Отказите за визи за българи за САЩ под 10%

При Кипър той е под 3%, при Хърватия 4%
37
Отказите за визи за българи за САЩ под 10%
Снимка: БГНЕС

За първи път отказите за издаване на визи за САЩ за граждани на България и Румъния са под 10 на сто и достигат съответно 9,75 и 9,11 на сто.

Европейската комисия представи днес доклад за състоянието на преговорите за осигуряване на пълна визова реципрочност между ЕС и САЩ, което предвижда отпадане на визите за гражданите на България, Румъния, Хърватия и Кипър.

Отчита се, че за отпадането на визите Вашингтон изисква дял на отказите под три на сто от подадените заявления. При Кипър делът на отказите се задържа под три процента, а при Хърватия достига 4 на сто по данни за миналата фискална година, предаде БТА.

ЕК посочва, че напролет догодина предстоят нови разговори с властите в САЩ по въпроса с отмяната на визите. Комисията отново заявява, че връщането на европейските визи за граждани на САЩ не би било полезно, въпреки резолюцията на Европейския парламент от октомври, който призова за възстановяване на двустранния визов режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: САЩЕСвизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
СС преди 3 години
трябва референдум за базите дадени за ползване на САЩ и реципрочно ако над 97% са "за" да бъдат използвани тогава да могат да ползват ако е под 97% да не могат да ползват и така да има равноправност...
9
4
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До РеалистА за Русия се избиват да ходят викаш:):):):)Тълпи от желаещи:):):)
8
6
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Хахх то няма кандидати за там. Кой иска да ходи в тази *** от ***. В момента там ако си бял, хетеросексуален нормален човек си расист. Освен това мизерията в тази страна е достигнала невиждани размери. Няма и мераклии за зелени карти, а който замине стои 2 или 3 месеца и като види за какво иде реч и обратно в БГ.
7
4
 
10
 
! Отговори
пак съм аз преди 3 години
Кой още иска да ходи в САЩ?!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тато из Правец 5А за СССР Брежнев даваше визи на 100 %!!!Но в момента няма и един от червеногъъъъъзитте да живее в Русия, сащо така?!
5
1
 
8
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
А за СССР Брежнев даваше визи на 100 %!!!
4
6
 
7
 
! Отговори
Русия преди 3 години
И ко? Умрял някой да оди там усвен суфиянскити тулерасти. Ши стани кат Полша, купеа уръжия ръждясали пиндоски и гусударя ги фъзнагради. Тиквата туй прай.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че малко ли е?
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А трябва да е 95%!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме ми на бабиния за уса.