За 5 дни Китай изгради COVID болница с 1500 стаи

Властите планират до дни броят им да стане 6500
16 яну 2021 12:24,
62
За 5 дни Китай изгради COVID болница с 1500 стаи
Снимка: БГНЕС

Китайските власти подновиха изграждането на временни болници за заразените с новия коронавирус и за последните пет дни създадоха в провинция Хъбей в северната част на страната специализирано медицинско заведение с 1500 стаи, предаде ТАСС, позовавайки се на агенция Синхуа.

Болницата се намира в град Нангун и ще обслужва заразени от околния район, пише БТА. В следващите дни правителството планира да бъдат построени още шест аналогични обекта с около 6500 стаи. Площта на една стандартна стая е 18 квадратни метра. Тя има добра вентилация и отопление, отделен санитарен възел и достъп до интернет.

По официални данни за последните две седмици в провинция Хъбей е имало повишаване на случаите на заразени с коронавируса. В момента в болниците на региона са настанени около 850 инфектирани - около 650 пациенти с кашлица и температура и около 200 безсимптомни носители на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Инфлуенцата тръгва от сащ, също както и този вирус. А тези болници са много добре обмислени. Хората просто вземат превантивни мерки.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай са гила вода,бацо за 5 дни източи ктб.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е вярно, тия за 5 дена сложиха БеГе-то в малкия си джеб... ние тука за 30 години не сме построили толкова.
27
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвайте още на комунизма и неговата пропаганда пък после някой друг ви е виновен. Китай регистриали за деня 137 новозарезни и държат 88 хиляди заразени от миналата година март до сега. Това е държава 1.3 милиярда население. И сега магически за шоуто ще правят 6000 болници с по 1500 места. За какво да чупят тия пари , няли са победили и комунизма е победил. Още някой да цитира комунистическата победа...
26
2
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
А тук за 5 дни можем да откраднем толкова
25
4
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
У нас болните са затворени по 4-6 човека в стаи и уринират в бидони за минерална вода, дефекират в тоалетни столове, които нямат похлупаци, някъде има 1 стол за цялата стая. Европейска работа! Никой не мисли да се подобрят условията. Смятат, че ваксините ще решат проблема. но няма да е така, защото населението на Света е 7 600 000 000 души и пандемията по естествен път ше бълва все нови и нови щамове на вируса, поне за още 5 г. Да не говорим, че мизнтропите няма да се спрат да помагат с разраб.
24
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези пак почнаха се номерата си. За 5 дена правят болница,за 7 преборват ковида...Защо не покажете концентрационния лагер в,който са натъпкани уйгуртите?
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Пирогов в стаите са по 3-4 души, баня без топла вода, и тв с интернет ако си платиш.
22
3
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
следващото правителство да поръча такава болница за българия трябва да купувамевсичко наи добро по света докато ние се научим такива пандемии ще се явяватнепрекъснато защото целта е редуциране на населението по земята
21
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали няма ковид нали го победиха.. все строят все затварят цели градове... концлагери на всякъде ...
20
2
 
0
 
! Отговори
Диян преди 3 години
Източникът на информацията ми е Sueddeutsche Zeitung. Не знам дали разрешават постване на линк, затова не искам да го копирам, но заглавието на статията е "Einrichtung fuer Quarantaene-Verweigerer in Sachsen" и е от вчера следобед. С тъсачка не би трябвало да е проблем да я намериш. Доволен?
19
2
 
9
 
! Отговори
до 17 Диян преди 3 години
Интересното е, че тук пишещите не виждат нищо лошо в това да те набутат в болница, в качеството ти на здрав "преносител". Най-вероятно ще ръкопляскат и за "местата за принудително пребиваване".Въпросът е тук, ако стане и точно на тях им се случи, тогава каква ще е реакцията.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДиянЯ си дай източника на информацията.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТЯ дай източника на тая "информация".:)))
16
4
 
4
 
! Отговори
Диян преди 3 години
до 8: "Може направо концлагери да направят за такива зли носители."Спокойно, и за това е помислено, макар и не в Китай, а в Германия. Естествено, няма да се наричат концлагери, а "места за принудително пребиваване". И ще е за такива, които отказват да спазват карантина. Информацията беше официално потвърдена от провинция Саксония.
15
6
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
А-ааааа това е много лош пример! От къде на къде, в Китай болниците не са търговски дружества и здравеопазването не е търговска дейност! Така не е честно !
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Временна болница за 1500 души.На хартия имат кажи-речи я 5 болни, я не.Позор за лъжите които са говорили последната година.
13
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Пак се започна.Кой прекарал прекарал ако не си прекал значи ще са мре.
12
8
 
11
 
! Отговори
да им се възхищаваме преди 3 години
затова, че предизвикаха глобална пандемия, изобщо вскичи пандемии тръгват от там,
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката не е "болница".Между другото, на запад проблема не е в наличието на болнични легла/болници, а липсата на персонал. В Китай ще е същото ако имат взрив на вируса.