Разбиха "ферма" за криптовалута в село Хераково

Задържани засега няма
14 дек 2020 17:45, Красимир Ангелов
33
Разбиха "ферма" за криптовалута в село Хераково

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ферма за криптовалута е разбита от полицията в бившето ТКЗС в село Хераково.

След сигнал за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, МВР и прокуратурата са разкрили в сградата на стопански двор в село Хераково ферма за криптовалута. Сигналът е подаден от служител на "ЧЕЗ разпределение България".

При претърсванията в сградата са открити майнинг устройства, компютърни компоненти и системи за охлаждане с вентилатори, каза районният прокурор на Сливница Пламен Петков.

От помещенията е иззета много техника. Малко над 500 са така наречените устройства за копаене на криптовалута, уточни Петков.

Задържани засега няма, а назначените технически експертизи ще установяват откога е действала фермата и какъв е точният размер на нанесената щета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е незаконно да имаш копачка .Незаконно е да крадеш ток.***.....
29
2
 
1
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 3 години
ЕГА СИ МАМАТА НА ТЕЗИ КРАЛИ ТОК И ГИ УСЕТИЛИ НО НАМЕРИЛИ ЧУДО. ЩО ЗА КРИПТОВАЛУТА, БИТКОЙНИ, КОПАЧИ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ, ЧЕТОХ И СЕ ЗАМАЯХ - НИЩО НЕ РАЗБРАХ И НЯМА ДА РАЗБЕРА КАКВО Е ТОВА КРИПТОВАЛУТА И БИТКОЙНИ ТА ТОЛКОВА ЛИ УМНИ ХОРА ИМА В БЪЛГАРИЯ ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ДА МАМЯТ И ЗАБОГАТЯВАТ ? ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И С ДЯВОЛА ДА КОРЕСПОНДИРАТ. СТРАШЕН СВЯТ И СТРАШНИ ХОРА !
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде,айде половината баровски къщи и мезонети в СФ плащат по 20-30 лв ток.Вътре климатиците не спират.Кога ще ги хванат тея?На мен електромерът ми включва нощна тарифа с 4 часа закъснение.Звънкам им на тия мошеници от ЧЕЗ и отговорът на киселата свинкя (то по гласът и начинът на говорене по телефонът си личеше че е неква бясна ***) - ми извряка на слушалката."Щом е само 4 часа разлика значи е стандарт никой няма да се занимава с тебе" Аха значи те като крадът е стандарт. Нагли роми.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята на криптовалутите е, ако имаш много пари, вместо да ги пренасяш трудно и също да ги съхраняваш, просто имаш едни часни ключове, които ти дават достъп до парите ти, а те са в мрежата защитени от непробиваемо криптиране. Повечето криптовалути нямат инфлация, или тя е точно определена.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конфискувани са майнинг устройства - тия устройства ще да са нещо от Пловдив, дъге
25
0
 
14
 
! Отговори
До Сандо преди 3 години
Не е забранено копането. Забранени е да се прикачиш нелегално към електрото и да почнеш да харчиш ток колкото Люлин1 и 2 взети заедно, без да го плащаш.
24
3
 
9
 
! Отговори
V преди 3 години
Нищо не е това .У Русия криптосараите са с четири по 25 квадрата ;) Е там си плащат тока щото е почти три пъти по евтина от ,,демократичния ,, ток на тиквата и ЕС ;)
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Люлин 8, ул. 3005 No10, подземния гараж кога ще дойдете да видите?Два входа са топли както през лятото. Тези до втория етаж изобщо не ползват отопление.
22
0
 
5
 
! Отговори
тюх преди 3 години
Трябваше и аз да завърша ТКЗСарското училище.
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Криптовалутите са една много добра идея, и който се включи навреме ще намаже.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с конфискуваните от държавата биткойни на стойност поне милиард, преди форковете.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вдигнаха врява, че нещо са направили и съвсем скоро тихомълком ще върнат целия инвентар на тия миньори. Големите играчи ползват безплатно ток с любезното съдействие на служители на ЧЕЗ, като има процент за покриване на кражбите, който мисля че беше 8%, но тъй като кражбите са по-големи, електромерите са настроени на +12, така всеки роб в тая държава, плаща още един данък ЧЕЗ, който е 20%. Причина за всичко това е неработещата прокуратура.
18
2
 
1
 
! Отговори
. преди 3 години
До Питам сиНаскоро даваха една жена, българка. Хванали я в Италия, точно заради тези криптовалути. Милионерка е брат, родом е от Пловдив.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ферма за криптовалута...." Какви ферми? Браво Днес.бг това как го измислихте. То бива неграмотни статии, но и днес надминахте себе си.
16
0
 
6
 
! Отговори
Известен факт преди 3 години
е, че биткойните са корнеплоди, които растат в бившите стопански дворове на ТКЗС-тата. За събирането им се използват специални комбайни, наречени копачки или mining rigs.
15
4
 
9
 
! Отговори
[Kn!ghtrid3r] преди 3 години
Биткойна един ден струва 20 хиляди долар, на другия ден струва 20 цента.
14
1
 
7
 
! Отговори
Пример за преди 3 години
Питам си30 биткойна са равни на едно чекмедже с евро.
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И никой не може да посочи поне един спечелил българин от тази mining пирамида?Нали много знаете, кажете сега кой се е замогнал от тази измамна схема? Досега никъде не сме прочели и гледали репортаж за някой който се е замогнал от криптоминьорство
12
0
 
19
 
! Отговори
Абе 8и преди 3 години
Вчера хората ти писаха че са крали ток за милиони от месеци!На ЧЕЗ не им излизали сметките и писали тока на обикновените хора !
11
0
 
9
 
! Отговори
Вчера писаха, че преди 3 години
Откраднали ток за близо половин милион лева.