Хляб, зеленчуци, месо, сирене поскъпнаха за месец

Поевтинели са дрехи, обувки и дърва за отопление
37
Хляб, зеленчуци, месо, сирене поскъпнаха за месец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ръст на цените през ноември отчитат НСИ.

През ноември 2020 г. спрямо предходния месец цените на стоките и услугите в потребителските групи са се променили, както следва: хранителни продукти и безалкохолни напитки - увеличение с 0.2%; алкохолни напитки и тютюневи изделия - цените остават на равнището от миналия месец; облекло и обувки - намаление с 1.0%; жилища, вода, електроенергия, газ и други горива - увеличение с 0.4%; жилищно обзавеждане, домакински уреди и принадлежности и обичайно поддържане на дома - увеличение с 0.2%; здравеопазване - цените остават на равнището от миналия месец; транспорт - увеличение с 0.2%; съобщения - увеличение с 0.1%; развлечения и култура - увеличение с 0.1%; образование - цените остават на равнището от миналия месец; ресторанти и хотели - цените остават на равнището от миналия месец; разнообразни стоки и услуги - намаление с 0.3%.

 През ноември 2020 г. са се увеличили цените на следните хранителни продукти: бял хляб - с 0.5%, типов и ръжен хляб - с 0.6%, макаронени изделия - с 1.3%, месо от едър рогат добитък - с 0.4%, свинско месо - с 0.2%, трайни колбаси - с 0.4%, мляно месо (кайма) - с 0.2%, пълномаслено прясно мляко - с 0.4%, кисели млека - с 1.0%, сирене - с 0.7%, кашкавал - с 1.0%, извара - с 2.1%, яйца - с 1.8%, олио - с 3.2%, домати - със 7.6%, краставици - с 20.4%, зрял чесън - с 2.8%, зелен лук и праз - с 1.1%, маслини - с 1.2%, гъби - с 0.5%, картофи - с 0.1%, захар - с 0.9%, шоколад и шоколадови изделия - с 0.5%, оцет - с 3.1%, чай - с 0.1%, ракии - с 0.2%, бира - с 0.2%, и други.

През ноември 2020 г. са се намалили цените на следните хранителни продукти: ориз - с 2.3%, брашно - с 0.2%, хляб „Добруджа“ - с 1.2%, месо от домашни птици - с 1.6%, малотрайни колбаси - с 0.3%, нискомаслено прясно мляко - с 0.1%, масло - с 0.4%, маргарин - с 2.9%, ябълки - с 6.0%, цитрусови и южни плодове - с 11.2%, зеле - със 17.5%, зрял лук - с 1.5%, кореноплодни зеленчуци (моркови и червено цвекло) - с 3.2%, листни зеленчуци  - с 2.4%, зрял боб - с 1.0%, леща - с 0.6%, кафе - с 0.6%, минерална вода - с 1.7%, газирани напитки - с 0.5%, плодови сокове - с 0.1%, вина - с 0.4%, и други.

През ноември 2020 г. в групите на нехранителните стоки и услугите е регистрирано увеличение на цените при: централно газоснабдяване - с 6.6%, газообразни горива за битови нужди - с 0.6%, топлинна енергия за отопление - с 11.4%, прахове за пране - с 1.9%, хладилници - с 0.3%, препарати за почистване на съдове - с 0.1%, гуми за автомобили и велосипеди - с 0.4%, дизелово гориво - с 0.3%, автомобилен бензин А95Н - с 0.3%, автомобилен бензин А100Н - с 0.5%, газ пропан-бутан за ЛТС - с 2.3%, метан за ЛТС - с 0.9%,  седмични вестници  - с 0.5%, услуги по обществено хранене - с 0.1%, банкови услуги и такси - с 0.2%, разходи за погребения - с 1.3%, и други.
През разглеждания месец в групите на нехранителните стоки и услугите е регистрирано намаление на цените при: облекло и обувки - съответно с 0.7 и 1.4%, дърва за отопление - с 0.9%, други почистващи и дезинфекционни средства (течни препарати за почистване на дома) - с 2.8%, автомобили втора употреба - с 0.4%, телевизори - с 3.0%, таблети и лаптопи - съответно с 1.7 и 0.1%, кина и театри - с 0.3%, услуги по краткосрочно настаняване - с 1.8%, продукти за лична хигиена - с 0.3%, козметични продукти - с 1.3%, автомобилни застраховки - с 2.1%, и други.

През ноември 2020 г. цените на лекарствените продукти са се намалили с 0.1%. Цените на лекарските и стоматологичните услуги остават на равнището от предходния месец, а цените на извънболничните медицински услуги (рентгенови снимки и лабораторни изследвания на кръв)  са се увеличили с 0.7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещастници да и преседне дано
27
0
 
9
 
! Отговори
пасарела преди 3 години
Тая Камелия , която е работила над публикацията да отиде до магазина ида не пише врели некипели , а да види истината за цените !!
26
4
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
" КОМУНИСТИТЕ НЕ БИЛИ ГЛУПАВИ"....ХА,ХА,ХААА.."УЧИЛИ НАРОДА НА ХИГИЕННИ НАВИЦИ"...??!ЗАТОВА ЛИ , ВЪВ ВСЕКИ КЛОЗЕТ ИМАШЕ НАКЪСАНИ ВЕСТНИЦИ ОТ "ТРУД" , "АНТЕНИ" И "РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО"??!!ДА НЕ ИСКАШ ДА КАЖЕШ --ЧЕ ТАКА СА НИ "ОГРАМОТЯВАЛИ"....ХА,ХА,ХАААААААА
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време през комунизма нямаше тоалетна хартия не защото не можехме да я произвеждаме а за да се научи населението да се мие! Да не мислите че комунистите са били глупави? Те са искали да въведат дисциплина, и да научат хората на правилните хигиенни навици. Но много хора така и не се научиха. Като нямаше хартия почнаха да ползват стари вестници.Преди да дойдат комунистите на власт повечето хора дори не са имали бани и тоалетни в къщите. Само един трап на двора.
24
5
 
