Биткойнът с нов рекорд от 30 000 долара

Трябва да се изкачи до около 400 000 долара, прогнозират инвеститори
Обновена: 2 яну 2021 18:13 | 2 яну 2021 18:03, Анисия Иванова
187
Биткойнът с нов рекорд от 30 000 долара
Снимка: Pixabay

 Биткойнът премина за първи път ключовата граница от 30 хил. долара, предава Bloomberg.

Криптовалутата поскъпна с 6% в събота, като достигна цена от почти 31 хил. долара преди да се понижи до ниво от около 30 800 долара в Лондон.

Биткойнът добави почти 50 на сто през декември, когато за първи път проби границата от 20 хил. долара.

Последните печалби са най-впечатляващото рали за спорния дигитален актив през 2020 г. Криптовалутата се възстанови бързо след срива през март, когато изтри 25% от цената си заради пандемията.

Биткойнът все по-често се включва в глобални инвестиционни портфейли, тъй като притежателите му вече далеч не са само спекуланти, според стоковия стратег на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун.

Инвеститорите считат, че биткойнът може да действа като актив за съхраняване на стойността на фона на печатането на пари от централната банка и рекордно ниските лихви.

"Биткойнът трябва да се изкачи до около 400 000 долара“, каза Скот Минерд, главен инвестиционен директор на Guggenheim Investments, пред Bloomberg в интервю от 16 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тия фалшиви новини? Аз му следя цената всеки ден и 30000$ не е бил от доста време.
162
2
 
1
 
! Отговори
Боги преди 3 години
Абе тези битите койни къде може да се обърнат в истински/нормални пари , а не във виртуални такива ? В коя банка става ченча ?
161
2
 
2
 
! Отговори
ЯЖТЕ БИТКОЙНИИ! преди 3 години
Яко ще гърмите ДА СИ ГО ЗНАЕТЕ!
160
2
 
4
 
! Отговори
Богат преди 3 години
Добър ден, разбирачи! В момента Биткойн се търгува за 34 хил долара, т. Е откакто започнахте да обяснявате за пирамиди, фараони и не знам си какво, хората с фалшиви Интернет пари или Биткойни спечелиха 4 хилки на парче за няма и един ден. Я кажете вие титани на интелекта колко пари направихте от вчера? Пукайте кисело зеле с ракия в панелката и продължавайте да ме забавлявате :)))))))))
159
2
 
5
 
! Отговори
До 173 преди 3 години
Нямало кой повече да купува... ох боже, като започнат да се изказват подобни специалисти и ми се плаче. Повечето хора едва са чували за криптовалути, а консервативните инвеститори едва наскоро обръщат поглед към тях. В Биткойн ще бъдат инвестирани милиарди тепърва. Да не говорим, че цялата световна папшач си държи парите там.
158
2
 
2
 
! Отговори
До “парата си е пара преди 3 години
Така са мислели хората и през 90те, след което левът губи няколко нули, и става само за тоалетна хартия общо взето. Възстанови се чак когато го вързаха с еврото. Та си вярвай в парата.
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
помпят го производителите на хардуер за копачки - за тях е малко вложение, но печалбите от полуделите милиони копачи са добри.
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато всички са убедени че ще расте тогава започва спада, независимо какво е - биткойн, имоти, лалета. Просто всички които търгуват са купили и няма кой повече да купува...но има много продавачи :)
155
1
 
1
 
! Отговори
за50години преди 3 години
ако глобалистите победят и овладят Земята някакава криптовалута ще се превърне във валутата на богатите. Тя няма да има измерим еквивалент спрямо останалите циркулиращи парични единици, които ще се използват в един умиращ свят. Толкова по0голяма ще е стойността и. Единственно с нея ще бъде възможно "купуването" на опр. стоки и услуги. Това ще продължи докато се възроди тотално котролираният Нов свят.
154
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цената расте, защото всички искат да расте и никой не кешира, а само си ги премятат един на друг. Или много малко хора кешират. Повече са балъците, които вярват, че ще поскъпва и го купуват, отколкото тези, на които не им издържат нервите и го продават. Когато нещата се обърнат, сриването ще е епично. Една валута има смисъл само когато е ликвидна, т.е. Във всеки момент можеш да я обърнеш в стоки от първа необходимост, храна, земя или власт.
153
5
 
