Наказаха с пробация хулигана от форума на ГЕРБ

Присъдата не подлежи на обжалване
24
Наказаха с пробация хулигана от форума на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Наказаха с две години "пробация“ 20-годишния Д.С. за извършени от него хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди спрямо две лица по време на партийно събиране на политическа партия ГЕРБ в столицата, съобщиха от прокуратурата.

Подсъдимият Д.С. се е признал за виновен за това, че на 5 август в района на "София тех парк", извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Става въпрос за изтръгнат и захвърлен мобилен телефон на журналиста Полина Паунова.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Д.С. го е извършил, докато Паунова и други журналисти заснемали действията му.

Още по темата
Д.С. е признат за виновен и за това, че на същата дата и място е нанесъл удар с юмрук в областта на корема на Н.А., с което му причинил лека телесна повреда (контузия на корема), като деянието е осъществено по хулигански подбуди, на публично място при проява на демонстративно и пренебрежително отношение към неприкосновеността на личността и установения правов ред, без да е бил провокиран от пострадалия Н.А. и при липса на личен мотив за поведението му. На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмруци в областта на челюстта и рамото на Й.Х., с което му причинил лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето, като деянието също е извършено по хулигански подбуди, на публично място, без да е бил провокиран от Й.Х. и при липса на личен мотив за това му поведение.

Д.С. е признал вината си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички деяния с определение на Софийски районен съд, с което е одобрено постигнато споразумение, на Д.С. е наложено едно общо най-тежко наказание - „пробация“ за срок от две години.

Определени са следните пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие.

Посоченото определение на съда е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на протест и обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
Пфу.. преди 3 години
Какви са тези смешни пробации..??? Да го накажат с обществено полезен труд, да мете централните улици или да мие някой обществен *** иначе няма да си вземе поука...
21
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
Абе малко повече трябваше. Много са ни нежни законите за хулиганство и телесни повреди.
20
4
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ЩЕ ГО НАГРАДИ С ДЖИПКА !!!!
19
2
 
4
 
! Отговори
Мая преди 3 години
А ще може ли да посещава мачовете на ф. К. Левски?
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво прайм с майките дето системата още не ги е убила.След всичко което правят вече 1 година, след като се катереха по фасадата на НС, след като нахлуха в НС, и дори вкараха болното дете там?Но този бил хулиган, а ония са борци за свобода.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гамени, *** и наркомани, силата на ГЕРП.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов пита каква е връзката между него и Шиши. Ще го подсетя:ББР, европейски програми, 60/40, Турски поток, Нова телевизия, търговия със забранени вещества, Иван Гешев, Влади Горанов и т.н.Списъкът е дълъг. Най-интересната част от него е предоставена на международни институции. Те ще му отговорят най-добре.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа така не става!Две години ще ходи да се подписва и то накрая ще е на няколко месеца веднъж.Трябва задължителен труд да е наказанието в полза на обществото или поне да слугува две години на тия дето им е посегнал.Да им чисти,да им хвърля *** и ако не го прави качествено да му се удължава времето за безплатен труд.Иначе няма да се научи само с подпис и конско от служител в пробацията.
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРП са партия на главорези
13
0
 
11
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
На такива им дават по 2-300 лева да се появят и да направят някоя друга поразия. Обещават им, че ако са внимателни няма да ги накажат. А такива само това и чакат.. нямат нормална работа или образование като хората и само да бият знаят.. Пък щом и пари дават добре дошло - хем ще се забавлява хем ще му платят..
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А *** дето трошаха пейки и къртиха павета тях кога ще накажем?
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ГЕРБерите или добро или компенсации. Няма такова нещо като ефективно осъден гербер.Изгубиха изборите преди да се са явили на тях.
10
5
 
4
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Сашко, би трябвало да е журналистКАТА! Ама к,во да праиш? Не всеки е грамотен!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано от шайката са му дали доста пари, а той да се е продрусал с тях!
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма що голЕмо наказание това си е като потупване по рамото.
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната гербава гавра с обществото!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невероятно!Не мога да спра да плача, заради тежкото наказание, с което е наказала нашата справедлива съдебна система това невинно момче!
5
4
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Ами хонорара получен от герб взеха ли му го
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
расте бодра смяна гербераски хулиганчета
3
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросната "журналистка" е от неСвободната Европа с парите на наши и чужди мутро-олигарси - трябваше да хвърли на телефона ѝ, а самата нея.