Разкриха лаборатория за наркотици в Бойчиновци

Те я била разположена с сградата на някогашен завод
20 яну 2021 23:56, Красимир Ангелов
10
Разкриха лаборатория за наркотици в Бойчиновци
Снимка: МВР, архив

Полицаи от Монтана и от участъка в Бойчиновци са открили по сигнал, че цех от някогашен завод за метални отливки в Бойчиновци е превърнат в модерна лаборатория за наркотични вещества на основата на канабиса. Това съобщиха на брифинг пред сградата на ОД на МВР в Монтана директорът на полицията старши комисар Пламен Томов и окръжният прокурор на Монтана Росен Петков.

При обиск в лабораторията, която се състои от няколко помещения, са открити 52 килограма зелена тревна маса канабис, 13 килограма суха тревна маса канабис и 600 растения канабис.

Окръжният прокурор Росен Петков заяви, че намереното оборудване за отглеждане на растенията и производство на наркотици е впечатляващо и никога до сега в региона не е откривано подобно нещо.

В помещенията е изградена модерна климатична инсталация с големи климатици и въздуховоди, монтирани са много датчици и таймери и става въпрос за професионално отглеждане на канабис и производство на наркотици, обяви прокурор Петков. Стойността на лабораторията и иззетите от нея неща все още се уточнява, но става въпрос за десетки, а може би и стотици хиляди левове, заяви старши комисар Пламен Томов, цитиран от БТА.

По случая има един заподозрян, но все още няма задържани, обяви наблюдаващият делото прокурор Лилия Илиева. Образувани са три досъдебно производства.

Разследването продължава, правят се допълнителни огледи, назначени са експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 3 години
В Бойчиновци има чудесен ол инклузив за почивка на участниците в лабораторията. Техникумът за вътрешна украса беше преместен във Враца и сега в Бойчиновци има ол инклузив закрит тип за пълнолетни.
7
1
 
3
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Никога не бих се вьрнал в мутроландия!
6
2
 
6
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Хаха колко века трябва да минат за промитите мозъци докато най-накрая отвикнат да наричат канабиса наркотици и проумеят цялата фактология около това растение. Също неизвестно кога драскачите на такива статии ще започнат да използват българският език по предназначение и ще разберат значението на термините (като наркотици например) които използват
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кои се сдобиха с някогашните заводи?Искат да ми кажат,че не са знаели ли?Както не знаят и за ония дето копаят биткоини ли?Хахахахах!Това са техни хора близки до властта и се знае всичко бе!Просто режат опашката за да не се стигне нагоре,избори идват и не им трябват компромати.Веднага щом се смени властта ще си намерят пак пътечката и където е текло пак ще тече!Това е България все пак,да не го забравяме,няма случайни в тези игри.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, за няколко часа разкриват 2 лаборатории за наркотици както и цигари без бандероли. Съвсем случайно се случва преди изборите.
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако легализират тревата полицайте ще умрат от глад...
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У майонезата слагат ли?
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я па я.Докато не осъдят България в Страсбург за безчинства,властта няма да се даде.