20 г. затвор за Викторио Александров, убил Дарина и детето им

Трагедията се разигра на 29 октомври 2018 г.
Обновена: 20 яну 2021 09:52 | 20 яну 2021 09:46, Петя Славова
41
20 г. затвор за Викторио Александров, убил Дарина и детето им
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

20 години затвор е присъдата на Викторио Александров за убийството на жена си и детето си. Той трябва да заплати и по 200 хиляди лева кръвнина на  родителите на Дарина - Ваня и Георги Министерски, както и лихви от 2018 г.

Викторио Александров трябва да заплати и 1750 лв. разноски по делото, 16 000 лв. държавни такси, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

На 29 октомври 2018 г. мъжът уби с два куршума приятелката си - 23-годишната Дарина Министерска, в дома им в кв. Надежда.

Още по темата

Александров се призна за виновен по всички обвинения за убийството на Дарина и на едногодишното им дете - Никол.

Пред съда обяснил, че съжалява за случилото се и не оспорва обвинителния акт. Преди това Александров дълго време не сътрудничеше на разследването. Той отрече да е упражнявал домашно насилие.

"Прекалено съм бит като дете и смятам, че с думи може да се оправи всичко", заяви преди Александров пред съда.

Мъжът обвини родителите на Дарина, както и самата нея. По думите му, жената не полагала достатъчно грижи за Никол.

Приятелката му го изгонва от апартамента им на 25 октомври 2018 г., заради системен тормоз, а 4 години по-късно бива убита от Викторио. Прокуратурата бе поискала доживотен затвор без право на замяна.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано в рамките на 15 дни. То бе прието тежко от близките на убитата Дарина, които настояват за доживотен затвор без право на замяна. Те се разплакаха след обявената присъда и отказаха да я приемат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
Да присъдата е объркана , пропуснали са едната 0 ..
36
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 3 години
37 - ми........Чети внимателно, "Решението на съда НЕ е окончателно".......
35
1
 
0
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Кво окончателно решение от първа инстанция бе хехе
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SakiКое му е безумното,***? Съдът даде окончателно решение, Викторио отива в затвора за 20 години, тръгнал си да оспорваш решение на държавна институция. Какво драматизираш, всички знаем как се е стекло престъплението, въпросът е че, мнозинството *** не приемат и други причини, допринесли за убийството на двете жертви. Големи се правите тука, на бас, че ако имате дете/ деца, въобще не ги и поглеждате, гледате по какъв начин да се отървете от отговорност и грижа към него/ тях и не пука
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще има затвор и за ония, който хвърли детето от моста?
32
1
 
3
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Това е безумие. Убил е жестоко младо момиче и невръстно дете. Момичето е застрелял в лицето , детето в слепоочието. Това е подигравка. Петър Стоянов Сумиста има доживотна ,за организиране на три убийства ,без да е физически убиец и без да е осъждан,а този за физическо убийство на двама при това дете получава 20 години,като реално ще излежи максимум 14.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам какви са тия смешни присъди.Дават му 20, като лежи работи и след има няма 10 е навън.
30
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
Българския Държавен съд е точно тази институция,която въобще не бръсне закона.Дори и на най-гнус ните и брутални убийци дава ниски присъди,просто за да бъдат присъдите ниски.Така става възможно на нашите хора с рушветите присъдите им да бъдат много ниски,обикновено условни.Всички виждаме,че убиеца на две човешки същества,едното бебе,демонстративно не е сътрудничел на правораздаването,а днес видите ли ползва куп смекчаващи вината обстоятелства.В държава с нормален съд присъдата ще е до живот
29
1
 
1
 
! Отговори
До родител преди 3 години
Който и да беше президент, пак щеше да отмени смъртното наказание. Ама сте коне с капаци и по-далече от носа си не виждате. Па после и се чудите що сме на тоя хал. Карай си с клетвите и чакай "дъ съ упрайм".
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кое срам? За Викторио е срамно това, което е направил. И се срамувам човека и си поема отговорността за действията си, съда му даде 20 години затвор, за повечето това е незадоволително, искат много повече от това, искат злостно отмъщение, публична екзекуция, други реват за отрязване на главата му ( двустранно обезглавяване : физическо и обезглавяване като глава на и от собственото си семейство) и какво ли не още искат ***. Не се прави на по - компетентен от Българския Държавен съд.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам!
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Иначе голяма уста си отворил да обсъждаш чуждите хора и животи. И ти не струваш, щом живееш в апартамента на родителите си и получаваш от тях подкрепа и помощ.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6" Няма как да го е изгонила от НЕГОВИЯТ апартамент......"Твоята половинка къде си я приютил? В дома, който е от родителите ти? Или тя теб е приютила - в дома на нейните родители? Едно от двете е, едва ли живееш с нея на квартира под наем или на кредит ипотека?
24
2
 
4
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
Каква съвест може да има след като е убил биологичната си рожба и жената която 9месеца го е носила в утробата си .Приел с удоволствие Държавната присъда че как няма е щастлив Къде са 20 год сравнени цял живот в килията .Държавната съдебна власт напълни затворите със доживотници И ЗАПОЧНА ДА СЕ ОТНАСЯ КЪМТАКИВА ПРЕСТЪПНИЦИ с по нискоходителни присъди ..Не е нужна прокуратура след като съда не ги зачита техните предложения Почернените да настояват за преразглеждане пред прокуратурата .
23
2
 
5
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Само в България съществува заканата "Ще те гръмна и ще те излежа!"
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във фейсбук профила на Ваня Министерска има снимки на тъста, тъщата, дъщеря им Дарина и тяхната внучка. На снимките няма биологичния родител и баща на Никол - Викторио, както и другите дядо и баба на Никол по бащина линия. Със сигурност на опелото и погребението на убитите не са дошли родителите на Викторио, умишлено са им забранили на тях да видят и се простят и с Никол, последната, която е и тяхна внучка.
21
1
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Радо, много добре казано ! Да се надяваме на затворническата справедливост за изчадие убило хладнокръвно жена си и детето си. Защото е ясно,че държава няма.
20
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 18Хората явно не са доволни, свирепо скачат върху човека, въпреки че той призна грешката си и поема изцяло отговорността затова, че е убил приятелката и детето си. Човекът е приел Държавната съдебна присъда, хората пак недоволстват и то срещу Държавата съдебна институция! Човекът го терзае и съвестта му, не му е нужно вашата злоба, която и на убитите няма да помогне.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 г. за двойно убийство ?
18
0
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Вина имат и тези с лека ръка разрешават на сулю и пулю оръжие .Не разбрах законно лие оръжието ако не е от де го има .За какво е таз прокуратура след като съда ене и взема под внимание решението Кво етова прокурора казва а съда има последна дума той решава както е в случя кон за кокошка .Вместо доживотна присъда последно съда решава 20 годин .напоследък нашия съд е много либерален към убийците вместо смъртни те да въстановят те и доживотните не прилагат .Яс колко осъдиха убийците за ученичката о