Трудова злополука в "Арсенал", инженер е обгорял

Пострадалият е в "Пирогов" без опасност за живота
Обновена: 13 яну 2021 17:06 | 13 яну 2021 17:00, Камелия Цветанова
5
 Трудова злополука в "Арсенал", инженер е обгорял
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Инженер е обгорял при трудова злополука тази сутрин завод "Арсенал" в Казанлък, информират от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

Пострадалият е 32 годишен мъж, който е получил обгаряне на лявата ръка и част от лицето. Веднага е бил транспортиран в Клиниката по изгаряния към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н.И.Пирогов", без опасност за живота.

Образувано е досъдебно производство за причинена средна телесна повреда, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност - престъпление по чл.134 ал.1 т.2 от НК. Предвиденото наказание е "лишаване от свобода" до две години или "пробация", уточняват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив..

И към момента продължават процесуално-следствените действия по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"ИНЖЕНЕР" е обгорял...?!?!?!?!Що за "информация"?..Просто е пострадало ЕДНО ЛИЦЕ,ЕДИН ЧОВЕК,а дали е "инженер","стругар"или хигиенист,НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!!!!!!!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя завод още ли не са го затворили,през два месеца трудова злополукаЧакай да го затворят. Тоя завод е такъв икономически фактор, че само се явява най-големия работодател в България, водейки повече от двойно втория в класацията. Митничар от границата получава повишение заместник директор на отдел в Арсенал. Ти си прави сметка нататък...
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що да не осъдите пострадалия за немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, вместо да му плащате обещетение?
2
0
 
4
 
! Отговори
Да 1 преди 3 години
Питай дали има кадърни шефове, а не инспектори!Инспектората дава препоръки, но не те наблюдава по време на работа!Това е задължение на работодателя.
1
8
 
7
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
ама тоя завод още ли не са го затворили,през два месеца трудова злополука,явно мерките за сигурност са нулеви,няма ли инспектори по труда?