Отказите за визи за българи за САЩ под 10%

При Кипър той е под 3%, при Хърватия 4%
37
Отказите за визи за българи за САЩ под 10%
Снимка: БГНЕС

За първи път отказите за издаване на визи за САЩ за граждани на България и Румъния са под 10 на сто и достигат съответно 9,75 и 9,11 на сто.

Европейската комисия представи днес доклад за състоянието на преговорите за осигуряване на пълна визова реципрочност между ЕС и САЩ, което предвижда отпадане на визите за гражданите на България, Румъния, Хърватия и Кипър.

Отчита се, че за отпадането на визите Вашингтон изисква дял на отказите под три на сто от подадените заявления. При Кипър делът на отказите се задържа под три процента, а при Хърватия достига 4 на сто по данни за миналата фискална година, предаде БТА.

ЕК посочва, че напролет догодина предстоят нови разговори с властите в САЩ по въпроса с отмяната на визите. Комисията отново заявява, че връщането на европейските визи за граждани на САЩ не би било полезно, въпреки резолюцията на Европейския парламент от октомври, който призова за възстановяване на двустранния визов режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: САЩесвизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Да бе, толкова мераклии има да ходят в САЩ, че във Фейсбук през ден има реклами как по-лесно да се емигрира там. Скоро и срещу добро заплащане пак няма да има желаещи.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То никой никой не знае колко са истинските откази и колко допуснати.Те могат да кажат каквото си искат за информация.А иначе не виждам много мераклии да наринат един чувал с пари само да гледат гета и цветнокожи.Безмислена статия.
28
2
 
12
 
! Отговори
Новогодишен преди 3 години
Хайде догодина всички от Столипаново и Факултето да се изселят в Америка. Дай господи.
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноУнизително му е, че американците не искат руски агенти през България, а не му е унизително, че Президента му му го е избрал Решетников.Вярно е, хората се събудиха, но не както на теб ти се иска.
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазят се да не влизат там "вредни" български и други елементи.Представи си там да отиде българин или друг неамериканец и да каже а бе тука много нгри жълти и латино имате.Що за кошмар да "насърчава" расовото разделение или да подшушне случайно че белите американци са роби що за "наглост".Или па да отиде в калифорния и да каже кви са тея пдали тука.Ужас !Такива "вредни" елементи не трябва да се допускат там
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е и какво? Да се прехласвам и гледам с умиление новините за Щатите ? ***! Командват ББ както си искат! Имат бази на територията на страната ни - а руснаците и един войник нямаха у нас преди!!! Къде е независимостта и суверинитета ни??? Бомбардираха София, пускаха бомби-играчки да избиват децата ни след 9.9.1944 и колко още? Забравихте ли всичко това? А сега ми навират нас...раните си визи, като че ли са нещо супер важно в живота ни! Айде циба от тука!
24
5
 
19
 
! Отговори
Инферно преди 3 години
Бил съм в тази коч**а почти година. Такава мизерия, престъпност, гета и мръсотия просто няма. Америка отдавна не е това което беше през 90-те години, а американската мечта отдавна е един кошмар от който всеки се спасява.
23
9
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Точно това е разликата между една независима и суверенна държава и един презрян колонизиран васал:Суверенната държава има независими, адекватни и РЕЦИПРОЧНИ отношения с останалите държави.Васалът унижава собствения си народ за да угоди на чужди държави, какъвто е случаят с визите за САЩ.Рано или късно ще си върнем държавата, народът се събуди вече.
22
17
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ОбективноИскал визи за"краварите"посещаващи България:):):):)Те се избиха да ни посещават бе:):):)Тук има само Американски бази и военни които ни пазят от нашествие на зелените човечета на Путин:):):)
21
4
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Корни май сега за Коледа пак ше ходи до САЩ да си види детенцето:):):):)Няма лошо:):):)
20
6
 
26
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Русофилите хем твърдят, че никой не иска да ходи в САЩ, хем реват постоянно, че имало визи за САЩ.УНИЗИТЕЛНО е цяла държава да кляка на световния терорист САЩ и да допуска на собствената си територия граждани на САЩ без виза, ако има такава за българските граждани в САЩ.ИСКАМЕ РАВНОПОСТАВЕНОСТ И РЕЦИПРОЧНОСТ, а не екскурзии в САЩИскаме визи за всички кравари, които посещават България още от утре!
19
6
 
18
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А Рафито на Корнелия Нинова си натиска парцалките там в Щатите и не иска и да чуе за България:):):)Корни тайно му ходи на гости,ама наистина тайно,че ше и се подиграват Русофилите от Бесепето:):):)
18
10
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
Русофилите хем твърдят, че никой не иска да ходи в САЩ, хем реват постоянно, че имало визи за САЩ.Не е лесно.:)
17
2
 
11
 
! Отговори
сс преди 3 години
сега ще махнат визите и ще ви искат 100 ваксини за всякакви глупости като първата е за ковид за да може да влезете в саща. отделно ще ви искат извлечение от сметка че разполагате с пари от амнайси хиляди и така още куп глупости...и ще станете свободни граждани.
16
5
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Българите още от 2007 г са неравнопоставени в ЕС и ако така продължава и занапред изобщо не ни е мястото в тоя съюз.
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честно казано едва ли има някой нормален човек, който да иска да ходи в САЩ сега.В Силиконовата Долина програмистите и инженерите правят над $200К на година, но там и разходите са огромни, така че след като си платиш сметките нищо не ти остава в джоба. В допълнение там е много трудно да си намериш жена-партньор в живота.Българите нямат нищо общо с робството, така че аз нямам намерение да коленича пред черните, да не говорим за огромната престъпност, убийства, грабежи и хаоса, който се очаква.
14
1
 
13
 
! Отговори
toma преди 3 години
Въпросът е принципен за визите. Изглежда, че за американците ние не сме европейци !?!?Не че съм се засилил да ходя в САЩ (може би само в Хавай ми се ходи).Предпочитам 100 пъти повече да си направя една бирена екскурзия из европа (Германия, Франция, Чехия, Белгия и др.).
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боли ме кра за шбаната америка.Пълна с жълти хлбарки и латино отпадъци.Аз съм расист и съм гирд със себе си и с това което съм постигнал в живота
12
2
 
20
 
! Отговори
До Тонката преди 3 години
Кой ти говори за Русия? Има хора толкова деформирани, че като чуят за сащ и веднага сравнение с Русия. Малоумно е.
11
9
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Ямболски *** Естествено,че ше има визи бе Цървуле:):):)Ако например те разберат,че си Атакист от партията на Волен как да те пуснат,като си потенциален терорист Русофил и заплаха за сигурността на САЩ.За такива са визите:):):)