спортсмен и джентълмен.Винаги се поздравява победител Далаклиев,нали!И не е бил сам срещу Ангия а с 5млн паунда срещу Англия.
89
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо цяла България се занимава с един новопровъзгласил се "герой".Това ли са идолите в съвременна България?Честно казано откакто гом чух да прославя банкянския мафиот и да бълва простотии, че си крили книгите в мазето през соца, нямало книги и било едва ли не забранено да се чете, окровено ми стана противен!!!
88
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 98Никой не мрази Кубрат, обаче се изложи като кифладжия :) Разбирам поне да имаше някакво покритие, дори минимално, няма човека и това е :) Когато се биеше с румънеца в Калифорния, цялото му лице беше разкървавено, къде е тръгнал да се мери с професионалистите, дето след двубой нямат една драскотина, щото имат защита :))
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тове е просто спорт- един печели, друг губи...а милионите ги плащате вие
86
2
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Свилен Русинов е на друго мнение:))) И неговото мнение, поне з амен е хиляди пъти по-точно. Воторо, в Годината Сомор (на Мишката) не се правиш на аслан, щото обикновено се връщаш ***. Пулев допусна стратегическа грешка - бързаше, двубоят да е тази година! Да не говорим за липсата на смирение в поведение и словоред. Той загуби двубоят още преди рингът и много добре го знаеше това. Оттук идва и липсата на мотивация. Гледах моменти от него, то Пулев си бе просто боксовата круша на онзи;)))
85
2
 
6
 
! Отговори
ф преди 3 години
Пулев бил ***. Голяма работа. Има и други прости. Да е жив и здрав и да си харчи парите в България.
84
0
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
До 86 Джоуша -1.08Пулев - 8Реми -33Това са коефициентите ..на DZAN за мача ,а не кога е клекнал Пулев или кога се е изкашлял Джоуша .. . Поздрави за спечелените парите !Като добре познаващ бокс,то навярно й знаехте ,че Пулев няма почти никакъв шанс .. нали !?Само без патриотизъм ,а то става скучно ...той е интересен на младежта и ... .
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По никакъв начин не защитавам хейта, но не може да тръгнеш да говориш глупости, преди да си направил нещо! И после брат ти и жена ти да те оправдават, и да обясняват как си бил по-добър, ама си загубил. Е стига вече с тези изцепки! Я виж АД какво уважение има към Кличко (и обратно), въпреки че го смля от бой! Ти трябва да се учиш от тези хора, а не да ги подиграваш. Ако искаш някой ден да ги победиш, разбира се...
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мен пък не ме кефи таз голема уста и тва самочувствие (което м-у другото мачкат за 2-ри път). Кубрат мое да е добър боксьор *** си остава злобно човече, което не може да губи. Надиграха те - признай го, продължавай и се учи от грешките си, не се дуй, като пуяк.
81
1
 
13
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
Заглавието е култово. Имаше двама на ринга. По-добрият победи. Това е.