С кои известни личности се прости светът през 2020 г.?

Знакови имена починаха през 2020 г.
14

Британският актьор Бен Крос почина на 18 август на 72-годишна възраст във Виена. Изгряването на Крос като международна звезда започва през 1978 година с участието му в мюзикъла „Чикаго“, в който играе Били Флин, адвокатът на убийцата Рокси Харт. Голямата популярност идва с ролята му на британския олимпийски атлет Харолд Ейбрахамс във филма от 1981 година "Огнените колесници". Следват десетки роли, а през 2007 г. Крос играе в новия филм Стар Трек продуциран и режисиран от Джей Джей Ейбрамс. Крос е също и режисьор, писател и музикант. Той е писал музика, сценарии и статии за английски публикации. Също е писал текстове за албум на певеца Васил Петров, който е издаден през 2007 г. Пял е песни на Синатра с Васил Петров на фестивала Аполония през септември 2007 година. Крос е живял на много места по света между които Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк, южна Испания, Виена, и последно в София, България. Бен Крос се жени за трети път по старите български традиции на 18 август 2018 г., в Жеравна. Негова съпруга става дългогодишната му приятелка Деяна Бонева. Снимка: БГНЕС

През изминалата година, белязана от световна пандемия, за съжаление се сбогувахме с много обичани известни личности.

Спортът се прости със звезди от ранга на Марадона и Кобе Брайънт, киното каза "сбогом" със сър Шон Конъри - най-обичаният актьор, изиграл шпионина Джеймс Бонд, както и с кинолегендата Кърк Дълглас.

С кои звезди, политици и общественици се разделихме през 2020 г. - вижте в галерията ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
що е БГ традиция преди 3 години
Бен Крос се жени за трети път по старите български традиции на 18 август 2018 г., в Жеравна
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дедо ВангоДе - де за какво говорим сега? може ли да не се политиканства поне за малко?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВасилевМоже да те изненадам, но има българи които ще ти скрият шапката, просто не се пише за тях :))) Това че се изкарваме т*пи, не значи че сме такива, просто нямаме култура в момента, безчинстваме като неандерталци :))
4
5
 
10
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 3 години
А през 2021 ще се пристиме с фигуранта!!!
3
12
 
7
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Бългаското общество трябва да се прости със селският дребен тарикатлък, ако иска да израсне и стане нормална средно европейска държава!Само пари не са достатъчни!Световният финансов елит изсипва златен дъжд върху българската държава, а българите още се въртят като патета в калчища в дребнотемие и глупави спорове, а през това време фармацевтичните компании , ще реализират продукция за трилиони долари, да не говорим за телекомуникациите!После световната конспирация ни е виновна?Мо Карбахал!ЦРУ!
2
1
 
8
 
! Отговори
Che преди 3 години
А българите? Там няма известни?
1
5
 
8
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
БОГ да прости починалите ХОРА