1
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ Е ЗА ПОДСУШАВАНЕ ..А НЕ ЗА БЪРСАНЕ НА ***!ПЪРВО СЕ ИЗМИВАШ...А ПОСЛЕ СЕ БЪРШЕШ!БЪДЕТЕ ВЪЗПИТАНИ И СПАЗВАЙТЕ ХИГИЕННИТЕ ПРАВИЛА , ЗА ДА СТЕ СЪВРЕМЕННИ ХОРА!НЕ БЪДЕТЕ *** --ХВАНАТИ ОТ ГОРАТА...ХА,ХА,ХААААА
23
0
 
4
 
! Отговори
Даа преди 3 години
Путин в Русия нареди да не се увеличават цените на продуктите, и фиксираха цени...като например захарта -1лв, олиото -2.30 лв..
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обръсвайте си джунглата около ануса защото иначе акитата залепват там.Като стоварите самосвала винаги измивайте с вода. Може и малко сапунче.После подсушавате с хартията.Знам че вашите родители не са ви учили на тия работи щото са расли на село и не знаят.Но поне вие бъдете адекватни. Живеем в 21 век. Не хубаво младите хора да ходят поссранни..
21
3
 
3
 
! Отговори
Ами , ходи на село.. преди 3 години
ТАМ ВСИЧКО Е ЕВТИНО И БЕЗ ПАРИ ДАЖЕ...АКО САМ СИ ГО ПРОИЗВЕЛ."..У СОФИЯ БИЛО СКЪПО"....ХА,ХА,ХАААААААААААМИ И У ПАРИЖ, И В МОСКВА, И МЮНХЕН .....ВСЕ Е ТАКА!!!!!И АЗ ИСКАМ СИРЕНЕ ЗА 2-лв/кг И ХЛЯБ ЗА 0,36-ст......АМА ШЕ ИМА КАТО ОТИДЕШ ТИ НА СЕЛО ДА ДОИШ КРАВАТА И ДА ЖЪНЕШ !НАЛИ ЗА ТОВА СИ УЧИЛ ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААА
20
4
 
5
 
! Отговори
Много ви моля преди 3 години
Мийте си заддницците като ходите по голяма нужда.Недейте да ходите с нассранни ***! Не е хубаво. И моля ви се бръснете си там джунглата. Много е лошо млади хора да ходят с кормати и нассранници. Спазвайте хигиена.
19
1
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
А бря когиз не са забършеш с намачкан весник и да спичеш рошколите.....!
18
2
 
5
 
! Отговори
e da преди 3 години
До До 10вие ибриците сте тъй, знаем ви из делиормана
17
3
 
7
 
! Отговори
Lina преди 3 години
Така е, а после се изненадваме от нахлули с пистолет в магазини хора. И по- зле ще става. Боцъ тиквунена не планира да раздаде и онези прословути по 24 лв на ден. И така до след март
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пфф, тоя па Симид взима, не сме добре, това леб ли е, като памук е.
15
2
 
6
 
! Отговори
i ]o? преди 3 години
Ква е причината за поскъпването? Само да кажа - алчни търговци НЕ Е ПРИЧИНА. Друга дайте, адекватна причина дайте.
14
3
 
7
 
! Отговори
Леб дизайнер преди 3 години
Лебо скочи с 20 Ст. Точно толкова . Вие си сметайте проценти. За един ден . Ряз! От 1,39 на 1,59 !.Факт! За Симид говоря нарязан ...Докато се говори САМО за Ковид ,отваряне / затваряне ,мерки , локдаун ..Цените си припкат..Боко доволен народа спи..Значи и той доволен ...И пак не е виновен Боко колкото народО умрел. И то да беше само лебО. Ама па ние перничани сме само КУРназ! Вие сте баби .
13
3
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
До до 7Догодина на Черноморието водата няма да достига.Но бай *** може да се мие със солена от бидон, след голяма нужда.Тъкмо ще му дезинфекцира семерингата... !!
12
5
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Гарантирано от ГЕРБ !!!
11
2
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Аз още си хапвам тоалетната хартия и от 100-те литра олио, което купих да се запася в края на март.
10
7
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
На Бай *** много му трябва тоалетна хартия, защото само за софри и cpанe мисли. Само замазва фекалните си маси с тази хартия, защото във външната тоалетна или в кeнeфа в панелката биде няма. На запад се мият, като ходят по голяма нужда, ама *** замазва. Нормално.
9
3
 
7
 
! Отговори
Шмул Розенкранц преди 3 години
Петичката, в коя чужбина цените на хранителните стоки от първа необходимост са по-скъпи от тези в Бантустаня бре, тиквичке???Я дай малко инфо, че да се посмея с глас!Може и наистина да има такива, които да са с по няколко стотинки по-високи, ама да не ти казвам пък заплатите, какви са:)))!