82-годишна почина, след като била ваксинирана в Хърватия

Причината за смъртта й обаче не е свързана с имунизацията
5 яну 2021 14:38, Елка Василева
70
82-годишна почина, след като била ваксинирана в Хърватия
Снимка: архив, БГНЕС

Общо 1071 новозаразени с коронавирус са регистрирани в Хърватия през последното денонощие, починали са 53 души. Сред тях е и възрастна жена, която е била ваксинирана срещу COVID-19. Хоспитализираните пациенти наброяват 2390, а 200 пациенти са на апаратно дишане, сочат още оповестените данни.

Хърватският здравен министър Вили Берош каза на пресконференция, че починалата жена е 82-годишна обитателка на дом за възрастни хора в Чаковец, в северната част на Хърватия, която е получила ваксината.

Тя е била ваксинирана на 27 декември, а е починала на следващия ден.

Още по темата
По думите на министъра след ваксинирането жената е била наблюдавана и е била в добро състояние. Към 17 часа в деня след ваксинирането състоянието на жената се влошило, повикана била бърза помощ, но жената починала в дома, заяви Берош и добави, че причината за смъртта е сърдечна недостатъчност.

Жената е дала негативен тест за коронавирус.

Тя е имала  астма и трудности при преглъщането, поради което е имала сонда, имала е и ангина пекторис, психически проблеми, била е лежащо болна и не е можела сама да ходи, стана ясно от думите на министъра.

Комисията на здравното министерство е установило, че причината за смъртта на 82-годишната жена не е свързана с ваксинирането. „Ако се ваксинират най-застрашените у нас, винаги съществува възможност някой да почине, без това да е свързано с ваксинирането. Промените, открити при аутопсията, са дългогодишни“, обясни Берош, цитиран от "Ютарни лист".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Това е абсурдно. Кривоглавия плешивец каза, че ваксините са абсолютно безопасни, а той знае най-добре.
66
1
 
0
 
! Отговори
странично преди 3 години
действие на ваксината, при една пациентка в момента на ваксинирането е гръмко пръднала- пазете се
65
1
 
3
 
! Отговори
Генерал Маскаджийски преди 3 години
Може и да е починала, но за това пък е получила такива антитела, за които един преболедувал само може да си мечтае!
64
1
 
3
 
! Отговори
Герб стадо преди 3 години
не и е понесла генно модифицираната ваксина на пфайзер? не може да бъде.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швейцария, Австрия, Израел, Португалия, Норвегия, а можеше хората да покашлят 1-2 седмици и да имат траен имунитет за цял живот
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурни ли сте методи жена нямаше да почине (на следващия) ден даже без ваксината?
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Pfizer и други са осъждани многократно за заблуда на клиенти, подкуп на лекари и заобикаляне на етапи.И сега аз трябва да вярвам на журналисти от телевизора за всяка дума, че е истина. Та те науните статии в списанията не се приемат за чиста вода от самите лекари, какво остава за думите на някаква костюмирана кифла или пък представител на правителство.
60
7
 
1
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Един разправя: Тъщата вечерта се окъпала и след малко и прилошало и умрялаЕ, сега да кажат ли, че банята и къпането е вредно, както са твърдели през Средновековието?Ми умряла дъртата, на 82 сигурно е имала 82 болести.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже еееее как не ги е срам на толкова болна и възрастна жена да сложат ваксина.Това показва, че наистина си правят експерименти с хората!
58
2
 
10
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 3 години
Ясно, мерси за инфото. Вие какво очаквате, ваксината да ни направи Дънкан Маклауд ли?
57
0
 
21
 
! Отговори
Божееееее преди 3 години
защо сте я тормозили тази жена с ваксина, сякаш само това е бил здравословният й проблем. Та тя се е крепяла жива на магия, те решили от корона да я пазят.
56
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А да бяхте написали и колко са умрели за последните 24 часа в света:) Като дръпнеш чертата ще видиш че ваксината прави нищожни поражения . Айде стига вече ни надувахте главата с вашите антиваксарски глупости. Не е задължително така че пътувайте. Ако се разболеете не ходете на лекари и некупувайте лекарствата понеже може да има чип в тях. Циркаджии
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива случаи ще зачестяват защото се ваксинират много възрастни хора.В Англия 101 годишен мъж...За кога го пазят...и после ще дъвчем ваксината.Честно казано не виждам логиката да се ваксинират хора над 80г. да речем.По добре да има за лекари и учители първо и хора с придружаващи заболявания които може да го изкарат тежко или не дай си боже да починат.
54
4
 
15
 
! Отговори
Пчнаха преди 3 години
Да *** от млади до стари още на първа доза. Чайкайте да видим след втората какво следва.
53
2
 
16
 
! Отговори
Градинаров преди 3 години
Евтаназия по европейски....!!!
52
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От такива статии не виждам никакъв смисъл, освен насаждане на притеснения в хората. На такива журналисти и медии може да им се пише чиста двойка.
51
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До един анонимен по -долуА докато трае ковид пандемията позволено ли е да се умира от друго? Май докато я има пандемията и 1200 придружаващи заболявания да имаш причина е ковид, но след ваксинирането дори и само 1 придружаващо заболяване да имаш, то със сигурност заболяването и в никакъв случай ваксината е виновно... Даже ако нямаш заболяване ще измислят някое... :) ... Направо отивай да се ваксинираш и така...
50
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Португалска докторка в Опорто е сред първите жертви на ваксина Pfizer. Медицинска сестра припадна пред камерата след поставяне на ваксина PFIZER и повече не я видяхме въпреки че социални мрежи настояват да я покажат. Санитарен работник в Аляска с тежки алергични реакции. Мексиканска лекарка на 32 години с енцефалит. Люцерна Швейцария възрастен човек почина от алергична реакция В Израел много хора току що ваксинирани се разболяли от короновирус. Възрастната жена от Хърватия не е първата
49
8
 
2
 
! Отговори
Facktologia преди 3 години
Тази статия е ФАЛШИВА, Ютарни лист нямат такова изказване, както и Берош.
48
3
 
10
 
! Отговори
God преди 3 години
След като причината не е ваксината, защо изобщо съобщавате тази новина? По същата логика можете да давате справка за умрелите през предходният ден във всички държави по света. Или е важно заглавието, а не съдържанието. Този сайт се превръща в чалга.