За ужас на членовете на МЕНСА: Постижението на Кубрат е феноменално

Харесван или хулен - той е най-добрият ни боксьор
14 дек 2020 13:30, Александър Попов
512
За ужас на членовете на МЕНСА: Постижението на Кубрат е феноменално
Снимка: LAP.bg

Постижението на Кубрат Пулев да се бие на два пъти за световната титла при най-тежките е феноменално за българския спорт. Точка. И се дължи единствено на неговия труд и екип, който със сигурност е някаква малка частица, в сравнение с този на Антъни Джошуа. Зад англичанина седи цяла империя и то не само спортна. Бизнес ориентирана, която не жали милиони, за да го направи номер едно в бокса. За да спечели още повече милиони. И срещу него се изправи един българин, който бе нокаутиран.

И за пореден път един спортен успех или загуба ни разделиха.

Кубрат загуби, както каза и брат му Тервел, защото не е спазил голяма част от тактическите наставления. Това е индивидуален спорт, при който можеш да спечелиш случайно с един-единствен удар, но в повечето случаи логичното се случва. По-добре подготвеният тактически и физически Джошуа спечели категорично.

Според мен една контузия попречи на Кубрат да има по-добри шансове да изкачи спортния Олимп през 2017 г. Тази битка бе проточена цели 3 години, с вещата намеса на екипа на Антъни Джошуа.

Още по темата
Защото в онзи период англичанинът не беше страшилище, а и със сигурност българският боксьор би изглеждал по-добре на ринга на 36, а е на 39 години.

Много хора се опитват да обезценят постижението на Кобрата, на базата на какво - никой не знае.

Някой запитал ли се е какво му е коствало на Пулев да бъде във форма в края на 2020 г.? Тук най-добре лишенията могат да ги опишат спортистите. Както каза тази сутрин Далаклиев - ако всички критици тръгнат по пътя на Кубрат, бързо-бързо ще се откажат.

Много бил се заигравал с България и патриотизма?

А помните ли какъв хейт се изля по Григор Димитров, когато отказа да играе за България? Димитър Бербатов също отказа да играе за националния отбор и също отнесе много критики. Кога сме искрени - когато хулим някой, че отказва да играе за България или когато хулим някой, който се гордее с този факт?

Представете си, че Пулев бе излязъл например със знамето на Германия? Щеше да има вой какъв родоотстъпник е.

В Лондон се вя българския флаг и за ужас на всички библиотекари и членове на МЕНСА страната ни пак бе популярна благодарение на спорта. Другото, с което ни споменават в момента е голямата смъртност от коронавирус и корупционни практики.

Дали Пулев е простак?

Всеки си има мнение според ценностната си ситема. Същото сме чели и слушали за Стоичков, но той си остава футболна легенда. А и Кубрат е боксьор, не докторант по физика. В този спорт има много "простащина" и закани на личностна основа преди всеки двубой. Някой прочел ли е биографията на Джошуа? Ми неговата е доста по-тъмна от тази на българина.

Повечето боксьори са тръгнали от гетата, наркотиците не са им били чужди, но в един момент стават любимци в страните си.

Кубрат няма да стане в България. Защото сме страната на интелектуалците, вечер си лягаме с Ницше, сутрин ставаме с мислите за щастие на Бъртранд Ръсел. И като чуем някой да псува се обръщаме с отвращение на другата страна.

Далеч съм от мисълта, че Пулев трябва да бъде идолизиран. Все пак той е боксьор, спортист. За него ще е успех, ако едно дете влезе в залата да спортува заради неговите битки на ринга.

Другият успех вече е постигнат. На два пъти се би за световната титла при най-тежките. Нещо, което никой друг българин не е постигнал. Засега. И засега Кубрат е най-добрият ни боксьор, дано някой го задмине.

А битката в Лондон ще си остане като част от историята и статистиката на този спорт. Спорт, а не състезание по етикет или тест на МЕНСА.

Половината българи се радваха на успеха на Кубрат и му стискаха палци в Англия, другите останаха доволни, че "простакът" загуби.

Но поне да уважим труда, който положи Пулев, за да стигне дотук.

След няколко дни мишената на нашите статуси ще е друга. Какво ще кажете - одобрявате ли новото руско гадже на Григор или не ви се струва много начетена? Или ако трябва да се продължи с Кубрат - дайте да обсъдим милионите му и дали ще си купи книги с тях?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
0
 
3
 
! Отговори
1913 преди 3 години
Пулев не уважи нито Кличко , нито Джошуа , не каза една хубава дума за тях, което ме навежда на тежки комплекси от типа , аз съм най великия...И двамата му съперника бяха супер концентрирани, домато нашия се правеше на шут на ринга, точно след всеки негов маймунджелък понасяше тежки удъри..Мисля , че човек трябва да уважава най добрите в света, а той не го направи, затова всички го намразиха...Знаем какъв е бил навремето, такаче не ми го свързвайте с патриотизъм моля ви...
407
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама Стоичков спечели златна топка и е легенда на Барса
406
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ..
405
0
 