5
 
! Отговори
169 преди 3 години
Много анализатори твърдят че биткойна ще стане над 100 хил $ .Някой по смели прогнози предвиждат цени от 1 млн $ за бтк до няколко години . Като цяло цената ще расте ,това е сигурно .Вече много институционални инвеститори залагат на алтернативни методи за инвестиране . Криптовалутите са подходящи заради тяхната децентрализация .Така че в дългосрочен план си струва да се инвестират пари в крипто
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е конкретно в биткойн , а не в каквото и да е друго , независимо дали е злато или долар . Надявам се разбирате намека Съвсем друг е въпроса какъв точно дериват в биткойн
151
6
 
5
 
! Отговори
до 166 преди 3 години
АКо сте финансово грамотен човек ще разберете че имот срещу долар , злато , лев или биткойн е едно и също защото всичко това са инвестиционни финансови инструменти. Ако аз имам криптовалути и искам да си купя жилище със сигурнопст ВСИЧКИ запознати с криптото продавачи ще ми приемат моите биткойни за техния имот. После този биткойн може да бъде превалутиран много лесно във каквото си искаш !!! На драскача под мен искам да кажа ,че има много начини да оформиш документално една имотна сделка в БТК
150
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как имот срещу крипто , като нито една банка не го признава за разплащателно средство ?Не бих продал дом в който живея за няколко числа написани на монитора
149
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 164 Отговорът е некоректен . Въпросите са много ясни .Ако някой ви предложи да ви закупи жилището в биткойн ще продадете ли ?Защо всички които твърдят , че е нещо много ценно , продават срещу хартиени пари ?Под хартиени пари се разбира долар .Колкото до сделка имот срещу крипто , аз не бих продал . Криптото има голяма волаитност , а както знаем при покупка се прави предварителен договор , дава се капаро, а тези неща не стават за един ден
148
2
 
7
 
! Отговори
До 159 преди 3 години
Познавам човек, който още си харчи изтеглените около милион и половина лева от криптовалути.
147
3
 
2
 
! Отговори
до 163 преди 3 години
Ако съм решил да си продавам жилището ще го продам без значение дали ще ми платят в ЛВ, USD ,EUR или Биткойн . Все валути които мога да обменя на много места. Тези които продават срещу хартиени пари може с тея хартиени пари да си купят БТК , нали! За покупко продажба на имот се изисква сумата да мине по банков път да се плати такса за прехвърляне и така нататък. НО когато и купувача и продавача са наястно с крипто валутите със сигорност могат да оформят такава сделка !
146
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам два въпроса , защото познанията ми не са задълбочени.Доколкото знам е код и тн . Въпрос номер 1 Ако някой ви предложи да ви закупи жилището в биткойн ще продадете ли ?Въпрос 2 Защо всички които твърдят , че е нещо много ценно , продават срещу хартиени пари ?Вярвам , че ще ми дадете изчерпателни и смислени отговори .Благодаря преварително
145
1
 
12
 
! Отговори
Бай 100ян преди 3 години
Цената нарастна заради големите институционални инвеститори.Нищо особенно . Аз се занимавам с криптовалути още от 2016 г и от тогава се научих да правя пари докато спя. Едно съм научил ,след като сайтове като днес.бг тръгнаха да чоплят темата значи скоро пазара ще достигне своя пик и ще почне да се сгромолясва както стана януари 2018 . В момента такива като нас продават на такива като вас , които от вчера сте станали криптоентусиасти.
144
1
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Сега и биткойни ли да слагам в чекмеджето казал боко тиквата