1
 
! Отговори
Масвидал преди 3 години
Когато Милан биха Барселона с 4:0 през 94-та, Стоичков призна, че са били по-добри и това, че Марсел Десаи го е опазил напълно, не му е дал дори възможност да направи нещо в мача. Стоичков, не е твърдял, че Милан или Десаи са се страхували, че всъщност той е играл по-добре и т.н. Ицо, умееше да губи, не му харесваше, но умееше. Кубрат...
404
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
Всичко написано е така. Успехт му е безспорен. Поведението му преди мача също е оправдано - все пак това е шоу за много пари и всички се държат така преди мача. Това, което подразни е поведението му след мача. ОК загубил си - *** и стисни ръката не съперника ти, а недей да се изкаваш "ще ме запомниш" и т.н. това не е спортмеското. Човек трябва да губи с достойнство и трябва да може да губи. Просто поведението му СЛЕД мача беше непрофесионално.
403
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
това, че е *** не зависи от него, но това, че е невъзпитан и продажен зависи, просто е лош човек
402
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
държи на бой Кубрат. Не е некой изнежен менсаджия
401
4
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Феноменален в ролята на боксова круша!
400
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега остава някой да ми обясни какво толкова феноменално има в това, да си поредният неуспял претендент, в една дълга поредица...
399
3
 
8
 
! Отговори
А телефонистите?! преди 3 години
А защо никой не плюе по телефонистите и робството на аутсорсинга?!?Да, в нашата страна умните не се ценят. Що да си преподаварютел или мед сестра - плюят те, обиждат те, бият те и то за жълти стотинки. В Германия например ги уважават повече и определено им плащат повече от на телефонист в кол център. У нас простите *** в аутсорсинга прибират много пари за една безсмислена за обществото работа. Евала на Кубрат, но стига противопоставяне на спортисти и учени!!!!
398
7
 
18
 
! Отговори
Snorky преди 3 години
По време на двата му претендентски мача Пулев се хилеше и плезеше като абсолютен и_иот. Не е нормално в такива сериозни срещи да участват несериозни спортисти. В реда на нещата е рекламодателите да се оттеглят при мачове на Пулев. Затова и трудно си намираше съперници в годините нашата беззъба кобра.
397
7
 
20
 
! Отговори
Позор преди 3 години
И да беше спечелил, пак щях да се срамувам! Полумаймунското му поведение преди и след двувоя не ми навяват патриотични мисли. Все едно да се гордея с Тиквата.
396
9
 
0
 
! Отговори
Феноменално преди 3 години
Антоним на тази дума е ноуменално. Феноменалното само изглежда реално, защото е привидно, феномените са начинът, по който нещата ни се явяват в една или друга нагласа на съзнанието. Нокдаунът е само привидност, докато истинската реалност, достъпна само за ума, но не и за сетивата, е ноуменът, умопостигаемата вещ. И тъй като повечето коментиращи тук нямат ум, те се осланят само на данните на сетивата и не виждат истината зад това привидно поражение.Нъл тъй, Саше?
395
5
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Простотията у нас е издигната на пиедестал.Затова сме гетото на Европа.
394
6
 
7
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Статития насочена срещу омразата със заглавие, което веднага буди антагонизъм! Членовете на Менса са умни хора. Човек трудно може да се нарече умен, ако не е наясно, че в живота се печели и губи, независимо от качества, усилия, талант, работа. Е те така те. Жалко.
393
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Саше, не си бъркай в носа, докато пишеш. Защото излизат бълвочи, като това отгоре.Да те набият не е постижение, а нещо, което не е постижение няма как да е феноменално. Феномен означава явление, а нокаута на Джошуа срещу Пулев не беше явление, а неоспорим предизвестен факт.
392
8
 
8
 
! Отговори
Още ИСТОРИЯ преди 3 години
Митридат като ПЕРСИИСКИ ИНТУЛЕКТУАЛЕЦ бил избран за Цар на сходните ирански племена:Сармати,Скити,Алани и пр. на п-ов КРИМИмперията на ПАРТИТЕ тогава владеела цяла Персия и мислителя Митридат смятал че Рим е далеко като Марс а Партите са близко и току виж го свалили от власт с военен поход та заложил на римофобияМитридат Пулев умрял като Пульо имащ граница с РимДревната България е на Кан Асюбиги Кубрат от 632г.Лондон има 32 кварталаХристос разпнат на 33г е...Пулю Лъжеца не е Българин
391
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИТ ФЛАВИЙ Веспасианов СПАСИТЕЛЯ на над един милион въоражени юдео еврейски бунтовници срещу Рим с помощник ЕВРЕЙСКИЯ СОЛОМОНОВ ЦАР АГРИПА като избухнал вулкана Везувий малко преди римляните да го пречукат твърдял че е без грехове тъй като забранил да бъдат зверски доизклани въпросните над милион юдеоевреиАнглосаксонския ТИТАНИК ще свърши като англосаксонския кораб ТИТАНИКПульо,БКП,ЦСКА унищожиха и англета и светафакт
390
4
 
8
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Тия от МЕНСА са ми малко като тия от БХК. Нищо лично :)
389
6
 
20
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 3 години
Постиженията на Пулев са си негови и това не е национален въпрос за България. Как е тренирал и какво е тренирал си е негова работа, нас не ни интересува. Това, че носи българското знаме добре, но тъжно и жалко беше да го гледаме как го пребиват на ринга.Боксът е индивидуален спорт и всичко зависи от самия състезател без значение, кой стои зад него или до него. така, че оправданията са несериозни, бе му осигурено всичко за да се подготви. В България има много по-важни въпроси за решаване.